Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Adams Morisons pievienojas Belgradas "Red Star"

Andrejs Siliņš

Adams Morisons pievienojas Belgradas "Red Star"
Adams Morisons
Foto: AFP/Scanpix

Viens no savulaik visaugstāk vērtētajiem ASV koledžu spēlētājiem Adams Morisons, kura karjera Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) neizvērtās tik spoža kā paredzēts, pievienojies Belgradas "Red Star" vienībai Serbijā.

Spēlējot Gonzagas universitātes komandā, Morisons 2006. gadā tika atzīts par vienu no top spēlētājiem koledžās, saņēma "Chevrolet" Gada spēlētāja titulu, "United States Basketball Writers Association" dalīja šos laurus Morisona un Džeidžei Redika starpā, tāpat Morisons bija finālists Neismita un Vūdena balvu kandidātu vidū.

201 centimetru garo uzbrucēju 2006. gada draftā ar trešo kārtas numuru izvēlējās Šarlotes "Bobcats", un pirmā sezona vieglajam uzbrucējam padevās laba - vidēji mačā 11,8 punkti. Diemžēl tā arī izrādījās veiksmīgākā Morisona sezona NBA karjerā - jau nākamajā straujš kritums (4,8 punkti divreiz mazākā spēles laikā). Tiesa, ne bez savainojumu "palīdzības" Morisona karjera neturpinājās tik spoži kā cerēts.

2009. gada februārī Morisonu aizmainīja uz Losandželosas "Lakers", ar ko izcīnīja divus čempionu titulus. Tiesa, paša Morisona spēles laiks bija ļoti ierobežots. 2010. gada vasarā Morisonu atbrīvoja. Pēcāk uzbrucējs mēģināja iekļūt Vašingtonas "Wizards", taču nesekmīgi.

Morisons, kurš 2006. gadā kandidēja uz vietu ASV izlasē dalībai pasaules čempionātā, parakstījis viena gada līgumu ar "Red Star" un jaunajā sezonā debitēs Eiropā, spēlējot Serbijas un Adrijas līgās.

     [+] [-]

, 2011-09-14 18:30, pirms 13 gadiem
Atceros, ka pirmo reizi redzot viņu un Rediku, nodomāju, ka NBA pēc gadiem pieciem pienāks balto spēlētāju ēra Likās, ka Morisons būs Bērda un Novicka mantinieks Tiešām šausmas.

     [+] [-]

, 2011-09-15 00:19, pirms 13 gadiem
liidziigas domas/emocijas bija Jordanam!!
t eveel vienu labu balto panjeema ciet - C.Alexander ja nemaldos - vins NCAA bija vnk mosntrs, kas gan dankoja, gan pidzinaja .... un bija garsh, vosphem labaaks par rediku un morisonu izskatijaas ..

bet D-ZHEEL....... nekur taa ari nekad neuzspiideeja NBA

     [+] [-]

, 2011-09-18 17:54, pirms 13 gadiem
Nu vismaz viņam ir DIVI NBA čempiona gredzeni, kamēr LeBronam NEVIENS