Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Feldmanis: ''Startējot jauniešu Eirolīgā, ieguvām skarbu, taču ļoti labu pieredzi''

Krišs Upenieks

Feldmanis: ''Startējot jauniešu Eirolīgā, ieguvām skarbu, taču ļoti labu pieredzi''
Raimonds Feldmanis
Foto: FIBA.com

No 12. līdz 14. janvārim "VEF Rīga" U18 komanda tika pārstāvēta "Adidas Next Generation Tournament' jeb jauniešu Eirolīgas turnīra posmā Kauņā, kuru noslēdza septītajā vietā. Jauno vefiešu veikumu kluba oficiālajai mājaslapai komentējis VEF skolas galvenais treneris Raimonds Feldmanis.

VEF skolas galvenais treneris Raimonds Feldmanis: "Startējot jauniešu Eirolīgā, ieguvām skarbu, taču ļoti labu pieredzi. Izteikti redzējām vietas, kuras jāpilnveido. Tajā pašā laikā bija labi momenti, kuros attaisnojās treniņos ieguldītais darbs. Priecē, ka puiši strādā un spēlē mērķtiecīgi, kā arī cīnās līdz galam. Ar tādu attieksmi darba rezultāti sekos.

Turnīra pirmajā spēlē pret "Žalgiri" spēlējām labi, taču atsevišķos brīžos pārsteidzāmies un tas liedza iespēju pacīnīties par uzvaru. Otrajā spēlē pret CSKA izpaudās pretinieku fiziskais pārākums. Trešajā spēlē pret "CBA Las Palmas" bija varianti aizķerties, taču sākām nogurt un pretinieki beigās izrādījās spēcīgāki. Patīkami, ka izdevās turnīru noslēgt ar uzvaru pār "Fraport Skyliners".

Lai arī pamatā šajā turnīrā piedalījās 1999. gadā dzimušie spēlētāji, mēs uz turnīru aizbraucām ar desmit 2000. gadā dzimušajiem basketbolistiem, tāpēc bijām starp jaunākajām komandām. Ņemot vērā, ka esam ziemeļnieki, kas nobriest vēlāk, tas bija papildus faktors. Vairāki sabraukušie skauti un citu komandu pārstāvji bija patīkami pārsteigti un izteica komplimentus, ka esam atbraukuši ar tik jaunu sastāvu, jo tas bija drosmīgs VEF skolas vadības lēmums. Spēlējām ar jaunākiem puišiem un krājām pieredzi. Turklāt šajā turnīrā varēja pārliecināties, ka mūsu 2000. gadā dzimušie spēlētāji, salīdzinot ar vasaru, ir progresējuši savās spējās. Mazliet sarežģītāku situāciju padarīja tas, ka trīs spēlētāji komandai pievienojās tikai neilgi pirms turnīra un trīs treniņu laikā ir sarežģīti panākt, lai viņi pilnībā integrētos VEF skolas komandas mehānismā. Kopumā noteikti var vēlreiz akcentēt, ka bija labi momenti, tāpēc dalība šāda līmeņa sacensībās mūsu komandai bija ļoti noderīga."

"VEF Rīga" U18 rezultāti Kauņas turnīrā:

12.01., VEF Rīga U18 - Žalgiris U18 59-74
12.01., VEF Rīga U18 - CSKA U18 60-87
13.01., VEF Rīga U18 - CBA Las Palmas 61-81
14.01., VEF Rīga U18 - Fraport Skyliners 72-69

"VEF Rīga" U18 sastāvs jauniešu Eirolīgas turnīrā Kauņā: Rodrigo Būmeisters, Gints Zomerfelds, Aleksis Emsiņš, Ralfs Brumermanis, Rainers Hermanovskis, Adrians Šnipke, Edvards Mežulis, Oskars Hlebovickis, Niks Līnis, Francis Lācis, Valters Vēveris, Matīss Surkulis.

Izmantotie resursi:
Par VEF junioru gaitām jauniešu Eirolīgas...

     [+] [-]

, 2017-01-14 12:37, pirms 7 gadiem
Zaudejot, vienmer var teikt, ka tika ieguuta pieredze.. Galvenais no taas pieredzes izdariit secinaajumus...