Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Kaliničs paraksta divu gadu līgumu ar ''Barcelona''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Oficiāli: Kaliničs paraksta divu gadu līgumu ar ''Barcelona''
Nikola Kaliničs. Foto: KK Crvena Zvezda

Serbijas izlases uzbrucējs Nikola Kaliničs pēc sezonas dzimtenē lēmis atgriezties Spānijā, parakstot divu gadu līgumu ar Šarūna Jasikēviča vadīto ''Barcelona''.

Spānijas basketbola grands ''Barcelona'' interesi par serbu uzbrucēja piesaisti izrādīja jau jūnijā. Barsai nācās samaksāt 500 tūkstošus eiro Kaliniča bijušajai komandai Spānijā ''Valencia'', lai parakstītu līgumu. Vēstīts, ka nākamajās divās sezonās Katalonijas vienībā Kaliničs saņems 2,6 miljonus eiro.

30 gadus vecais uzbrucējs karjeru sāka Serbijā, tur vairākās komandās, tostarp ''Crvena Zvezda'' spēlējot līdz 2015. gadam, kad pārcēlās uz Turcijas superklubu Stambulas ''Fenerbahce''. Žeļko Obradoviča vadībā Kaliničs sevi pieteica kā viens no nepiekāpīgājaiem aizsardzības spēlētājiem Eiropas basketbolā un palīdzēja ''Fenerbahce'' triumfēt 2017. gada Eirolīgā.

Pēc pieciem gadiem Stambulā serbs sezonu aizvadīja Valensijas rindās, bet aizvadītajā sezonā pārstāvēja Belgradas ''Crvena Zvezda'', 32 mačos izceļoties ar 12,6 punktiem, četrām atlēkušajām bumbām un 3,4 piespēlēm. Tāpat Kaliničs arī tika atzīts par Adrijas līgas vērtīgāko spēlētāju.

Barsu šajā starpsezonā pametis Latvijas izlases uzbrucējs Rolands Šmits, kā arī Dantei Eksums, Brendons Deivīss un Naidžels Heizs-Deiviss. Viņus aizstājuši čehi Jans Veselijs un Tomāšs Satoranskis, kā arī vācu uzbrucējs Oskars da Silva.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.cat/ca/basq...