Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: ''Tenerife'' - ''VEF Rīga'' (spēle galā)

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Teksta tiešraide: ''Tenerife'' - ''VEF Rīga'' (spēle galā)
VEF

Šodien savu trešo spēli pret spāņu ''Tenerife'' FIBA Čempionu līgas J grupā ''Top 16'' ietvaros aizvada Latvijas spēcīgākā basketbola komanda ''VEF Rīga''. Līdzšinējās divās grupas cīņās piedzīvotas neveiksmes pret ''San Pablo Burgos'' un ''Igokea''. Rezultāts: 77:64 par labu ''Tenerife''.

4. ceturtdaļa

40' Piekto personīgo piezīmi nopelna Kaizers. Vienu ceturtdaļu atsevišķi rīdzinieki prata uzvarēt. Gala rezultāts - 77:64 par labu ''Tenerife''. Rīdziniekiem ar 22 punktiem rezultatīvākais Aizeja Pinjeiro, kamēr pretiniekiem Džordži Šermadini 25 punkti. Šis ir trešais zaudējums VEF un pagaidām tā atrodas pēdējā vietā J grupā. Jau nākamnedēļ plānota spēle pret ''Burgos''.

39' Zoriks realizē savu otro tālmetienu. Vēlāk veiksmīga aizsardzība, kuru nerezultē Kulvietis. Guera ar 2+1 atjauno 15 punktu pārsvaru mājiniekiem - 77:62. Spēles noslēgumā par spēka paņēmienu pret Uertasu parūpējas Kulvietis. Brazīlietis negaidīja spēcīgu bloku, pēc kā saļima laukumā.

37' Pāris labas aizsardzības vefiņam. Haotisks basketbols, kur nevienai komandai nesanāk ne piespēles, ne noslēgumi uzbrukumos. Šermadini triec bumbu grozā no augšas pēc Uertasa piespēles un principā spēles uzvarētājs noskaidrots - 74:59

35' Kulvietis realizē savu pirmo tālmetienu, pēc ilgāka laika samazinot starpību zem 10 punktiem - 57:65. Gruzīns Šermadini nozīmīgos brīžos nav apstādināms, izprovocējot Pinjeiro uz piezīmi un gūstot divus punktus. Tiesneši pēc video caurskatīšanas lēma Pinjeiro sodīt ar nesportisko piezīmi. Leģionārs turpina būt rezultatīvs un pamanāms uzbrukumā, pēc Helmaņa piespēles efektīvi triecot bumbu grozā no augšas - 59:70.

33' Kaizers dara visu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Vispirms patraucē Gueram trāpīt grozā, bet vēlāk uzreiz triec bumbu no augšas, tādējādi panākot jau tikai -11: 52:63 Veiksmīgo nogriezni patraucē ceturtais noteikumu pārkāpums. Olmens tiek galā ar sarežģītu situāciju, pēc kā precīzs ir Artis Ate.

31' Pirmais mājinieku uzbrukums nesekmīgs. Aizsardzībā atlēkušo bumbu izcīna Pinjeiro, pret sevi nopelnot piezīmi. Uzbrukumā viesspēlētājs turpina būt vienīgais, kurš spēj gūt grozus. Precīzs trešais tālmetiens samazina starpību līdz 13 punktiem - 50:63.

3. ceturtdaļa

30' Joprojām pieviļ precizitāte tālmetienos. Guera ar precīzu metienu no groza apakšas pirmo reizi spēlē panāk +20 - 63:42. Divas veiksmīgas darbības Kristeram Zorikam - vispirms realizēts tālmetiens, bet vēlāk uz uzbrukuma piezīmi izprovocēts Guera. Pirms noslēdzošās pamatlaika ceturtdaļās VEF -16 - 47:63

27' Saslēdzoties uz caurgājieniem, ''Tenerife'' veiksmīgi izmet saviem metējiem, kuri nepieviļ. Salīns realizē kārtējo tālmetienu, panākot 57:42. Jānis Gailītis pieprasa kārtējo pārtraukumu, apelējot pie sliktās aizsardzības. Pēc Pinjeiro kļūdas mājinieki pirmo reizi panāk +17.

