Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ieskats "Barona" pretiniekos

Ieskats "Barona" pretiniekos
Foto: Romualds Vambuts

Leģendārais karavadonis Sun-Tzu pirms aptuveni 2400 gadiem savā "Kara mākslā" rakstīja, ka pretinieka pazīšana ir puse uzvaras. Rīgas "Barons/LMT" cīnīsies par FIBA kausu pret tādām vienībām, par kurām Latvijā nav dzirdēts diez ko bieži, tāpēc ieskatīsimies, kas sagaida "Baronus".

Tartu "Rock"

Pret Tartu vienību "Barons" spēlēs pusfinālā (spēles sākums šodien pulksten 17:30), tāpēc par "Rock" arī visplašākais apraksts. Savā starpā abas komandas šosezon jau tikušās - abās divās spēlēs uzvarējis "Barons".

"Rock" sastāvā ir četri spēlētāji, kas gūst vidēji virs desmit punktiem spēlē - 22 gadus vecais gruzīnu talants Georgs Cincadze (14,6 punkti, viņa potenciāli apliecina vieta starp portāla draftexpress.com labākajiem 1986. gadā dzimušajiem NBA drafta kandidātiem, kas spēlē Eiropā. Viņš ir izgājis Maskavas "CSKA" jauniešu sagatavošanas programmu), 24 gadus vecais centrs Braiens Kasvorts (13,3), 36 gadus vecais veterāns Gerds Kulamē (11,7) un 24 gadīgais Janars Talts (11,1).

Cincadze ir aizsargs, tāpat kā T.Teins (piektais bīstamākais ar 9,6 punktiem). Abi iet sākumsastāvā un ir 192 un 193 cm gari, tāpēc Armands Šķēle un Giedrus Gusts kā „Barona” mazie aizsargi šoreiz būs spiesti vairāk strādāt aizsardzībā. Turklāt jāņem vērā, ka pēdējā laikā pierastā maiņa – Dontels Džefersons – nevarēs dot atpūtu, jo viņš leģionāra limita dēļ spiests palikt ārpus sastāva FIBA kausa mačos. Līdz ar to varētu pieaugt latviešu ārējās līnijas spēlētāju nozīmi - Mārtiņa Kravčenko un Raimonda Vaikuļa nozīme, kuri spēlē iesaistās no rezervistu soliņa.

Tiesa, Tartu vienības īso rezerves nav dižākas, pat „Baronam” paliekot bez Džefersona – ir S.Lepiks ar vidēji 12 minūtēm spēlē un jau minētais Kulamē, kurš spēlē vidēji 25 minūtes un pārsvarā punktus gūst tikai ar tālmetieniem, tātad spēlētājs, kurš spēlē vienā dimensijā un ir nosacīti vieglāk nosedzams. FIBA mājaslapā esošā statistika uzrāda neticamus ciparus – FIBA kausā Tartu "Rock" met ar 55,7% precizitāti savos līdzšinējos 11 šī turnīra mačos šosezon... Tas ir par pieciem procentiem vairāk nekā "Baronam". Trīspunktu metienu precizitāti (38,3%) ir praktiski tāda pati kā "Baronam". Soda metienu precizitāte (73 %) ir zemāka nekā "Baronam" par četrām vienībām. Tālākie statistikas rādītāji par mata tiesu ir labāki Tartu vienībai.

Pa ceļam uz FIBA kausa pusfinālu "Rock" pārspēja Permas "Ural Great" ar eks-ventspilnieku Brentu Raitu priekšgalā. Izšķirošajā spēlē tieši Cincadze kļuva par rezultatīvāko spēlētāju, lai gan pirms tam bija rezultatīvākais tikai vienā mačā, lai gan vidēji komandā met visvairāk. Vienā zaudētajā spēlē Kulamē un Cincadze nespēja gūt savu punktu normu, savukārt garo spēlētāju resursi uzvarai nebija pietiekami – tikai Kasvorts un Talts groza apakšā bija par maz.

Baltijas līgā „Rock” bilance regulārajā sezonā ir 5-13. Izslēgšanas spēlēs marta beigās tika zaudēts pret Šauļiem – savā laukumā ar diviem punktiem, bet viesos ar septiņiem. „Barons” šo pašu vienību aprīļa sākumā pārspēja divu spēļu summā. Igaunijas līgā „Rock” bilance ir 33-3, kas dod pirmo vietu kopā ar „Kalev”. Labāka punktu attiecība „Rock” noliek augstāk. Vidējais šīs vienības rezultāts mačos ir 92 pret 70... Baltijas līgā tā bija 74:80, bet FIBA kausā 80:72. Tātad var secināt, ka gūto punktu robeža svārstās no 74 līdz 92, bet ielaisto no 70 līdz 80 – uzbrukums šai vienībai, vismaz pēc statistikas, nav stabilākais. Savukārt aizsardzībā izskatās stabilāka. Pēdējā spēle bijusi 13. aprīlī pret sīvākajiem konkurentiem Igaunijas līgā – „Kalev”, kuri tika uzvarēti.

"Dexia Mons-Hainaut"
Pašreiz klubs ieņem piekto vietu Beļģijas čempionātā ar bilanci 19-12. Pēdējā spēlē 15. aprīlī tika piedzīvots zaudējums. FIBA kausā rezultatīvākais spēlētājs ir Maiks Lenzlijs, kurš pirms dažiem gadiem vienu sezonu pavadīja toreizējā Latvijas čempionvienībā BK "Ventspils". Līdzīgi kā igauņiem, šeit ir pieci spēlētāji, kas guvuši vidēji vairāk kā desmit punktu mačā. Tiesa, viens no viņiem aizvadījis tikai vienu maču. Kā jau lielākajā daļā beļģu klubos, arī šajā lielu lomu spēlē ārzemnieki, īpaši amerikāņi, kuri FIBA kausā vienā spēlē var piedalīties tikai divi, kas būtiski ietekmē "Dexia Mons-Hainaut" izredzes. Komanda uzvarēja apakšgrupā, pārspējot Permas „Ural Great”, kuru izslēgšanas mačos pārspēja arī Tartu vienība.

