Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vaits no "Zenit" pārceļas uz Kauņu

Krišs Upenieks

Vaits no "Zenit" pārceļas uz Kauņu
Ārons Vaits aizsardzībā pret Kērtisu Džerelsu
Foto: imago/Andrey Pronin

Lietuvas čempione Kauņas ''Žalgiris'' oficiālajā ''Twitter'' kontā ziņo, ka klubam pievienosies spēka uzbrucējs Ārons Vaits, kurš iepriekš spēlēja Sanktpēterburgas ''Zenit'' rindās. Līgums parakstīts pēc sistēmas 1+1.

24 gadus vecais amerikānis profesionālā basketbolista karjeru uzsāka 2015. gadā Vācijas Bundeslīgas klubā ''Telekom Baskets''. Pēc veiksmīgas iekļaušanās Eiropas basketbolā Vaits spēra vēl vienu soli uz priekšu un pievienojās Krievijas komandai Sanktpēterburgas ''Zenit'', ko pārstāvēja arī Latvijas basketbolists Jānis Timma.

''Zenit'' rindās Vaits bija stabils rotācijas basketbolists, un VTB Vienotajā līgā, kur Sanktpēterburgas komanda piecu spēļu pusfinālsērijā piekāpās Maskavas apgabala ''Khimki'', izcēlās ar vidēji 9.3 punktiem, 6.6 atlēkušajām bumbām un 1.3 rezultatīvām piespēlēm.

Zaudējums VTB līgas pusfinālā ''Zenit'' neļāva garantēt vietu nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā, kamēr ''Žalgiris'' joprojām saglabā A licenci un spēcīgākajā Eiropas basketbola turnīrā piedalīsies arī nākamajā sezonā. Tāpat jāpiemin, ka ''Žalgiris'' itin pārliecinoši šosezon ieguva Lietuvas čempionu titulu.

Vaits plānots kā spēka uzbrucēja Broka Motuma aizvietotājs - austrālietis aizvadījis divas lieliskas sezonas Kauņas komandas sastāvā un šovasar, visticamāk, pārcelsies uz kādu finansiālu spējīgāku vienību. Tāpat tiek runāts par franču aizsarga Leo Vestermana iespējamo došanos prom no "Žalgira". Vestermana sakarā pat tiek minēta Maskavas CSKA interese.

Izmantotie resursi:
Zalgiris Kaunas agreed to terms with Aaron...