Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Perasovičs pamet Bertāna "Laboral Kutxa", vadīs "Anadolu Efes"

Andrejs Siliņš

Perasovičs pamet Bertāna "Laboral Kutxa", vadīs "Anadolu Efes"
Velimirs Perasovičs
Foto: AFP/Scanpix

Horvātu speciālists Velimirs Perasovičs oficiāli atstājis Dāvja Bertāna pārstāvētās Vitorijas "Laboral Kutxa" komandas galvenā trenera amatu un turpmāk vadīs Stambulas "Anadolu Efes" vienību Turcijā.

51 gadu vecais Perasovičs par "Laboral Kutxa" galveno treneri otro reizi karjerā kļuva pagājušajā vasarā, kad parakstīja līgumu uz diviem gadiem. Sezona izdevās teicama, sasniedzot pusfinālu gan Spānijas čempionātā, gan Spānijas kausā, gan Eirolīgā, un speciālistu noskatīja Turcijas klubs "Anadolu Efes", kas pēc uzvaras regulārajā sezonā finālā zaudēja "Fenerbahce", bet Eirolīgā neizdevās iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Interesanti, ka arī "Efes" Perasovičs atgriezīsies otro reizi, jo komandu vadīja jau 2010./2011. gada sezonā. Lai tiktu pie trenera, Stambulas klubs samaksās "Laboral Kutxa" izpirkuma naudu 350 000 eiro apmērā. Tiek lēsts, ka Perasovičam pašam tiks divu gadu līgums par 1,2 miljoniem dolāru.

Vitorijas kluba prezidents Hosē Antonio Kereheta atklājis, ka Perasovičs par nodomu pārtraukt līgumu un pievienoties "Anadolu Efes" pavēstījis jau pēc Eirolīgas "Final Four" un pirms Spānijas izšķirošajām cīņām: "Biju pārsteigts par brīdi, kurā viņš to paziņoja, bet vienīgais, ko atbildēju, bija - lai sezonu pabeidz pēc iespējas labāk."

Tāpat Kereheta pavēstīja, ka komandu pametīs franču aizsargs Fabiēns Kozērs un Tunisijas izlases amerikāņu aizsargs Maikls Rols. Pirmais uzdevums esot atrast jaunu galveno treneri, bet pēc tam notikšot darbs pie tā, lai komandā saglabātu ungāru uzbrucēju Adamu Hangu un grieķu centru Joanni Burusi, kā arī abus amerikāņu saspēles vadītājus Maiku Džeimsu un Dariusu Adamsu.

Iepriekš jau vēstīts, ka pēc neoficiālas informācijas Sanantonio "Spurs" gatavojot piedāvāt līgumu arī Dāvim Bertānam, kuram gan vēl ir spēkā līgums ar "Laboral Kutxa". Kereheta tikai norādīja, ka spēlētāja līgumā ir opcija pārtraukt sadarbību NBA kluba piedāvājuma gadījumā.