Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Siliņa "Reggio" piesakās vēsturiska "Final Four" rīkošanai Boloņā

Andris Liepa
Andris Liepa

Siliņa "Reggio" piesakās vēsturiska "Final Four" rīkošanai Boloņā
Itāliešu "Madison Square Garden" jeb "PalaDozza" arēna Boloņā
Foto: sportxpress.it

Latviešu uzbrucēja Ojāra Siliņa pārstāvētā Itālijas A sērijas vienība "Grissin Bon Reggio Emilia" pieteikusi kandidatūru FIBA Izaicinājuma kausa izcīņas "Final Four" rīkošanai, taču nevis Redžo Emīlijā, bet gan netālu esošajā Emīlijas-Romanjas reģiona centrā Boloņā.

"Reggio Emilia" iekļuva "Final Four" turnīrā pēc VTB līgas komandas "Krasnye Krylya" sakaušanas ceturtdaļfināla sērijā ar 2-0. Tas jau ir lielākais starptautiskais panākums kluba 40 gadu ilgajā vēsturē, bet komanda nav gatava pie tā apstāties. Lai nodrošinātu savai komandai uzticamo līdzjutēju lielāku palīdzību, klubs nolēmis pieteikties "Final Four" turnīra rīkošanai.

Redžo komanda mājas spēles aizvada "PalaBigi", kas atklāta pirms 34 gadiem un tajā ir vietas 3500 līdzjutējiem. Lai gan jau vairākus gadus tiek runāts par iespēju celt jaunu arēnu, tas vēl nav noticis, bet "Final Four" turnīru klubs ir gatavs rīkot Boloņā esošajā "PalaDozza". Tā ir vēsturiska celtne, kas atvērta 1956. gadā, bet 1966. gadā tur par FIBA Čempionu kausa ieguvēju kļuva Milānas "Olimpia" (šosezon sponsoru nosaukuma dēļ "Emporio Armani").

Lai gan līdzīgās formas dēļ par itāliešu "Madison Square Garden" dēvētā "PalaDozza" ir vecāka nekā Redžo mājvieta "PalaBigi", tajā nesenāk notikusi kapitāla renovācija, ir vairāk vietu (5721) un pie griestiem piekārts tablo ar četriem ekrāniem. Ikdienā "PalaDozza" spēlē slavenā 2004. gada Eirolīgas fināliste Boloņas "Fortitudo", kas finansiālā stāvokļa dēļ 2012. gadā atkrita uz ceturto valsts līgu, kur spēlē arī šosezon.

Boloņa atrodas nepilnu 73 kilometru jeb aptuveni stundas brauciena attālumā no Redžo Emīlijas, līdz ar to līdzjutējiem nebūtu problēmu nokļūt spēlēs. Pēc pašreiz sastādītā grafika, kas paredz, ka "Final Four" turnīram jānotiek no 25. līdz 27. aprīlim, "Reggio Emilia" pusfināla cīņa pret turku Izaicinājuma kausa debitanti "Royal Hali Gaziantep" būs vakara otrā spēle.

Zināms, ka šosezon Itālijā norisināsies arī ULEB Eirolīgas "Final Four" turnīrs, kas no 10. līdz 12. maijam paredzēts Milānā.

Izmantotie resursi:
SPORTXPRESS sport news ed eventi su calcio,...

  -1 [+] [-]

, 2014-03-18 16:35, pirms 10 gadiem
Man gan skiet,ja Tartu sodien uzvar,tad Talinna, Fiba del stridiem ar Eiroligas vadibu nelaus sadu soli un Triumph , Szolnoki , turki negrib organizet! Domaju viss ir skaidrs, Ja Tartu panem,tad varam braukt verot Tallina,ja nee,,tad Italija! Protams,tad tas malas bus japataisa lai dabutu pusotru tukst klat