Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Arī Datome pamet NBA un spēlēs "Fenerbahce"

Andrejs Siliņš

Arī Datome pamet NBA un spēlēs "Fenerbahce"
Luidži Datome
Foto: SIPA/Scanpix

Vēl viens eiropiešu spēlētājs pēc dažām sezonām Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) nolēmis atgriezties dzimtajā kontinentā - Itālijas izlases kapteinis Luidži Datome oficiāli pievienojies Stambulas "Fenerbahce" klubam.

27 gadus vecais Datome pēdējās divas sezonas pavadīja NBA, lielākoties spēlējot Detroitas "Pistons", bet no februāra līdz pagājušās sezonas beigām esot Bostonas "Celtics" komandā. Divu sezonu laikā Datome piedalījās vien 55 regulārā turnīra spēlēs, vidēji gūstot 3,4 punktus. Pēc maiņas darījuma un nonākšanas Bostonā Luidži beidzot tika dota iespēja un viņš to izmantoja, aizvadot dažas spilgtas spēles, piemēram, 22 punkti uzvarā pār Milvoki "Bucks".

Šovasar Datomem līgums bija beidzies, bet uzbrucējs gaidīja NBA klubu piedāvājumus, lai gan Eiropā par 203 centimetrus garo basketbolistu bija interese no lielākajiem klubiem. Milānas "EA7 Emporio Armani" centās pierunāt Datomi atgriezties dzimtenē, interesi izrādīja Maskavas apgabala "Khimki", tomēr Datome izvēlējies piekrist divu gadu līgumam ar Stambulas "Fenerbahce".

Datome karjeru sāka 2003. gadā Sjēnas "Montepaschi", vēlāk spēlēja "Scafati" un Romas "Virtus", ar ko kļuva par Itālijas regulārās sezonas MVO un vicečempionu.

Cits Itālijas izlases spēlētājs spēka uzbrucējs Nikolo Melli piekritis Bambergas "Brose Baskets" piedāvājumam un nākamsezon būs Jāņa Strēlnieka komandas biedrs. Iepriekš piecas sezonas Milānā spēlējušais Melli, kurš karjeru sāka "Reggio Emilia", parakstījis līgumu uz trim sezonām.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-14 10:22, pirms 9 gadiem
Romas "Virtus", ar ko kļuva par Itālijas regulārās sezonas MVO un vicečempionu.

kas ir MVO ?

  +1 [+] [-]

, 2015-07-14 10:54, pirms 9 gadiem
karlis163 rakstīja: Romas "Virtus", ar ko kļuva par Itālijas regulārās sezonas MVO un vicečempionu.

kas ir MVO ?
O-Orangutāns

  +2 [+] [-]

, 2015-07-14 11:07, pirms 9 gadiem
Vēlviens dūzis pie fenerbahce. Ja netiks final4 kā minimums, tas būs pārsteigums

  +1 [+] [-]

, 2015-07-14 11:23, pirms 9 gadiem
Datome, Diksons, Herseks, Antichs, Slukass - Fenerbahce papildinaajumi shajaa starpsezonaa, atkal nomainot pussastaavu.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-14 14:34, pirms 9 gadiem
būsim reāli - NBA līmenis priekš Datomes tomēr bija nedaudz par augstu... nu nav vajadzīgs NBA klubiem snaiperis, kurš grozam uzbrūk ar 20% precizitāti...
kas attiecas uz Fenerbahce, tad sastāvu vāc spēcīgu. cita lieta, ka jāpiekrīt H.E.N.R.Y. - pilnībā nomainot komandas kodolu, rezultāts uzreiz nebūs - tomēr ir vajadzīgs laiks ko iespēlēties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja