Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vācijas zelts tiek Bambergai; Spānijas "El Clasico" būs izšķirošā spēle

Vācijas zelts tiek Bambergai; Spānijas "El Clasico" būs izšķirošā spēle
Alekss Renfro
Foto: beko-bbl.de

Aizvadītajā nedēļas nogalē noslēdzās Vācijas basketbola Bundeslīgas sezona, kurā par čempioniem ceturto gadu pēc kārtas kļuva Bambergas "Brose Baskets". Tikmēr izšķirošās cīņas notiek arī citās vadošajās Eiropas basketbola līgās.

Vācijas Bundeslīgas finālsērijā savā starpā tikās regulārā čempionāta divas spēcīgākās komandas - Bambergas "Brose Baskets" un Oldenburgas "EWE Baskets". Ceļš uz finālu abām vienībām nebija viegls, jo, piemēram, Oldenburgas komandai ceturtdaļfinālā un pusfinālā nācās aizvadīt maksimālo spēļu skaitu, abas sērijas uzvarot ar 3:2. Arī Bambergai nācās papūlēties, lai tiktu finālā, jo nācās pārvarēt sarežģītu pusfināla sēriju pret Minhenes "Bayern", kurā beigās "Brose Baskets" uzvarēja sērijā (3:2) pēc panākuma izšķirošajā piektajā spēlē.

Pati Vācijas finālsērija noslēdzās ar "Brose Baskets" uzvaru (3:0), taču visas spēles bija ar intrigu bagātas līdz pat pēdējām sekundēm. Pirmajā finālspēlē Bamberga uzvarēja savā laukumā ar 65:63, kam sekoja panākums Oldenburgā (63:61). Čempionu titulu nodrošinošo uzvaru Bamberga guva svētdien savā laukumā, uzveicot "EWE Baskets" pagarinājumā ar 91:88. Noslēdzošajā finālspēlē "Brose Baskets" sastāvā rezultatīvākie biji NBA pieredzi guvušie Bostjans Nahbars (20 punkti) un Keisijs Džeikobsens (15). Savukārt kādreizējais Rīgas VEF saspēles vadītājs Alekss Renfro Vācijas čempionu sastāvā atzīmējās ar 14 punktiem.

Izcīnītais Bundeslīgas čempionu tituls Bambergas "Brose Baskets" klubam bija jau ceturtais pēc kārtas, kas nozīmēs to, ka arī nākamajā sezonā šis klubs spēlēs Eirolīgā. Pēdējā laikā izskanējušas arī runas, ka Eirolīga otro gadu pēc kārtas vēl kādai Vācijas komandai piešķirs īpašo ielūgumu jeb wild card. Pagājušajā sezonā laimīgā bija Berlīnes ALBA, bet šogad tiek runāts, ka, iespējams, pie vietas Eirolīgā tiks Minhenes "Bayern" basketbola komanda.

No Latvijas basketbolistiem par Vācijas Bundeslīgas čempionu savulaik kļuvis Uvis Helmanis, kurš to paveica tieši Bambergas kluba sastāvā 2004./2005. gada sezonā. Vismaz viens Latvijas pārstāvis Bundeslīgā būs arī nākamajā sezonā, jo šovasar divu gadu līgumu ar "Mitteldeutscher" klubu parakstījis valstsvienības centrs Mārtiņš Meiers. Savukārt aizvadītās sezonas pirmajos mēnešos Bundeslīgas laukumos "Artland Dragons" sastāvā bija manāms latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters, kurš gan vēlāk pārcēlās uz Madrides "Fuenlabrada" klubu Spānijas ACB līgā.

Tieši ACB līgā šobrīd notiek finālsērija, kurā starp Madrides "Real" un "FC Barcelona Regal" pēc četrām spēlēm rezultāts ir neizšķirts 2:2. ACB līgas fināls notiek līdz vienas komandas trim uzvarām, tāpēc izšķirošā cīņa par Spānijas čempionu titulu notiks trešdien Madridē. Zelta spēles sākums pulksten 23:00 pēc Latvijas laika.

Tāpat fināls notiek Itālijas A sērijā, kur savā starpā spēkojas Sjēnas "Montepaschi" un Romas "Virtus". Pēc trijām spēlēm vadībā ar 2:1 ir "Montepaschi", bet sērijas ceturtā spēle sāksies jau šovakar pulksten 21:45 Sjēnā.

Izmantotie resursi:
beko-bbl.de
ACB.COM
Legabasket

     [+] [-]

, 2013-06-17 19:39, pirms 11 gadiem
Beidzot kāds uzraksta par Eiropas valstu fināliem!