Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Roberts Saulītis

Doņeckas kluba prezidents atlaiž spēlētājus un trenerus

Doņeckas kluba prezidents atlaiž spēlētājus un trenerus
Kur tālāk dosies Kriss Ovens?
Foto:RIA Novosti/Scanpix

Šodien ar pārsteidzošu paziņojumu klajā nāca Doņeckas "BC Donetsk" kluba prezidents Sergejs Diadečko, kurš paziņoja, ka ar rītdienu tiks atlaisti komandas spēlētāji, treneri un kluba administrācija.

Diadečko savu izvēli pamatoja ar to, ka viņu neapmierina kluba pēdējā laika sniegums - komandai neizdevās sasniegt VTB līgas izslēgšanas spēles. Kluba prezidents, kurš kopā ar Valēriju Plehakovu dibināja "BC Donetsk" klubu, paziņoja, ka kluba nākotne ir Plekhakova rokās, tomēr skaidrs, ka galīgo lēmumu pieņems pats Diadečko. Kluba prezidents savu paziņojumu veica pēc komandas pēdējās spēles pret rumāņu "CSU Asesoft Ploiesti", kurā Doņeckas klubs zaudēja pagarinājumā.

Šobrīd Diadečko atrodas Vācijā, kur atrodas ārstu uzraudzībā. Diadečko uz Vāciju devās pēc Doņeckas kluba zaudējuma Krasnojarskas "Enisey" ar rezultātu 92:81. Šis zaudējums liedza Doņeckas klubam turpināt cīņu turnīrā. Diadečko paziņoja, ka ārsti viņam aizlieguši uztraukties, tomēr Diadečko atzina, ka klubā ir ieguldījis lielu naudas summu, līdz ar to, ir par ko uztraukties. Diadečko piebilda, ka komandas spēlētāji oficiāli tikšot atlaisti rīt, 14. janvārī.

"BC Donetsk" Ukrainas augstākajā līgā spēlē tikai pirmo sezonu. Doņeckas klubs sezonu sāka lietuvieša Ramona Butauta vadībā, tomēr pirms jaunā gada Butauts tika atlaists un parakstīja līgumu ar "Žalgiri". Doņeckas klubu turpināja vadīt horvātu speciālists Dražens Anžulovičš. Šobrīd viņam un visiem komandas spēlētājiem nāksies meklēt jaunas darba vietas.

Izmantotie resursi:
fibaeurope.com


Dairis Bertāns. Foto: FIBA
3

VEF Čempionu līgas grupā spēlēs pret Grieķijas un Izraēlas klubiem

Šodien notikušajā 2024./2025. gada FIBA Čempionu līgas grupu turnīra izlozē noskaidrojies, ka Latvijas čempione basketbolā ''VEF Rīga'' apakšgrupā spēkosies pret Grieķijas klubu Atēnu AEK, Izraēlas vienību ''Ramat-Gan'' un ceturtā kvalifikācijas turnīra uzvarētāju.
Vensāns Puarjē. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Šmita jaunā komanda "Anadolu Efes" pastiprinās ar "Real Madrid" franču centru Puarjē

Turcijas basketbola vicečempione Stambulas "Anadolu Efes" pavēstījusi par vienošanās panākšanu uz trim sezonām ar 30 gadus veco franču centra spēlētāju Vensānu Puarjē.
Džošs Nībo. Foto: EPA/Scanpix

Slovēnijas naturalizētais centrs Nībo pastiprina Itālijas čempioni ''Olimpia''

Itālijas čempione basketbolā Milānas ''Olimpia'' nākamās divas sezonas groza apakšu drošinās ar slovēņu naturalizēto amerikāņu centru Džošu Nībo.