25' Lai arī Šermadini gūst savu 20. punktu, ar otro trejaci otrā galā atbild rezultatīvākais VEF basketbolists Pinjeiro. Kulvietis pārtver bumbu, kas gan netiek pārvērsta punktos. Caur centru veiksmīgi mājinieki izspēlē uzbrukumu un atjauno 12 punktu pārsvaru.

23' Rīdzinieki turpina ofensīvu, ko veicina ātrāka spēle uzbrukumā. Šermadini tiek segts pa diviem, taču izprovocē pret sevi apšaubāmu piezīmi. Pirmajās trīs minūtēs VEF izdevies atspēlēt vienu punktu - 39:49.

21' VEF uzsāk puslaiku ar uzbrukumu, kur pret sevi piezīmi izprovocē rīdzinieku rezultatīvākais basketbolists Aizejs Pinjeiro. Viesspēlētājs realizē abus - 35:46. Tenerife savos trijos piegājienos punktus negūst. Jāuzteic VEF aizsardzība, kas spējusi atkost Šermadini darbības.

2. ceturtdaļa

20' Pēdējie uzbrukumi VEF neveiksmīgi, ar nesaprotami izpildītu tālmetienu no Kaizera puses. Uertass ar pirmajiem diviem punktiem panāk +13 - 46:33. Kopumā otrajā ceturtdaļā spēle bijusi līdzīga. Rīdzinieki realizējuši tikai četrus no 13 tālmetieniem un pieļāvuši sešas kļūdas. Aizsardzībā VEF nav pratis noturēt abus līderus Salīnu un Šermadini, kuri attiecīgi guvuši 16 un 15 punktus. Arī Čempionu līgas oficiālais ''Twitter'' konts jau pratis paspēt ievietot video, ka VEF ar Salīnu nav ticis galā pirmajā puslaikā.

19' Kamēr Olmens no visurienes met garām, tikmēr veiksmīgā cīņa par bumbām ļauj Pinjeiro realizēt tālmetienu un atgūt trīs punktus. Ilgi zem desmit punktiem VEF neatrodas, jo Fitipaldo atbild ar to pašu - 33:44. Jānis Gailītis pieprasa minūtes pārtraukumu, uzteic Kaizera darbības aizsardzībā, taču aicina bumbu kustināt vairāk.

17' Komandas apmainās vairākiem precīziem uzbrukumiem, taču rezultāta starpība nemainīga kā pēc pirmās ceturtdaļas - +11 par labu mājiniekiem - 30:41. Kaizers aizsardzībā kļuvis fiziskāks, tādā veidā liekot izpildīt grūtākus metienus Šermadini.

15' Aizsardzībā Kaizeram pirmo reizi spēlē izdodas noturēt Šermadini un otrā laukuma galā gūt četrus punktus pēc kārtas. Mazo izrāvienu aptur Sasu Salīns - 25:37.

13' Skaista Pinjeiro un Kaizera saspēle, kas noved pie Kaizera trieciena grozā no augšas. Laukumā atkal nācis gruzīns Šermadini, kurš turpina saimniekot zem groza. VEF sāk dažādot aizsardzību, mainoties pie blokiem, kas sarežģī pretiniekiem izcelties.

11' Ar kļūdu otro ceturtdaļu uzsāk mājinieki. Tikmēr skaistu caurgājienu realizē Kristers Zoriks, gūstot savus pirmos divus punktus un samazinot rezultātu starpību zem 10 punktiem.

