Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Žalgiris'' piesaista divkārtējo Eirolīgas čempionu Danstonu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Žalgiris'' piesaista divkārtējo Eirolīgas čempionu Danstonu
Braients Danstons. Foto: Virtus Bologna

Lietuvas basketbola klubs Kauņas ''Žalgiris'' paziņojis, ka nākamajā sezonā tajā spēlēs 38 gadus vecais un divkārtējais Eirolīgas čempions Braients Danstons, bet sadarbība netiek turpināta ar Kevariusu Heizu.

Lietuvas basketbola grands Kauņas ''Žalgiris'' turpina veikt sastāva pārbūvi. Šodien paziņots, ka to vairs nepārstāvēs Kevariuss Heizs, kurš tajā spēlēja pēdējās divas sezonas. Viņa vietā noalgots 38 gadus vecais Braiens Danstons, kura pēdējā darbavieta bija Lukas Banki vadībā Boloņas ''Virtus''.

''Vēlamies pateikties Kevariusam par pavadīto laiku Kauņā. Uz nākamo sezonu lūkojamies nedaudz cita veida spēlētāju, kurš labāk iederētos mūsu sastāvā. Neskatoties uz viņa solīdo vecumu, Danstons joprojām ir augsti motivēts uzvarēt un sacensties augstākajā līmenī. Patiesi ticam, ka viņa pieredze un līdera kvalitātes palīdzēs gan komandai, gan tās spēlētājiem īstenot savu potenciālo pēc iespējas ātrāk,'' mājaslapā citēts ''Žalgiris'' sporta direktors Gedimins Navicks. Heizs ātri vien atradis jaunu darbavietu un turpmāk spēlēs ambiciozajā ''Paris''.

2014. un 2015. gadā Danstonu atzina par Eirolīgas labāko aizsardzības spēlētāju, bet 2014. un 2018. gadā viņš bija turnīra labākais bloķētājs. 2023./2024. gada sezonā Danstons ''Virtus'' rindās vidēji spēlē iekrāja 4.5 punktus, 3.6 atlēkušās bumbas un 0.7 bloķētus metienus.

Karjeras laika Danstons pārstāvējis tādus klubus kā ''Aris'', ''Bnei Herzeliya'', Holonas ''Hapoel'', ''Varese'', Pireju ''Olympiacos'', ''Anadolu Efes'' un jau minēto ''Virtus''. Stambulas kluba sastāvā viņš kļuva par divkārtējo Eirolīgas čempionu.

Izmantotie resursi:
https://zalgiris.lt/news/bc-zalgiri...