Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Žalgiris'' starpsezonas pirmais papildinājums – Eirokausa labākais punktu guvējs Sirvidis

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Žalgiris'' starpsezonas pirmais papildinājums – Eirokausa labākais punktu guvējs Sirvidis
Deivids Sirvidis 2023. gada Pasaules kausā. Foto: FIBA

Par Lietuvas vicečempiones un ULEB Eirolīgas kluba Kauņas ''Žalgiris'' starpsezonas pirmo papildinājumu kļuvis 24 gadus vecais lietuviešu uzbrucējs Deivids Sirvidis. Sadarbība noslēgta uz 2+1 sezonām.

Aizvadītajā sezonā Sirvidis pārstāvēja citu Lietuvas klubu Panevēžās ''Lietkabelis''. Uzbrūkošā aizsarga un vieglā uzbrucēja pozīcijās spēlējošais basketbolists kļuva par rezultatīvāko ULEB Eirokausa basketbolistu, caurmērā gūstot 18,9 punktus, izcīnot 4,4 atlēkušās bumbas un atdodot 2,6 rezultatīvas piespēles. Sirvidis grozam uzbruka ar teicamu precizitāti – 61,4% no divpunktu zonas, 42,3% no tālās distances un 83,1% soda metienos.

Karjeras laikā Sirvidis spēlējis arī Ziemeļamerikā, pārstāvot vairākas G-līgas komandas un aizvadot 23 spēles NBA Detroitas ''Pistons'' rindās. Tāpat basketbolists pārstāvējis Viļņas ''Rytas'' un Jeruzalemes ''Hapoel''.

Izmantotie resursi:
https://zalgiris.lt/news/bc-zalgiri...