1. ceturtdaļa

10' Pinjeiro ceturtdaļas izskaņā uzņemas iniciatīvu un ar deviņiem punktiem bijis rezultatīvākais basketbolists. Citiem komandas spēlētājiem pagaidām spēle uzbrukumā nevedas - 17:28 pēc spēlētām desmit minūtēm. Lielākā atšķirība bijusi metienu precizitāte - divpunktu metienus mājinieki realizējuši ar apskaužamu precizitāti - 83.33%

9' Klusumu uzbrukumā pārtrauc Aizeja Pinjeiro, kurš izcīna bumbu uzbrukumā un gūst divus punktus. Tikmēr savu metienu sajutis Sasu Salīns, kurš realizējis jau trīs tālmetienus - 26:10. Piecu punktu izrāviens VEF, pateicoties Pinjeiro trīs punktu gājienam un piespēlei Helmanim - 26:15

7' Kamēr VEF, izņemot Olmenu pašā sākumā, buksē ar metienu realizāciju, tikmēr ''Tenerife'' izspēlē skaistu uzbrukumu, kuru ar tālmetienu realizē komandas snaiperis Sasu Salīns - 15:8. Minūtes pārtraukumu pieprasa Jānis Gailītis, lūdzot saviem padotajiem mainīties pie blokiem. Pārtraukums nelīdz un komanda joprojām nerealizē savus uzbrukumus, kamēr pretinieki gūst vēl septiņus punktus pēc kārtas - 20:8

5' Olmens ir karsts. Divi precīzi tālmetieni pirmajās četrās minūtēs. Pretiniekiem neapturams ir Šermadini, kurš guvis deviņus komandas punktus. Minimāla vadība ''Tenerife'' - 12:8. Pirmo reizi laukumā tiek laists Arnolds Helmanis, kuram tas ir pirmais uznāciens ČL turnīrā pēc ilgāka pārtraukuma.

3' Kails Olmens izlīdzina rezultātu, taču apstiprinās bažas par spēju noturēt gruzīnu centru Šermadini, kurš pratis gūt jau četrus punktus.

1' Pēc ilgāka pārtraukuma ''Tenerife'' aizvada spēli ar skatītājiem. Valdība atļāvusi laist līdz 10% no arēnas ietilpības. Sanākuši 545 skatītāji. Pirmajos uzbrukumos precīzas abas komandas un pēc Fitipaldo precīza trejača 5:2 par labu mājiniekiem.

VEF sākumsastāvs: Olmens, Pinjeiro, Ate, Kulvietis, Olmens
Tenerife sākumsastāvs: Kavanaugs, Fitipaldo, Rodrigess, Salīns, Šermadini

VEF rezultatīvākais Čempionu līgā ir Kails Olmens ar 16.5 punktiem, kamēr Kristers Zoriks izcēlies ar 14.1 punktu. Aizeja Pinjeiro ar Maiklu Kaizeru dala labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām godu - Pinjeiro 7.5, kamēr Kaizeram 7.3 bumbas zem groziem vidēji spēlē.

Visticamāk, šodien VEF sastāvā būs redzams Arnolds Helmanis, kurš sastāvā atgriezās nedēļas nogales uzvarā par ''Liepāju'' Latvijas - Igaunijas līgā. Tikmēr ''Tenerife'' ACB līgā šobrīd ir ceturtie ar 18 panākumiem 23 spēlēs. Abas komandas savā starpā spēlēja jau pirms gada, kad abas reizes uzvarēja Spānijas komanda. Klubi tika ielozēti vienā grupā arī uz šo sezonu, taču Covid-19 dēļ Čempionu līga lēma samazināt komandu skaitu no astoņām uz četrām.

''Tenerife'' ir viena no četrām, kas uzvarējusi FIBA Čempionu līgā. Līdz šim ''Top16'' vienībai klājies viļņveidīgi - pēc pārliecinoša panākuma pār ''Igokea'' ar 20 punktu pārsvaru sekoja neveiksme ar 22 punktiem ''San Pablo Burgos''. Par komandas līderiem jāuzskata soms Sasu Salīns, gruzīns Džordži Šermadini, itālis Bruno Fitipaldi un brazīliešu saspēles vadītājs, kurš spēlējis arī NBA - Marselu Uertass.

TV3 Sport Open - vēl vairāk sporta Tavā TV ekrānā!

