Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ulma kļūst par vienu no Vācijas Bundeslīgas negaidītākajām uzvarētājām

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ulma kļūst par vienu no Vācijas Bundeslīgas negaidītākajām uzvarētājām
Ulmas "Ratiopharm" komanda. Foto: easyCredit BBL

Vācijas basketbola Bundeslīgā šosezon negaidīti triumfējusi Ulmas "Ratiopharm", piektdienas vakarā savā laukumā ar 74:70 pārspējot pamatturnīra un FIBA Čempionu līgas uzvarētāju Bonnas "Telekom Baskets", finālsērijā uzvarot ar 3-1.

Ulmas vienībai izcili padevās noslēdzošā ceturkšņa pirmā daļa, kurā "Ratiopharm" basketbolisti veica 18 punktu izrāvienu, no 51:59 panākot 69:59 vadību. Pēcāk "Telekom Baskets" tā arī neizdevās atspēlēties.

Pēdējā spēlē 25 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles uzvarētāju labā nopelnīja brazīlietis Jagu dus Santuss, kurš tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Pretinieku nometnē 19 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles sakrāja amerikānis Tīdžejs Šortss.

Šosezon ULEB Eirokausa ceturtdaļfinālu sasniegusī "Ratiopharm" Bundeslīgas pamatturnīrā finišēja septītajā vietā, pēcāk izslēgšanas cīņās apspēlējot abus vācu Eirolīgas klubus – Berlīnes "Alba" un Minhenes "Bayern".

Ulmas kluba iepriekšējie labākie sasniegumi bija 2012. un 2016. gadā izcīnītais Bundeslīgas sudrabs, kā arī Vācijas kausa izcīņas finālu sasniegšana 2013. un 2014. gadā.

Spānijas ACB līgas pirmajā finālspēlē "Barcelona" basketbolisti pēdējā ceturksnī iemeta 34 punktus, pārspējot (97:88) pašreizējo valsts un ULEB Eirolīgas čempioni Madrides "Real".

Katalonijas granda rindās produktīvāko sniegumu parādīja argentīnietis Nikolass Laprovitola, kurš guva 19 punktus, sešas reizes rezultatīvi piespēlēja un izprovocēja septiņus noteikumu pārkāpumus pretiniekiem. Pa 14 punktiem iemeta turks Sertačs Šanli un Nikola Mirotičs, kurš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Karaliskā kluba labā 16 punkti veterānam Serhio Rodrigesam, 15 punkti un septiņas atlēkušās bumbas kaboverdietim Valteram Tavarisam, kā arī 14 punkti vēl vienam vecmeistaram Serhio Ļuļam.

Sērijā līdz trim panākumiem nākamā spēle svētdien notiks Barselonā.

Itālijas A sērijas ceturtajā finālspēlē Boloņas "Virtus" pret Milānas "Olimpia" savā laukumā ceturtajā ceturtdaļā pamanījās izsēt 18 punktu pārsvaru (67:49), tostarp pamatlaika pēdējo triju minūšu laikā pretiniekiem ļaujot gūt 11 punktus pēc kārtas un no 65:76 panākt neizšķirtu 76:76.

Dramatiskā divu pagarinājumu kaujā boloņiešiem tomēr izdevās uzspiest sev izdevīgu rezultātu (93:89) un izlīdzināt sēriju (2-2).

Boloņas komandā pa 18 punktiem guva amerikānis Džordans Mikijs un veterāns Marko Belinelli, kura kontā arī septiņas cīņā zem groziem iegūtās bumbas.

Milāniešus no zaudējuma nepaglāba Dānijas basketbolista Šeivona Šīldsa 26 punkti un deviņas atlēkušās bumbas.

Finālsērija ritēs līdz četrām uzvarām. Nākamā cīņa pirmdien notiks Milānā, bet trešdien komandas vēlreiz spēkosies Boloņā.

Komandas spēlējušas arī iepriekšējos divos A sērijas finālos, 2021. gada sērijā ar 4-0 triumfējot "Virtus", bet pagājušajā gadā – ar 4-2 uzvarot "Olimpia".

Izmantotie avoti:
https://www.easycredit-bbl.de/spiel...
https://www.acb.com/partido/estadis...
https://www.legabasket.it/game/2407...