Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempione VEF arī nākamajā sezonā spēlēs FIBA Čempionu līgā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas čempione VEF arī nākamajā sezonā spēlēs FIBA Čempionu līgā
Mārtiņš Gulbis 2024. gada 22. februārī. Foto: EuroCup Women

FIBA Čempionu līga pavēstījusi par 28 komandām, kurām pienākusies automātiska vieta 2024./2025. gada sezonā. Starp tām ir arī ''VEF Rīga'' vārds, kas turnīrā piedalās kopš 2019./2020. gada sezonas.

FIBA Čempionu līga nosaukusi 28 komandas, kuras 2024./2025. gada sezonā turnīra jau garantējušas vietu pamatturnīrā. Starp tām ir arī Latvijas Basketbola līgas čempiones ''VEF Rīga'' vārds. Vēl pirms Mārtiņa Gulbja apstiprināšanas par kluba jauno treneri VEF prezidents Gatis Jahovičs minēja, ka klubs pieteiksies dalībai turnīrā un pēc aplēsēm tam varētu būt automātiska vieta pamatturnīrā.

Pagājušajā sezonā VEF pietrūka pavisam maz, lai izkļūtu no grupas. Sešās spēlēs pret ''Darussafaka'', ''Tenerife'' un ''Cholet Basket'' vienība izcīnīja divas uzvaras. Pēdējās kārtas mačā komanda izrāva no rokām pārsvaru pret turku ''Darussafaka'', vēlāk zaudējot un izstājoties no turnīra. No grupas klubs pēdējo reizi izkļuvis 2021./2022. gada sezonā, kad ''play-in'' izspēlē zaudēja ''Dijon''. Par vienīgo sezonu, kad sasniegts ''top16'', kļuva 2020./2021. gada sezona.

Starp 28 automātiskajām dalībniecēm ir tādu klubu vārdi kā AEK, ''Manresa'', ''Tortona'', ''Falco Szombathely'', ''Oostende'', FMP, ''Galatasaray'', Holonas ''Hapoel'', ''Igokea'', ''King Szczecin'', ''Kolossos'', ''Tenerife'', ''Maccabi Ramat'', ''Buyuksehir'', ''Nanterre 92'', ''NINERS'', ''Reggio Emilia'', ''Peristeri'', ''Pinar Karsiyaka'', ''Promitheas'', ''Rasta'', ''Rytas'', ''Basket-Ball'', ''Murcia'', ''Unicaja'', ''Slask'' un ''Wurzburg''. Par atlikušajām četrām vietām kvalifikācijā cīnīsies 24 komandas. Starp tām būs viena Lietuvas (Utēnas ''Juventus'') un viena Igaunijas komanda (Tallinas ''Kalev''/''Cramo''.

2024./2025. gada sezona kļūs par devīto Čempionu līgas turnīram. Pēdējā sezonā pirmo reizi par turnīra čempioni kļuva Spānijas komanda ''Unicaja'', kas finālā pārspēja divkārtējo čempioni ''Tenerife''. Divas reizes uzvarējusi ''San Pablo Burgos'', bet reizi Atēnu AEK, Boloņas ''Virtus'' un ''Telekom Baskets''.

Izmantotie resursi:
https://www.championsleague.basketb...

  +2 [+] [-]

, 2024-06-18 20:38, pirms nedēļas
Ļoti labi. Būs labas ugunskristības Gulbim. Būs interesanti redzēt kāda grupa būs, varbūt beidzot nebūsim spēcīgo grupā

     [+] [-]

, 2024-06-19 19:19, pirms nedēļas
Viens, pilnīgi viens, kuru tas interesē...

     [+] [-]

, 2024-06-19 22:38, pirms nedēļas
zeļļi arī varēja pacīnieties, par vietu, tīri sportiņa pēc, pārbaudīties pret kādu no eiropas klubiem