Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ULEB publicē drošības protokolu un īpašos noteikumus, paredzot tehniskos zaudējumus

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

ULEB publicē drošības protokolu un īpašos noteikumus, paredzot tehniskos zaudējumus
Jānis Strēlnieks. Foto: CSKA

Pirms jauno ULEB Eirokausa un Eirolīgas sezonu uzsākšanas, līgu vadība izplatījusi paziņojumu par ieviesto veselības un drošības protokolu, lai nodrošinātu turnīra neatcelšanu tā laikā, kā arī īpašajiem noteikumiem, kas jāievēro visām komandām 2020./2021.gada sezonas laikā.

29.septembrī ar pirmajā spēlēm sāksies ULEB Eirokauss, kam 1.oktobrī sekos arī prestižākais Eiropas basketbola turnīrs - ULEB Eirolīga. Iepriekšējā nedēļas nogalē un šonedēļ Eirolīgas komandas aizvadīja divus pārbaudes turnīrus Kauņā un Spānijas pilsētā Valensijā.

Pirms sezonas ULEB vadība izplatījusi paziņojumu par veselības un drošības protokolu, kas jāievēro komandām. Tajos ietilpst roku mazgāšana, dezinficēšana, sejas masku valkāšana. Katrā klubā jābūt darbiniekam, kas atbild par Covid-19, spēlētājiem jāvada izglītojošas sesijas, jāmonitorē sportistu veselība un jāaizpilda veselības novērtējuma veidlapas. Trīs dienas pirms katras spēles spēlētājiem, treneriem un tiesnešiem jāveic Covid-19 tests, pozitīvu analīžu gadījumā ievērojot noteikto pašizolācijas protokolu.

Tikmēr īpašie noteikumi balstās uz principu nodrošināt turnīra nepārtraukšanu, lai gan fani, gan sponsori varētu sekot aizraujošām turnīra spēlēm. Katru spēli atcelt būs iespējams maksimums trīs reizes, visām Eirolīgas regulārās sezonas spēlēm jābūt izspēlētām līdz 2021.gada 13.aprīlim, bet izslēgšanas spēlēm jāsākas ar 5.maiju, tikmēr Eirokausa regulārai sezonai jābeidzas ne vēlāk kā 22.decembrī, kamēr astotdaļfināla spēlēm jāaizrit līdz 2021.gada 23.februārim. Ja kādā no komandām Covid-19 pozitīvu rezultātu dēļ varēs spēlēt mazāk par astoņiem spēlētājiem, tad klubam tiks piešķirts tehniskais zaudējums. Atkārtota gadījuma rezultātā gan diskvalificēta netiks piešķirta. Komandām, neievērojot vietējo varas iestāžu ierobežojumus, tiks piešķirts tehniskais zaudējums, diskvalificējot pēc atkārtota gadījuma no turnīra.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleaguebasketball.ne...