Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Valensija izvēlas Pešiču

Valensija izvēlas Pešiču
Svetislavs Pesičs

Spānijas basketbola klubs Valensijas "Power Electronics" vakantā galvenā trenera amatā iecēlis serbu treneri Svetislavu Pesiču, kurš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem basketbola speciālistiem visā Eiropā.

Valensijas klubs vienošanos ar Pesiču panācis līdz šīs sezonas beigām. Pagājušajā nedēļā "Power Electronics" atlaida līdzšinējo galveno treneri Manuelu Huseinu, kura amatu pārņems Pesičs. Nākamo spēli "Power Electronics" aizvadīs jau trešdien, kad viesosies pie Ļubļanas "Union Olimpija", bet tad pie komandas stūres vēl būs pagaidu galvenais treneris Čeču Mulero. Pēc trešdienas spēles Eirolīgā gaidāma Pesiča stāšanās pie galvenā trenera pienākumiem.

Pašreiz "Power Electronics" Eirolīgā atrodas tikai 5. vietā savā grupā ar vienu uzvaru četrās spēlēs, bet Spānijas līgā ieņemt 16. vietu ar vienu uzvaru septiņās spēlēs.

Svetislavs Pesičs tiek uzskatīts par vienu no labākajiem treneriem Eiropā. Viņš ir viens no tikai pieciem treneriem, kas pēdējo desmit gadu laikā ir triumfējis Eirolīgā, kad kļuva par čempionu ar Barselonas klubu 2003. gadā. Savas trenera karjeras laikā Pesičs trenējis tādos klubos kā Berlīnes "ALBA", Ķelnes "RheinEnergie", "Barcelona", Romas "Lottomatica", "Akasvayu Girona", Maskavas "Dynamo" un Belgradas "Red Star". Bez vairākiem panākumiem klubu basketbola līmenī Pesičs veiksmīgi strādājis arī izlašu līmenī, kad ar Dienvidslāvijas izlasi kļuva par pasaules čempionu 2002. gadā.

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL