Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Butauts: "Mūsu lielā problēma ir savainojumi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Butauts: "Mūsu lielā problēma ir savainojumi"
Sezona turpinās: Ramūns Butauts sauc VEF basketbolistus cīņā
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Iespējams, mājas spēlē ierindā atgriezīsies kāds no savainotajiem spēlētājiem. Visu sezonu aizvadījām bez savainojumiem, taču tagad esam kļuvuši viegli ievainojami. Un tā ir mūsu lielā problēma," noslēdzoties otrajai VTB līgas ceturtdaļfināla spēlei, teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts. Trešā spēle notiks 19. maijā plkst. 17:00 Rīgas arēnā.

Rims Kurtinaitis, "Khimki" galvenais treneris

“Šodienas spēles rezultāts ir līdzīgs vakardienai, taču spēle izvērtās savādāka. Gājām blakus, taču pēdējās divās minūtēs kļuvām ātrāki. Redzējām, kā VEF spēlē Latvijas basketbolam raksturīgā ātrumā. Pirmajās divās ceturtdaļās ar to īsti netikām galā. Taču mūsu soliņš ir garāks, tāpēc beigās varējām uzņemt tempu. Mani spēlētāji parādīja nobriedušu un gudru basketbolu, sacentās kā komanda. Ļoti priecājos, ka metām ar labu precizitāti. Latvijā nebūs viegli, jo rīdzinieki mājās spēlē ar divkāršu enerģiju. Neapšaubāmi, vēlamies uzvarēt sērijā.”

Petteri Koponens, "Khimki" aizsargs

“Neiesākām spēli tik labi, kā ceturtdien. VEF labi nospēlēja pirmajā ceturtdaļā, vienā brīdī zaudējām ar desmit punktu starpību. Taču pakāpeniski pārņēmām iniciatīvu un ieguvām komfortablu pārsvaru. Ceru, ka sēriju pabeigsim svētdien. Mums ir tāds mērķis. Uzbrukumā nospēlējām teicami, atkal gūstot vairāk nekā simts punktus. Jāpiestrādā aizsardzībā, jo pirmajā ceturtdaļā 27 ielaistie punkti bija pārāk daudz.”

Ramūns Butauts, "VEF Rīga" galvenais treneris

“Vēlos apsveikt manu draugu Rimu Kurtinaiti un viņa komandu. Spēles rezultāts salīdzinājumā ar vakardienu nemainījās, taču tās gaita bija savādāka. Kustībā un lēmumu pieņemšanā esam vājāki un lēnāki par “Khimki”. Bija daudz kļūdainu lēmumu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Ceturtdaļfināla sērija notiek līdz trīs uzvarām, tāpēc mums palikusi, minimums, viena spēle. Vēlu pretiniekiem veiksmi, jo viņi rāda nobriedušu spēli.”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-05-18 10:00, pirms 11 gadiem
kāds no trenera palīgiem viņam diez nav pateicis kāpēc tā noticis?

Tak pusei sc.com lietotāju skaidrs, ka traumas ir dēļ mazās sastāva rotācijas! Tie taču ir dzīvi cilvēki nevis roboti. Cik tie kauli turēs, ja 3 turnīros jāpiedalās? Brīnums, ka Roulends vēl kaut cik turās!

Jo ātrāk viņš to sapratīs, jo ātrāk visi fināli būs ar iespējami spēcīgāko sastāvu!

  +6 [+] [-]

, 2013-05-18 10:05, pirms 11 gadiem
Nevis mūsu bet tava problēma... Kārtējo reizi nemāki vai neproti savākt noskaņot sauc kā gribi komandu....visi vēl atceras Islandi ...

  -2 [+] [-]

, 2013-05-18 10:23, pirms 11 gadiem
Juri$$$ rakstīja: kāds no trenera palīgiem viņam diez nav pateicis kāpēc tā noticis?

Tak pusei sc.com lietotāju skaidrs, ka traumas ir dēļ mazās sastāva rotācijas! Tie taču ir dzīvi cilvēki nevis roboti. Cik tie kauli turēs, ja 3 turnīros jāpiedalās? Brīnums, ka Roulends vēl kaut cik turās!

