Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitis: "Briesmīgāks par izstāšanos no Eirolīgas būtu tikai Olimpisko spēļu boikots"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kurtinaitis: "Briesmīgāks par izstāšanos no Eirolīgas būtu tikai Olimpisko spēļu boikots"
Rims Kurtinaitis un "Khimki" Eirolīgas spēlē pret "Union Olimpija"
Foto: AFP/Scanpix

"Esmu tādā pašā situācijā kā spēlētāji. Algu neesmu saņēmis jau trīs mēnēšus. Esmu pateicīgs spēlētājiem, kuri kā īsti vīri turpina cīnīties katrā spēlē, ar pilnu pašatdevi strādā treniņos," svētdien, 13. janvārī, telefonintervijā ziņu aģentūrai "RIA Novosti" teica Maskavas apgabala basketbola kluba "Himki" galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Krievijas vicečempioni šosezon veiksmīgi startē visos turnīros. Eirolīgā sasniegta “Top 16” kārta (bilance 8-5), bet VTB līgā komanda tuvojas iekļūšanai “play-off” (7-3). Divas reizes apspēlēti Turcijas čempioni “Bešiktaš” un Atēnu grandi “Panathinaikos”, sakauta “Barcelona”, Krievijas čempionātā apturēta CSKA 25 uzvaru sērija. Tas paveikts, spēlētājiem un treneriem algas nesaņemot no oktobra.

“Tā nevar turpināties bezgalīgi,” Kurtinaitis norāda, ka parādu tālākas aizkavēšanas gadījumā klubu var pamest gan viņš, gan vadošie spēlētāji. “Kluba un Maskavas apgabala vadībai jārīkojas. Cīnījāmies, lai Krieviju Eirolīgā pārstāvētu divas komandas. Tās nav apgabala sacensības, pārstāvam valsti starptautiski.”

Kurtinaitis uz Maskavu pārcēlās 2011. gada sākumā, pusi sezonas pavadījis “VEF Rīga” galvenā trenera komandtiltiņā. Trenera vadībā Himku basketbolisti pavasarī uzvarēja VTB līgā, savukārt 2012. gada sezonā triumfēja Eiropas kausa izcīņā un nopelnīja ceļazīmi uz Eirolīgu. Jāpiebilst, ka Kurtinaitis savu pirmo Eiropas kausu izcīnīja, vadot Viļņas klubu “Lietuvos rytas”.

“Komandu būvējām pakāpeniski, pielāgojot raksturus. Salīdzinot sasniegtos rezultātus, komandas uzturēšana nav dārga. Eirolīgas izslēgšanas spēlēm esam tuvāk nekā jebkad agrāk, iespējams, tiktu vēl tālāk (Četru Finālā). Nevēlos, lai viss vienā mirklī izgaist. Iedomājieties, pēc nedēļas izstāsimies no Eirolīgas, taču ar to tas nebeigsies. Kādam būs jāaizņem mūsu vieta, vajadzēs izdomāt, kā skaitīt punktus kopvērtējumā, pārskatīt līgumus ar televīziju, spēlētājiem. Briesmīgāks varētu būt tikai Olimpisko spēļu boikots.”

Kluba uzbrucējs Sergejs Moņa pavēstījis, ka 15. janvārī spēlētāji sapulcēsies un pieņems lēmumu par tālāko rīcību.

“Cienīšu jebkuru lēmumu, kuru pieņems spēlētāji,” teica Kurtinaitis. “Atrast citu komandu nav problēmu, taču vēlos palikt un uzvarēt ar Himkiem. Domāju, ka kluba vadība nerunā ar spēlētājiem, jo tai nav nekā sakāma. Kāda jēga solīt tukšu, iespējams, labāk klusēt. Pēc “Top 16” turnīra pirmā apļa komandas var pieteikt jaunus spēlētājus. Iedomājieties, ka izbraukuma spēlē pret Barselonu viņu rindās spēlēs Zorans Planiničs – briesmīgi. Mums nāksies pieteikt rezerves komandas spēlētājus, taču līmeņi atšķiras. Tādā gadījumā labāk nogrimt uzreiz, kā “Titānikam”.”

2012. gada augustā par atkāpšanos paziņoja “Khimki” prezidents Aleksejs Bodunkovs. Par viņa pēcteci kļuva Maskavas apgabala jaunatnes, tūrisma un sporta ministra padomnieks Andrejs Ņečajevs. Kluba galveno treneri viņš pazīst jau trīsdesmit gadus.

Krīze klubā kaitē visam Krievijas sportam, uzsver Kurtinaitis. “Spēlētāji kalpo bērniem par paraugu. Viņi skatās un lemj, kurš kļūs par futbolistu, basketbolistu vai hokejistu. Ja zēniem nebūs paraugu, kas notiks?”

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-14 08:39, pirms 11 gadiem
Uz Dinamo....