Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgā draud dumpis? Septiņi klubi Atēnās rīkojuši slepenu tikšanos

Agris Suveizda

Eirolīgā draud dumpis? Septiņi klubi Atēnās rīkojuši slepenu tikšanos
Serhio Rodrigess pret Šeinu Larkinu. Foto: Euroleague.net

Septiņi ULEB Eirolīgas basketbola klubi svētdien slepus tikušies Grieķijas galvaspilsētā Atēnās, lai apspriestu bažas par līgas finansiālajiem un vadības jautājumiem, atklājis lietuviešu žurnālists Donāts Urbons.

Viens no šiem septiņiem klubiem bija Kauņas "Žalgiris", kas regulārajā sezonā ar bilanci 17-17 ieņēma vienpadsmito vietu. Lietuvas grandam kompāniju sastādīja vēl trīs otrā desmitnieka klubi Pirejas "Olympiacos" (16-18), Telavivas "Maccabi" (14-20) un Atēnu "Panathinaikos" (11-22), taču šajā septītniekā bija arī trīs regulārās sezonas pirmā četrinieka klubi Maskavas CSKA (23-10), Stambulas "Anadolu Efes" (22-12) un Milānas "Olimpia" (21-13).

Urbons raksta, ka klubi tikušies, lai izrunātu līgas finansiālo pusi, par kuru atbild līgas prezidents Žordi Bertumeu un Eirolīgas organizācija, un ka drīzumā gaidāmas oficiālas darbības. Basketbola klubi bieži kritizējuši saņemamās raidtiesību naudas lielumu un līgas nespēju sarūpēt ienesīgākus televīzijas līgumus.

TV3 Sport Open - vēl vairāk sporta Tavā TV ekrānā!

Eirolīgas organizācijas struktūras virsotnē atrodas 62 gadus vecais Žordi Bertumeu, kurš Eirolīgā augstus amatus ieņem jau kopš 2000. gada. Pirms tam viņš no 1982. līdz 2000. gadam strādāja Spānijas ACB līgā, būdams gan ģenerālsekretāra, gan vēlāk arī viceprezidenta amatā.

Šovakar ar Jāņa Strēlnieka pārstāvētās Maskavas CSKA un Atēnu "Panathinaikos" dueli noslēgsies Eirolīgas regulārā sezona, bet 20. un 21. aprīlī paredzēts ceturtdaļfināla sēriju sākums. Rolanda Šmita "Barcelona" tiksies ar Sanktpēterburgas "Zenit", Strēlnieka CSKA spēlēs pret Stambulas "Fenerbahce", "Anadolu Efes" cīnīsies pret "Real Madrid", bet pēdējā pārī sacentīsies Milānas "Olimpia" un Minhenes "Bayern".

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/Urbodo/status/1...

  +2 [+] [-]

, 2021-04-14 16:28, pirms 3 gadiem
Smiekli nāk no virsraksta.. slepeni.. izskatās, ka sportacentram ir spiegi visur

     [+] [-]

, 2021-04-14 16:48, pirms 3 gadiem
Problema covid un skatitaju trukums.. Citadi EL nav NBA.. Nu neraujas skatities tas speles TV baigi, ja vien nav likme vai nespeles kads savejais vai nefano par kadu klubu. Zalgiris ir lielakais zaudetajs, jo kaut maza valsts, arena vienmer bija parpildita un ta ir ar Pana, Oly un vel pariti...

     [+] [-]

, 2021-04-14 16:53, pirms 3 gadiem
Priecājos par Bertumeu karjeru- tagad 62 gadi, Eirolīgā augstos amatos no 41 gada vecuma (no 2000.g.), no 23 gadu vecuma (no 1982.g.) Spānijas ACB līgas ģenerāslekretārs, viceprezidents.
Interesanti, kā viņš tika uzreiz tik augstā amatā? Un ja šāds karjerists atrodas kādas organizācijas vadībā...Kādas tur valstu izlašu vajadzības, kādas tur lejasgala klubu intereses, galvenais tik raust naudu savējo resnajam galam!

     [+] [-]

, 2021-04-14 19:21, pirms 3 gadiem
Lai tik turpina graut šito veidojumu, kas ir sagrāvis kopējo Eiropas basketbolu un par parodiju izveidojis FIBA turnīrus. Uz pozitīvām pārmaiņām!