Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jasikēvičs: "Šmits izmantoja savu iespēju"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jasikēvičs: "Šmits izmantoja savu iespēju"
Rolands Šmits cīņā pret "Valencia Basket". Foto: Euroleague

"Otrajā puslaikā sākām spēlēt neatlaidīgāk, smagāk strādājām aizsardzībā un beigās uzvarējām. Man jābūt gatavam katrai spēlei, jāizmanto katra iespēja," Rolands Šmits pauda gandarījumu par "Barcelona" basketbolistu uzvaru Eirolīgas cīņā Valensijā.

Latvijas valstsvienības spēka uzbrucējs pārsteidza Valensiju ar labāko sniegumu karjerā, pirmajā puslaikā sametot 13 no 33 komandas punktiem. Lai gan Šmits ceturtajā ceturtdaļā palika tukšā, viņš pabeidza cīņu ar karjeras rekordu – iemeta visus sešus metienus no spēles un guva 15 punktus.

Katalāņu kluba spēlētājs pievienoja septiņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, vienu pārķertu bumbu un divas izprovocētas piezīmes, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu 23. Līdzīgus ciparus jebkurā vakarā spēj piedāvāt Nikola Mirotičs, kurš izbraukumā Sanktpēterburgā uzrādīja gandrīz identiskus rādītājus – 14 punkti, septiņas bumbas un lietderības koeficients 22.

Otrdien Mirotičs paziņoja, ka viņam reģistrēts pozitīvs PCR tests. Līdera prombūtnē “Barcelona” galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs nolēma starta pieciniekā sūtīt Rolandu Šmitu. Latvietis pērn spēlēja Svetislava Pešiča vadībā, 16 Eirolīgas cīņās vidēji laukumā pavadot mazāk par 10 minūtēm. Pirms tam viņš 2017. gadā nopelnīja Eirokausa uzlēcošās zvaigznes balvu “Fuenlabrada” rindās.

“Viņam jūtami pietrūkst pieredzes un ritma, jo pēdējos divos gados nav daudz spēlēts,” teica Jasikēvičs. “Šī bija viņa iespēja un viņš to izmantoja. Neviens nebija pelnījis aizvadīt izcilu spēli vairāk par Rolandu. Savā mūžā esmu redzējis tikai dažus spēlētājus, kuri trenējas kā viņš.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleague.net/news/i/a...

  +4 [+] [-]

, 2020-10-14 14:12, pirms 4 gadiem
Lieliski,jācer,ka tagad dabūs regulāras minūtes

  +3 [+] [-]

, 2020-10-14 14:14, pirms 4 gadiem
Vecis. Man mums tādu daudz basketbolā.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-14 15:11, pirms 4 gadiem
Man šķiet, ka Šaras tiešām varētu novērtēt. Cerēsim. Un cerēsim, ka tur nav NBA zemūdens akmeņi ar lielāka alga-lielāks spēles laiks.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-14 17:42, pirms 4 gadiem
Prieks par Šmitu. Apnicis jau bija, ka tas stagnāts Pešičs nelaida viņu laukumā un marinēja uz soliņa. Nav jau obligāti startā nākt ārā, bet lai regulāri piedalās rotācijā un normāls spēles laiks būtu. Tā jau karjera var beigties, nemaz nesākoties...🤔

     [+] [-]

, 2020-10-15 01:30, pirms 4 gadiem
nez kapec man liekas ka letinjiem varbut iznjemot kp ir pilnigi po.h par speles laiku ka tik pikjis nak

     [+] [-]

, 2020-10-15 08:34, pirms 4 gadiem
Jasikevičs pareizi pateica: "jūtami pietrūkst pieredzes un ritma...". Diemžēl divus gadus no sava spēlētāja karjeras Šmits ir praktiski pazaudējis. Vai atgūs Fuenlabradas laikā esošo pārliecību? Turam īkšķus!

     [+] [-]

, 2020-10-15 10:28, pirms 4 gadiem
kokkāpējs rakstīja: Jasikevičs pareizi pateica: "jūtami pietrūkst pieredzes un ritma...". Diemžēl divus gadus no sava spēlētāja karjeras Šmits ir praktiski pazaudējis. Vai atgūs Fuenlabradas laikā esošo pārliecību? Turam īkšķus!
Tā jau nu gluži nav, 2018/2019 sezona 27 spēles ar padsmit minūtēm mačā, iepriekšējā līdz pandēmijai 17. Protams bija spēles kur palika malā, bet nav arī tā ka būtu pilnībā bez spēļu prakses + treniņi ar Mirotiču daudz ko devuši! Bet ko nu par pagātni, jāpriecājas, ka atnāca Jasikēvičš un Šmits ir viņa pamata spēlētāju rotācijā!