Limasolas "Proteas EKA AEL"
Turnīra rīkotāji, kas ir favorīti otrā pusfinālā. Sezonas sākumā komandu vadīja latviešu speciālists Igors Miglinieks, kurš gan sezonas vidū tika atlaists un pārcēlās strādāt uz Krieviju. Pirms sezonas, kad galvenā trenera amatā vēl bija Miglinieks, viņš izteicās, ka "AEL" bija iespēja šosezon piedalīties arī ULEB kausā, kas šosezon pamatīgi paplašināja dalībkomandu skaitu, bet tomēr nācies spēlēt FIBA kausā, jo klubam ir draudzīgas attiecības ar FIBA organizāciju. To apliecina arī biežā Kipras izvēle kā šī turnīra dažādu pasākumu norises vieta. Piemēram, marta vidū jau ceturto gadu pēc kārtas Limasolā notika FIBA kausa Zvaigžņu spēle. Arī "Final 4" mājvieta ir Limasola.

"AEL" nacionālā čempionātā pusfināla sērijā ar 2-3 zaudēja "APOEL", kas pielika punktu sezonai Kiprā, bet sezonas pēdējās spēles būs vēl FIBA kausā, savu karstasinīgo līdzjutēju priekšā. Pēdējā spēle aizvadīta 18. martā. Regulāro sezonu Kipras čempionātā noslēdza trešajā vietā ar bilancei 14-4. Uzbrucējs Milutins Aleksičs atzīts par Kipras čempionāta gada labāko uzbrucēju, kā arī labāko „Bosman spēlētāju” – gada labāko pirkumu; bet Aleksis Liatsos par gada labāko jaunpienācēju. Horvāts Aleksičs pārnāca no grieķu "PAOK" vienības, kur spēlēja kopš 2006. gada. FIBA kausa mačos 198 cm garais un 25 gadus vecais uzbrucējs vidēji gūst 17,9 punktus(60% precizitāte!), izcīna 7,3 atlēkušās bumbas, atdod 4,4 rezultatīvas piespēles, laukumā pavadot 35 minūtes. Palīgs ir arī amerikāņu aizsargs Dveins Vūdvords, kurš var spēlēt kā aizsargs vai uzbrucējs – 13,5 punkti, 3,1 atl.b un 3,8 rez.piesp. Viņš piedalījās arī jau minētajā FIBA kausa Zvaigžņu spēlē. "AEL" uzvarēja FIBA kausa grupu turnīra apakšgrupā, kurā spēlēja arī „KK Zagreb” – Barona pretinieki ceturtdaļfinālā.

Izmantotie resursi:
tysk.ee
basket.ee
fibaeurope.com
bbl.net
eurobasket.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-04-18 15:20, pirms 16 gadiem
Man patiik raksta ievads

  +2 [+] [-]

, 2008-04-18 15:41, pirms 16 gadiem
Go Barons.... Fani ir ar jums gan Kipra gan LV

  -3 [+] [-]

, 2008-04-18 15:58, pirms 16 gadiem
G-UNIT_player rakstīja: Go Barons.... Fani ir ar jums gan Kipra gan LV
un cik tad no jums ir gatavi braukt uz Kipru nevis tikai seedeet pie datora un gudri podzinas spaidiit.............

saveejie jaaatbalsta klaatienee!

  +2 [+] [-]

, 2008-04-18 16:19, pirms 16 gadiem
Domaaju ka shii final four izteiktie favoriiti ir Ael un Barons.Neticu ka igaunji vareetu shogad vinnet FIBA kausu nu tieshaam neticu...
Bet runaajot par Beļģiem vinjiem izredzes buutu daudz lielaakas ja nebutu shiis aarzemnieku kvotas, tad gan arii Belgjiem buutu visas iespeejas vinnet shogad Fibu
Lai nu kaa tur aii buutu noveeli Baronam veixmi un atvest FIBA kausu uz Riigu!!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-04-18 16:35, pirms 16 gadiem
"AEL" bija iespēja šosezon piedalīties arī ULEB kausā, kas šosezon pamatīgi paplašināja dalībkomandu skaitu, bet tomēr nācies spēlēt FIBA kausā, jo klubam ir draudzīgas attiecības ar FIBA organizāciju - kā man šitas nepatīk, Muižnieks jau iepriekš izslēgšanas spēlēs bij teicis, ka labāk spēlē kaut ar krievu vai ukraiņu klubiem, tik ne ar kipriešiem, kurus noteikti ievilks finālturnīrā, cerams, ka tiesneši pārāk nepārcentisies.

  -3 [+] [-]

, 2008-04-18 17:56, pirms 16 gadiem
kaa tracina, kkadi igaunji mus miek, nu tach sanjemaas!

  -3 [+] [-]

, 2008-04-18 18:00, pirms 16 gadiem
kaa var taa mociities, tas nav cska vai rytas, tas ir ROCK!

  -3 [+] [-]

, 2008-04-18 18:03, pirms 16 gadiem
SAladsifvhisdljkvnlkadsnhfklsdfn,knadfjLNFDDJGHLIUWAEHFLIHURFKAEWHJFG;OHQEWJIOFL