Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitis: "Leģionāri neattaisno uz viņiem liktās cerības"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kurtinaitis: "Leģionāri neattaisno uz viņiem liktās cerības"
Rims Kurtinaitis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc šodien notikušās VTB līgas spēles, kurā VEF savā laukumā ar 63:76 piekāpās Gdiņas "Asseco Prokom" (63:76), rīdzinieku galvenais treneris Rims Kurtinaitis pauda vilšanos vienības leģionāru līdz šim demonstrētajā sniegumā.

Rims Kurtinaitis: "Spēle bija laba. Uz Eirolīgas komandas fona pārliecinājāmies, ka neesam gatavi šim līmenim. Pirmajā puslaikā pieļāvām 14 kļūdas. Tas skaidrojams ar uztraukumu, jo mums nav šādu maču pieredzes. Otrajā puslaikā redzētais vieš optimismu skatam nākotnē. Pietrūka meistarības. Strādāsim. Dažu spēlētāju forma mani neapmierina. Šajā līmenī spēlē nepieciešamas trīs lietas: spēlēt aizsardzībā, nezaudēt bumbu, mest iekšā. Ja šos komponentus izdodas apvienot, tad var spēlēt augstā līmenī un cīnīties par uzvarām turnīros. Mums pagaidām ir tikai pirmā lieta – neslikti cīnāmies aizsardzībā, taču noguruma dēļ zaudējam daudz bumbu. Kopumā spēlē mums bija 22 kļūdas, kas nav normāli."

Treneris norādīja, ka ir vīlies dažos leģionāros: "Jā, mani neapmierina atsevišķu leģionāru sniegums. Tas nav tas, ko biju gaidījis no viņiem. Vēlos, lai leģionāri būtu komandas dzinējs. Ceru, ka lietas vēl ies uz labo pusi. Ārzemniekiem grūti iejusties Eiropas basketbolā."

Dairis Bertāns: "Sākām ļoti slikti, no malas izskatījāmies sabijušies, neatraisījušies. Pārāk daudz respektējām pretinieku. Arī viņiem spēle nebija īpaši laba. Poļi labāk meta, tas arī visu izšķīra. Sākumā viņi atrāvās un aizgāja prom. Beigās bija iespēja aizķerties, taču aizmetām garām pāris metienus, kurus vajadzēja iemest."

"Asecco Prokom" galvenais treneris Tomas Pačesas: "VEF ļoti agresīvi spēlēja aizsardzībā un mums lika daudz kļūdīties. Prieks par to, ka izdevās uzvarēt, neskatoties uz ne pašu labāko basketbolu mūsu izpildījumā. Biju gaidījis labāku spēli. Patika tas, ka spēlējām komandas spēli – mums bija 15 rezultatīvas piespēles, tāpat iepriecināja cīņa zem groziem, kas ļāva izcīnīt uzvaru."

  +2 [+] [-]

, 2010-10-17 00:20, pirms 14 gadiem
Oj jūtu VEFa puišiem atkal nāksies pumpēties

  +1 [+] [-]

, 2010-10-17 00:29, pirms 14 gadiem
Pa tv VEF izskatījās stipri slābans Izskatās ka sētā tikai esam lecīgi, bet uz ielas ātri pa purnu atraujamies. Vairākas kļūdas bija vieņkārši bērnšķigas, tai skaitā pieredzējušajiem spēlētājiem.

  +4 [+] [-]

, 2010-10-17 00:44, pirms 14 gadiem
Wermahlen rakstīja: Oj jūtu VEFa puišiem atkal nāksies pumpēties
Drīzāk jau Lielajam V, kurš sameklēja Mūsu "izcilos" leģionārus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-10-17 09:56, pirms 14 gadiem
Grafs ari neattaisno...

  +5 [+] [-]

, 2010-10-17 10:21, pirms 14 gadiem
Pirmajā puslaikā pieļāvām 14 kļūdas. Tas skaidrojams ar uztraukumu, jo mums nav šādu maču pieredzes.

Par šo taisnošanos gan gribētos mazliet pasmīnēt. Nez kāda vēl pieredze būtu nepieciešama Valteram, Janičenokam, Grafam, Bērziņam? Arī Jahovičam. Pat Bertāns vairs nav nekāds zaļais gurķis. Tas pats sakāms arī par treneri. Viņu taču arī par nepieredzējušu saukt vairs ne tuvu nevar.
Bet par to, ka komandā joprojām ir nekam nederīgi viesspēlētāji, pilnā mērā atbildīgs ir pats Rimas. Vai tad ar pārbaudes spēlēm nepietika, lai saprastu, kas šie par putniem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja