Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rock" tālāk netiek, "Siauliai" vēl cer

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Rock" tālāk netiek, "Siauliai" vēl cer
Andrjus Sleža
foto:fibaeurope.com

FIBA Izaicinājuma kausā uzvaru izcīnījuši Krievijas kluba "CSK VVS" spēlētāji, kas savā laukumā pieveica Itālijas "Virtus Bologna" 72:70, tā nodrošinot vietu nākamajā kārtā, bet ārpus labāko 16 skaita atstājot igauņu Tartu "Rock". Savukārt "Siauliai" basketbolistiem, kas ar 82:80 apspēlēja "EffelTowers", jāgaida grupas otrās spēles iznākums.

Lai tiktu otrajā posmā, "CSK VVS" bija nepieciešams savā laukumā pieveikt Boloņas "Virtus" basketbolistu, kas pirms tam bija uzvarējuši piecus mačus pēc kārtas. Izšķirošie notikumi risinājās pēdējā ceturtdaļā, kuras sākumā mājiniekiem bija pat desmit punktu mīnusi (45:55). Nākamos punktus viesi guva, kad "CSK VVS" jau bija viena punkta attālumā, bet sešas minūtes līdz spēles beigām Krievijas klubs jau bija priekšā 61:59. Vadībā izvirzījās te viena, te otra komanda, bet pēdējā minūtē veiksmīgāki bija "karavīri", uzvarot 72:70.

Līdz ar to, cerības izcīnīt otro vietu grupā un iekļūt Top16 skaitā zaudējuši Tartu "Rock" basketbolisti, kuri savu spēli vēl tikai sāks. "CSK VVS" rēķinā tagad ir trīs uzvaras, bet igauņi viņus G grupas tabulā var tikai sadzīt – savstarpējā mačā krietni labāki bija "karavīri", tāpēc viņi jau nodrošinājuši sev otro vietu.

Arī "Siauliai" uzvaru nodrošināja pēdējā mirklī, lai gan brīžiem ieguva visai ievērojamu pārsvaru. Pēdējā ceturtdaļā leiši izsēja septiņu punktu pārsvaru, un divarpus minūtes līdz mača beigām "eifeļi" bija viena metiena attālumā – 78:76. Izšķirošajos brīžos roka nedrebēja pieredzējušajam Andrjusam Sležam un Sauļum Kuziminskim, kas "Siauliai" ļāva svinēt uzvaru 82:80.

Lai noskaidrotu, kuras D grupas komandas iekļūs otrajā kārtā, jāgaida "Allianz Swans" un "Proteas EKA EAL" cīņa iznākumu – jā uzvar Kipras klubs, tad viņiem, lietuviešiem un holandiešiem būs pa četriem panākumiem. Tādā gadījumā trešie grupā paliek "Siauliai" spēlētāji.

Izmantotie resursi
fibaeurope.com

     [+] [-]

, 2009-01-13 20:18, pirms 16 gadiem
tagad paliek BBL un IgaunijaS 4empis

  +1 [+] [-]

, 2009-01-13 20:28, pirms 16 gadiem
mjaa, bet teoreetiski var bez Baltijas palikt shis turniirs....