Tenerife sastāvs

SpēlētājsPozīcijaAugumsValsts
Santi JustaUzbrucējs198 cmSpānija
Bruno FitipaldiAizsargs185 cmItālija
Marselu UertassAizsargs190 cmBrazīlija
Sasu SalīnsAizsargs191 cmSomija
Dani DiezsUzbrucējs203 cmSpānija
Serhio RodrigessUzbrucējs204 cmSpānija
Džordži ŠermadiniCentrs216 cmGruzija
Emirs SulejmanovičsUzbrucējs204 cmSomija
Alekss LopezsAizsargs189 cmSpānija
Tailers KavanaugsUzbrucējs206 cmASV
Frans GueraCentrs214 cmSpānija
Ārons DornekampsUzbrucējs201 cmNīderlande
Georgioss BogrisCentrs210 cmGrieķija
Danilo BrnovičsUzbrucējs203 cmMelnkalne
Spensers BaterfildsAizsargs191 cmASV
Alberto KabreraAizsargs178 cmSpānija

VEF kalendārs Top 16 fāzē

DatumsSpēleLaiks/Rez.
02.03.Burgos - VEF Rīga76:75 P
09.03.VEF Rīga - Igokea75:91
17.03.Tenerife - VEF Rīga21:00
24.03.VEF Rīga - Burgos19:00
31.03.VEF Rīga - Tenerife19:00
06.04.Igokea - VEF Rīga21:30

J grupa

VKomandaU-Z+/-
1.San Pablo Burgos2-0+23
2.Tenerife1-1-2
3.Igokea1-1-4
4.VEF Rīga0-2-17

     [+] [-]

, 2021-03-17 20:57, pirms 3 gadiem
Ir kādam linx?paldies jau iepriekš. 👏

     [+] [-]

, 2021-03-17 21:01, pirms 3 gadiem

     [+] [-]

, 2021-03-17 21:15, pirms 3 gadiem
Nu tas leitis pilnīgs zero.. Kur tādu izraka? Laikam par vēdera tiesu spēlē..

  -1 [+] [-]

, 2021-03-17 21:19, pirms 3 gadiem
Pašlaik iegāž vairāk pašu precizitāte, tad tuvāk varētu rezultātā turēties.

     [+] [-]

, 2021-03-17 21:40, pirms 3 gadiem
Salins 16 pts Šermadīnī 15 pts parējos daudzmaz noturēja

  -1 [+] [-]

, 2021-03-17 21:44, pirms 3 gadiem
Ja neskaita precizitāti, tad pati spēle ir labāka kā pret Igokea.

Starp citu, VEF pirmajā pārtraukumā bija labi redzams, kāpēc Gailītis ir labāks treneris kā Štelmahers. Respektīvi (šodien bija ievietots, bet nu jau ir izdzēsts video), Štelmahers noignorēja saspēles vadītāja teikto, ka nestrādā izspēle un viņš neklausīsies viņu, kamēr viņam ir Robis jāklausās, bet pie Gailīša, kad Kaizers teica par tiesnešu aizrādījumu, Gailīts atbildēja, ka, lai spēlē tāpat, ar tiesnešiem pats strādās.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-17 21:45, pirms 3 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Salins 16 pts Šermadīnī 15 pts parējos daudzmaz noturēja
Salinu sūdīgi uz perimetra sedza, bet nu pret Šermadinī grūti iet, lai gan palīdz, ka viņš ir slinks aizsardzībā un būtu vajadzīgs vairāk switch veikt

     [+] [-]

, 2021-03-17 22:40, pirms 3 gadiem
Real Rebel rakstīja: Salinu sūdīgi uz perimetra sedza, bet nu pret Šermadinī grūti iet, lai gan palīdz, ka viņš ir slinks aizsardzībā un būtu vajadzīgs vairāk switch veikt
Smagi vēl trūkst Šķēle un Madsens un vai zināms kad būs atpakaļ savādāk jūtu otro kārtu pabeigs ar 0:6