Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Četri zaudējumi paraksta spriedumu – Žagara īpašniece "Fenerbahce" atlaiž Itudi

Agris Suveizda

Četri zaudējumi paraksta spriedumu – Žagara īpašniece "Fenerbahce" atlaiž Itudi
Dimitris Itudis. Foto: EPA/Scanpix

Turcijas basketbola klubs Stambulas "Fenerbahce" pavēstījis par šķiršanos no galvenā trenera Dimitra Ituda.

Stambulas "Fenerbahce" novembri noslēdza ar nozīmīgu uzvaru pagarinājumā pār Eirolīgas čempioni "Real Madrid" (100:99), sagādājot tai pagaidām vienīgo zaudējumu Eirolīgas sezonā, taču decembra pirmajā pusē turku klubs zaudējis visās četrās spēlēs. Visas no tām aizvadītas izbraukumā – Eirolīgā 79:80 pret "Baskonia", 81:89 pret "Barcelona", Superlīgā klupieni derbijos pret "Besiktas" (64:68) un "Anadolu Efes" (80:81).

Eirolīgā "Fenerbahce" ar bilanci 6-7 ieņem 12. vietu un piektdien uzņems "Monaco", bet Turcijas čempionātā ar 8-3 atrodas ceturtajā pozīcijā un svētdien uzņems Ankaras "Turk Telekom". Portāls EuroHoops ziņoja, ka par Stambulas kluba jauno galveno treneri kļūs itāļu speciālists Andrea Trinkjēri, kurš iepriekšējās trīs sezonas vadīja Minhenes "Bayern", taču BasketNews vēstī, ka tuvu līgumam tomēr esot Barselonu trenējušais Šarūns Jasikēvičs.

Itudis pie "Fenerbahce" stūres stājās 2022. gada vasarā un parakstīja trīs gadu līgumu. Debijas sezonā "Fenerbahce" Eirolīgas pamatturnīrā bija astotā un ceturtdaļfinālā ar 2-3 piekāpās Pirejas "Olympiacos", bet vietējā līgā pēc otrās vietas regulārajā sezonā pusfinālā ar 1-3 zaudēja "Efes". Itudis karjeras sākumā vadīja Grieķijas PAOK, ilgus gadus bija Žeļko Obradoviča asistents Atēnu "Panathinaikos", bet pats lielākos panākumus galvenā trenera amatā guvis ar Maskavas CSKA, divreiz uzvarot Eirolīgā. Trenējis arī Grieķijas izlasi.

Stambulas "Fenerbahce" īpašumā ir arī Latvijas izlases aizsargs Artūrs Žagars, kurš gan šosezon tika izīrēts Viļņas "Wolves" un smagā savainojumā iedzīvojās tieši Lietuvas kluba rindās.

Izmantotie resursi:
https://www.fenerbahce.org/haberler...

  +1 [+] [-]

, 2023-12-13 20:15, pirms 10 mēnešiem
Žagaram tas par labu nāk, pie šāda treneri mūsējais tiktu tikai epizodiski laukumā,.

     [+] [-]

, 2023-12-13 20:43, pirms 10 mēnešiem
zaxx rakstīja: Žagaram tas par labu nāk, pie šāda treneri mūsējais tiktu tikai epizodiski laukumā,.
nenāk par labu. Ja tagad pēkšņi Šaras nav stilu mainījis, tad viņam patīk noteikt, kas notiek laukumā, kamēr Žagaram patīk improvizēt. Divi pretēji stili