Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Timma: "Arēnā Rīga vienmēr patīkami atgriezties"

Rolands Eliņš

Timma: "Arēnā Rīga vienmēr patīkami atgriezties"
Jānis Timma. Foto: FIBA Basketball Champions league

FIBA Čempionu līgā "Darussafaka Lassa" Rīgā ar 84:75 pārspēja "VEF Rīga", un pēc mača uz preses konferenci kopā ar komandas galveno treneri ieradās arī Latvijas basketbolists Jānis Timma, kurš pārstāv šo Turcijas klubu. Timma izteica prieku par uzvaru un neslēpa īpašo saikni ar VEF, kā arī nenovērsās no Latvijas izlases tēmas.

"Pirmkārt, esmu priecīgs par mūsu uzvaru. Domāju, ka ļoti labi sākām spēli - labi veicām saspēli, paveicām labu darbu zem groziem cīņā par atlēkušajām bumbām, kā arī uzturējām ātru tempu, ātri sākot savus uzbrukumus," teica Jānis Timma. "Viena lieta, kas man nepatika, bija tas, ka sanāca gan pacēlumi, gan kritumi. Tikām 20 punktu vadībā un tad trīs minūtēs zaudējām 10 punktus. Nākotnē tas mums noteikti jālabo, domāju, ka pārējā komanda man šeit piekrīt, ka nedrīkstam lielu vadību tik viegli izlaist no rokām."

"Arēnā Rīga vienmēr patīkami atgriezties," Timma sacīja. "Ar VEF man ir īpaša saistība, izcīnīti tituli un iegūtas emocijas. Tāpat arī skatītāji un mājas... nu, nav tāda sajūta, ka šī man būtu spēle viesos."

"Man šķiet, ka spēlē iegāju ļoti labi," izteicās Latvijas basketbolists, kurš mača ievadā trāpīja divus tālmetienus pēc kārtas. "Izdarīju visu, lai komanda ieskrietos, un gala rezultāts ir redzams uz tablo - esam guvuši uzvaru, un tas ir pats galvenais."

Timma arī pasmējās par jautājumu, vai nav centies noklausīties VEF komandas sapulces un instrukcijas laukumā un pēc tam pārtulkot savai komandai: "Kaut ko jau sanāk dzirdēt pa ausu galam, un tad arī pastāstu tālāk. Taču speciāli iet un klausīties - tā noteikti nebija."

Timma "Darussafaka" komandai pievienojās nesen, un viņš paskaidroja, ka šīs komandas piedāvājumā viņam paticis tas, ka tā pārstāv spēcīgu līgu un piedalās Čempionu līgā: "Tāpat arī treneris, klubs, līgums - viss salikās tā, kā man patika, un beidzot varu uzspēlēt basketbolu. Vai bija citas izvēles iespējas? Bija, jā, un joprojām ir, no kā izvēlēties."

Pirms pievienošanās Turcijas klubam Timma vasarā bija Latvijas izlases treniņnometnē un kopā ar to devās arī uz Āziju, kur piedalījās pēdējās pārbaudes spēlēs, taču uz PK finālturnīru sastāvā tomēr netika iekļauts. Timma toreiz sociālajos tīklos izplatīja emocionālu paziņojumu, norādot, ka lēmumu neizprot, taču tāpat novēl izlasei veiksmi Pasaules kausā.

"Viss kārtībā," par savām attiecībām ar Latvijas izlasei teica Timma. "Tas bija emocionāls teksts. Domāju, ka, ja spēlē 20 gadus par izlasi un pēdējās trīs nedēļas ar caurumu ikrā gatavojies pasaules čempionātam, bet dienas beigās ir jāpieņem tāds lēmums, tad, manuprāt, ir tikai normāli, ka ir tādas emocijas un tās tiek izteiktas skaļi. Tas nozīmē tikai to, ka man nav vienalga - man nav vienalga par izlasi un man nav vienalga par Latviju."

Timma arī norādīja, ka nesatraucas par to, vai ar šo ierakstu sociālajos tīklos varētu būt pasliktinājis savas izredzes tikt uz nākamajiem izlases mačiem: "Nebaidos, nē. Tās ir manas emocijas, tie ir mani vārdi, un tāds es vienmēr esmu bijis - saku to, ko domāju. Vienmēr ar godu velku izlases kreklu, tad nu...," Timma paraustīja plecus.

VEF sastāvā laukumā devās arī Roberts Blūms, Timmas bijušā kolēģa Latvijas izlasē Jāņa Blūma dēls, un Timma ar smaidu atzina, ka jau iesildoties iedomājies par šo saikni: "Jā, pieķēru sevi iedomājoties par to, ka savulaik spēlēju ar Jāni un tagad ar Robi. Prieks, ka Robis ir pakāpies nākamajā līmenī basketbolā, viņš droši spēlēja un beigās parādīja sevi. Cerams, ka viņš tiks pie spēles laika un attīstīsies ātrāk, uzņems lielo basketbolu sevī iekšā, tā ka novēlu viņam visu to labāko."

  +5 [+] [-]

, 2023-10-18 06:12, pirms 9 mēnešiem
lai tur vai kā, šis vecis, manuprāt, ir pelnījis lielāko mūsu līdzjutēju cieņu, pārējais ir bezpēcīga murmulēšana zem sava palaga skatoties uz kādu nu tur viņa beibi
Slēpts komentārs: Damokla_zobens_23

  +2 [+] [-]

, 2023-10-18 10:47, pirms 9 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Piekrītu!

P.S. Vai Anna bija tribīnēs?
Liegums iebraukt Latvijā, kādas vēl tribīnes. Beidz sapņot, kremlin.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-18 10:54, pirms 9 mēnešiem
Lai veicas! Cerams vēl uzspēlēs izlasē!

  +3 [+] [-]

, 2023-10-18 11:07, pirms 9 mēnešiem
Nu tad, kad viņam ir normāls klubs, kurā spēlēt - viss notiek... tie gadi bez kluba, bet ar instā un ar Aņku jau nu labumā kā basketbolistam noteikti negāja... lai veicas!

  -3 [+] [-]

, 2023-10-18 12:22, pirms 9 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Lai veicas! Cerams vēl uzspēlēs izlasē!
jā, bet citā

     [+] [-]

, 2023-10-18 13:43, pirms 9 mēnešiem
petkemek rakstīja: Liegums iebraukt Latvijā, kādas vēl tribīnes. Beidz sapņot, kremlin.
viņai kaut kāds individuāls liegums?