Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Raivis Dombrovskis

VTB: Vētras "Spartak" tuvojas "play-off"

VTB: Vētras "Spartak" tuvojas "play-off"
Gundars Vētra
Foto: vtb-league.com

Šodien uzvaru VTB Vienotās līgas turnīrā izcīnīja Gundara Vētras un Mārtiņa Zībarta trenētā Sanktpēterburgas ''Spartak'', kas A apakšgrupas mačā savā laukumā ar 83:68 pieveica tiešākos konkurentus no Ņižņijnovgorodas. Tikmēr Minskā zaudējumu cieta ''VEF Rīga'' konkurenti A grupā ''Tsmoki'', kas otrajā pagarinājumā ar 98:102 piekāpās Mariumpoles ''Azovmash''.

Spartak - N.Novgorod (83:68)

Izšķirošo pārsvaru Gundara Vētras trenētā komanda ieguva trešajā ceturtdaļā, kad viesiem ļāva gūt tikai piecus punktus. ''Spartak'' grozam uzbruka ar ļoti labu precizitāti (2p. - 73%, 3p. - 35%, 1p. - 79%) un cīņas gaitā bija vadībā ar 17 punktu handikapu. Skanot mača finālsvilpei (spēli apkalpoja latviešu tiesnesis Arnis Ozols), rezultāts uz tablo 83:68 (20:23, 17:20, 17:5, 29:20) par labu Sanktpēterburgai.

Uzvara pār ''N.Novgorod'' Vētras klubam dod bilanci 6-8 un septīto vietu A grupā. Uz ''play-off'' zonas robežas jeb sestajā vietā atrodas tieši Ņižņijnovgorodas komanda. ''Spartak'' pēdējās četrās VTB spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras.

Tsmoki - Azovmash (98:102)

Abas komandas visa mača garumā spēkojās līdzīgi, un, lai noskaidrotu spēles uzvarētāju, Minskā bija nepieciešamas 50 spēles minūtes. Otrā pagarinājuma pēdējās divās minūtēs abas komandas apmainījās ar kļūdām un neprecīziem soda metieniem, bet 27 sekundes pirms beigām svara kausus par labu viesiem ar diviem precīziem soda metieniem nosvēra amerikānis Markuss Gainards (101:98). Atbildes uzbrukumā baltkrievu tālmetiens bija neprecīzs, un uzvaru ar 102:98 svinēja Ukrainas Superlīgā spēlējošā ''Azovmash''.

Šodienas zaudējums Donalda Kaira trenēto ''Tsmoki'' (4-9) B apakšgrupā atsviedis atpakaļ uz astoto vietu, bet ''Azovmash'' (4-10) no desmitās pozīcijas pakāpusies uz devīto.

Citās spēlēs

13. uzvaru A grupā izcīnīja Kazaņas ''Unics'', kas savu skatītāju priekšā neatstāja nekādus variantus Krasnodaras ''Lokomotiv'' - 91:63. Ierasti rezultatīvs bija ''Unics'' amerikāņu aizsargs Endrjū Gaudlaks (20), bet zaudētāju labā 12 punkti Mantam Kalnietim. Rezultatīva spēle mājiniekiem padevās arī Viļņā, kur ''Lietuvos Rytas'' ar 104:86 noskrēja Čehijas čempionus ''Nymburk'' (pa 18 punktiem guva lietuviešu aizsargs Renalds Seibutis un Kolumbijas spēka uzbrucējs Huans Palasioss).

VTB līga. 16. februāris

SpēleRezultāts
Tsmoki - Azovmash98:102
Spartak - Nizhny Novgorod83:68
Unics - Lokomotiv91:63
VEF Rīga - Triumph78:89
Lietuvos Rytas - Nymburk104:86
PGE Turow - Kalev/Cramo-

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ


TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.