Jo ātrāk viņš to sapratīs, jo ātrāk visi fināli būs ar iespējami spēcīgāko sastāvu!
Nē nu daļēji var piekrist, rotācija ir zema/maza, bet, nekas cits jau diži neatliek. Nu nevelk tādu Eirokausa līmeni tāds Blaus..arī Streļaks var tik izmantots tādiem uzplaiksnijumiem, lai kko mainītu, sapurinātu, pārķertu kādu bumbu, bet viņš arī nav Eirokausa līmeņa spēlētājs. Protams, savu darbiņu viņš padarīja pret LeMans izbraukumā, un tas bija tas par ko es runāju - , ka viņš var izšaut, bet ne ilgtermiņā. Ja VEFs gribēja tikt tik tālu eiropā un spēlēt tik veiksmīgi, tad bija arī pārsvarā jārotē ar šiem 7 spēlētājiem, kas ir spējīgi turēt šo līmeni, ja nē mums nebūtu tādu uzvaru, ja Visiem 10 spēlētājiem sadotu pa 15 -20 minūtēm spēlē, nu nebūtu. Tā ir jāspēlē pret tādu Ventspili, vai Kalev, kur jārotē, jo spēlētāji tur to līmeni visi, bet ne pret Bilbao, vai Valenciu...Nu nevar VEFs ar savu budžetu sakomplektēt sastāvu ar visiem 10 līdzvērtīgiem spēlētājiem labiem. Ir jāspiež uz kvalitāti vismaz starta pieciniekam, un pārējie jāmeģina turēt līdz. Nav tādas naudas, kā Himki, kuri var izmest par spēlētāju miljonu sezonā, kurš spēlē 15 min spēlē labākajā gadījumā..Krievijas izlases spēlētājs KHvostovs netiek pat laukumā, tikai tad, kad ir +20. Nedomāju, ka viņš kapeika maksā..Mums ir jākoncetrē pamats uz spēcīgiem un jācer, ka tie izturēs, ja gribam ko sasniegt. Lai gan jāsaka gan, ka nu grūti savienot lielo spēles laiku ar to, ka ir lauzts pirksts. Tas var notikt jebkurā situācijā, tas par Kavaļausku. Bet par Bērzu ir dzirdēts, ka viņš esot prooblēmas dabūjis nevis spēlē, vai treniņā, bet Vecmīlgrāvī..sīkāk nezinu, bet...tāpēc arī bija slimnīcā, un neviens īsti nav devis nekādu diagnozi, paziņojumu kāpēc Bērzs ir savainots un kas viņam kait. tāpat, protams, jāatzīst šad tad Butauta lēmumi ir bijuši dīvaini, it sevišķi spēlē pret Valencia mājās, kur spāņiem bija piektā spēle 7 dienās, bet Butauts pats savejos nodzina tā vietā, lai kurinātu tempu un epizodiski palaistu laukumā Blauu un Strēlnieku..lai Valenciai liktu skriet, jo viņi bija tie, kam bija mazāk spēka..bet kā redzējām Butauta kļūda maksāja to , ka VEFieši 7 spēlētāju rotācijā noplīsa uz beigām.. Un par Rowlandu tas ir vispār cits stāsts..palasi ar viņu interviju VEF žurnālā..viņš katru dienu pats individuāli strādā ar savu ķermeni, attīsta, iet atsevišķi trenēties, tāpēc arī viņš ir tāds monstrs tieši fiziskā ziņā un atlētismā.. tfu tfu tfu, pagaidām viss ir ok.

  +3 [+] [-]

, 2013-05-18 10:40, pirms 11 gadiem
Un zonas aizsardzība pret komandu, kas lādē trīnīšus ar vairāk kā 50 %
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-18 11:23, pirms 11 gadiem
Nu tad vajag salāgot savu gribēšanu ar iespējām. Iznākumu jau mēs paši redzm bet paskaidrojumiem.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-18 11:25, pirms 11 gadiem
JayZee rakstīja: Un zonas aizsardzība pret komandu, kas lādē trīnīšus ar vairāk kā 50 %
D@unīt, vef nav 2 pamatcentri, ko tad tu gribēji darīt aizsardzībā?

     [+] [-]

, 2013-05-18 14:10, pirms 11 gadiem
Bērzs vakar normāli atpūtās basketbola tusā Just`ā. Normāla trauma. Ja nekļūdos, Kavaļauskas arī bez maz vai pa taisno no lidmašīnas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-18 17:10, pirms 11 gadiem
kas vainīgs?

ja pret Ventspili 4/4 pie +30 spēlē neveselie Kavaļausks un Roulends - nebrīnies un nečīksti!