Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīga atzīst tiesnešu potenciāli izšķirošu kļūdu čempiones "Anadolu Efes" zaudējumā

Agris Suveizda

Eirolīga atzīst tiesnešu potenciāli izšķirošu kļūdu čempiones "Anadolu Efes" zaudējumā
Vasilije Micičs. Foto: Anadolu Efes SK

LETA. ULEB Eirolīga basketbolā atzinusi ceturtdienas mača pamatlaika beigās pieļauto tiesnešu kļūdu, kas Stambulas "Anadolu Efes" komandai, iespējams, liedza uzvarēt "Monaco" (92:95 pagarinājumā).

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 6,0 sekundes, "Anadolu Efes" saspēles vadītājs Vasilije Micičs pie rezultāta 82:82 izpildīja tālmetienu, kas bija neprecīzs. Serbam piezemējoties, vispirms viņa kāju skāra Džons Brauns un pēc tam arī Džeirons Blosomgeims.

Sadursme ar pretiniekiem notika pirms tam, kad viņa abas pēdas pilnībā skāra grīdu, un Eirolīga atzīmē, ka šajā situācijā vajadzēja piespriest Braunam piezīmi par pārkāpumu metiena brīdī. Tā rezultātā Micičam vajadzēja izpildīt trīs soda metienus un spēles laiku vajadzēja atstāt uz 5,5 sekundēm līdz pamatlaika beigām.

Micičs varēja papildlaikā atgriezties laukumā, taču nespēja glābt komandu no zaudējuma. Savainojuma dēļ Stambulas komandai sezonas sākumā jāiztiek bez Šeina Larkina. "Monaco" komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Maiks Džeimss, bet pretiniekiem ar 28 punktiem izcēlās Vils Klaibērns.

"Monaco" sezonu sākusi ar divām uzvarām divās spēlēs, bet "Anadolu Efes" basketbolistiem ir viens panākums. Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
LETA