Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Šmits potītes traumas dēļ izlaidīs Eirolīgas dubulto spēļu nedēļu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Šmits potītes traumas dēļ izlaidīs Eirolīgas dubulto spēļu nedēļu
Andrea Trinkjēri un Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas

Kauņas ''Žalgiris'' galvenais treneris Andrea Trinkjēri pavēstījis, ka Lietuvas basketbola granda latviešu uzbrucējs Rolands Šmits potītes savainojuma dēļ nepiedalīsies šajā nedēļā divās gaidāmajās Eirolīgas spēlēs pret Boloņas ''Virtus'' un Vitorijas ''Baskonia''.

''Vēl nē,'' uz jautājumu, vai zināma Šmita savainojuma nopietnība, atbildēja Andrea Trinkjēri. ''Viņš noteikti nepiedalīsies gaidāmajās Eirolīgas spēlēs, un domāju, ka arī pret ''Šiauliai'' [Lietuvas čempionātā svētdien]. Tas ir slikti. Viņš diezgan nopietni savainoja potīti.''

28 gadus vecais Latvijas izlases basketbolists potītes savainojumā iedzīvojās aizvadītajā piektdienā ULEB Eirolīgas 29. kārtas spēlē Minhenē pret vietējo ''Bayern''. Otrā ceturkšņa vidū Šmits devās caurgājienā un piezemējās uz pretspēlētāja kājas. Pēcāk latvietis uz parketa neatgriezās.

Pirmsspēles preses konferencē lietuviešu žurnālists norādīja, ka Šmits būtu labs pretspēlētājs ''Virtus'' komandas līderim Tornikem Šengelijam, un vaicāja, kā latvieša iztrūkums mainīs spēles plānu. ''Pilnībā [to mainīs]. Mums ir nopietna problēma,'' sev ierasti lakonisks bija itāļu stratēģis.

Valmierietis aizvada savu produktīvāko sezonu karjerā ULEB Eirolīgā. Aizvadītajās 29 spēlēs viņam vidēji 11,1 punkts un 4,4 atlēkušās bumbas ik maču.

Kauņas vienība Eirolīgā ieņem 15. vietu ar 11 uzvarām 29 mačos. Zaļi-baltie joprojām saglabā minimālas iespējas aizsniegties līdz Eirolīgas pārspēļu turnīram.

Otrdien pulksten 20.00 ''Žalgiris'' mājās cīnīsies pret Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus'', bet divas dienas vēlāk turpat ''Žalgirio'' arēnā uzņems Vitorijas ''Baskonia''.