Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Papanikolau atgriežas Eiropā un pievienosies "Olympiacos"

Papanikolau atgriežas Eiropā un pievienosies "Olympiacos"
Kostass Papanikolau
Foto: AP/Scanpix

Grieķijas izlases uzbrucējs Kostass Papanikolau pēc pusotras sezonas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) nolēmis atgriezties Eiropā un pievienosies savam bijušajam klubam Pirejas "Olympiacos". Pasaules spēcīgākajā basketbola līgā 25 gadus vecais spēlētājs pārstāvēja Hjūstonas "Rockets" un Denveras "Nuggets" vienības.

Vēl pagājušajā vasarā Hjūstonas "Rockets" izmantoja līgumā paredzēto komandas opciju turpināt sadarbību uz vēl vienu sezonu ar vienības grieķu uzbrucēju Kostu Papanikolau, un līgums paredzēja, ka spēlētājs šosezon saņems 4,8 miljonus ASV dolārus (~4,27 miljoni eiro). Tomēr jau jūlijā maiņas darījuma rezultātā 25 gadus vecais Kostass nonāca Denveras "Nuggets" rindās, bet uz Teksasas vienību devās saspēles vadītājs Tajs Losons.

Kolorado štata komandā grieķis debitēja pagājušā gada 5. novembrī, taču kopumā laukumā izgāja vien 26 mačos (sešos starta pieciniekā) un caurmērā 11,3 minūtēs atzīmējās ar 2,6 punktiem. 7. janvārī "Nuggets" atteicās no Papanikolau pakalpojumiem, un uzbrucējs kļuva par brīvo aģentu. Nākamo darbavietu basketbolistam gan ilgi nebija jāmeklē, jo tiek ziņots, ka Kostass jau vienojies ar Grieķijas superklubu Pirejas "Olympiacos" par līgumu līdz pat 2019. gadam.

Papanikolau, kurš profesionāļa karjeru sāka 2008. gadā "Aris" komandā, jau 2009. gadā pirmo reizi nokļuva Pirejas "Olympiacos" rindās. Sarkanbalto sastāvā Kostass divas reizes triumfēja Eirolīgā (2012. un 2013. gadā), kā arī izcīnīja vienu Grieķijas čempiona titulu 2012. gadā. Pirms pievienošanās "Rockets" 2014. gadā Papanikolau vienu sezonu pavadīja "Barcelona" vienībā, katalāņu rindās kļūstot arī par Spānijas čempionu.

ULEB Eirolīgas "Top 16" kārtu "Olympiacos" iesākuši ar divām uzvarām F grupā, vienīgo neveiksmi piedzīvojot savā laukumā pret Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Bambergas "Brose Baskets" (72:77).

Izmantotie resursi:
O Παπανικολάου ψήφισε Ολυμπιακό! - Ολυμπιακός -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-01-17 17:10, pirms 8 gadiem
Kriss1 , labi vien bija ka Lawsona, vienas problemas no vina bija. Alkoholikis un problemas ar disciplinu. P.s ari Zalgiri vinam bija problemas! Nuggets darija pareizi ka tika no vina vala.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-01-18 07:58, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ha ha.... aizbrauks uz Eiropu un tiks laukumā un dabūs savus status un būs kārtējais pierādījums kāda pabiru līga ir Eirolīga. Nba 2,6 punkti tur pārvērtīsies par 15 punktiem spēlē. Mēslu līgā jau daudz var izdarīt, bet, kad uzspēlē ar večiem, tad aste kājstarpē un jātirina mājās..
Cik tev 13 gadi ?
Daudziem Eiropiešiem nemaz netiek dota iespēja NBA mest, jo protams, ka viņu zvaignes katru spēli, var izmest 8/30 uml. tapēc arī ir punkti, bet kāda ir precizitāte, daudzās spēlēs, nožēlojama! Viņš vēsi varētu mest 10 p NBA, bet nebija īstā komanda treneris, kas uzticētos, tā notiek ar daudziem baltajiem! Daudzi NBA spēlētāji, kas vāc labu statistiku NBA, ne tuvu pie tādas vidēji netikt Eirolīgā, jā arī pārrēķinātu spēles laiku !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja