Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par "Avtodor" galveno treneri kļūs amerikānis Grīnbergs

Andrejs Siliņš

Par "Avtodor" galveno treneri kļūs amerikānis Grīnbergs
Breds Grīnbergs
Foto: avtodor.ru

VTB Vienotās Basketbola līgas kluba Saratovas "Avtodor" vadība par komandas galveno treneri nolīgusi amerikāņu speciālistu Bredu Grīnbergu, kurš pirms pāris sezonām kļuva par Izraēlas čempionu, bet savulaik strādājis kā asistents arī Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubos.

Aizvadītās sezonas gaitā "Avtodor" atbrīvoja treneri Sergeju Mokinu un par komandas galveno stratēģi kluba kluba prezidents Vladimirs Rodionovs. "Avtodor" iekļuva izslēgšanas turnīrā, kur pirmajā kārtā piekāpās Maskavas apgabala "Khimki". FIBA Izaicinājuma kausā "Avtodor" ceturtdaļfinālā piekapās nākamajai vicečempionei "Trabzonspor Medical Park".

Tagad kluba prezidents nolēmis atgriezties savā amatā un iecelt jaunu galveno treneri. "Avtodor" turpmāk vadīs amerikāņu speciālists Breds Grīnbergs, kurš pagājušajā sezonā bija turku kluba "Eskisehir Basket" trenera pienākumu izpildītājs. Komanda gan palika priekšpēdējā, izkrītot uz Turcijas otro līgu. Iepriekš Grīnbergs ar Jeruzalemes "Hapoel" tika līdz Izraēlas čempionāta pusfinālam, bet ar Haifas "Maccabi" finālspēlē pieveica vareno Telavivas "Maccabi" un kļuva par 2013. gada Izraēlas čempionu.

Grīnbergs iepriekš bijis asistents vairākās NCAA komandās, kā arī NBA vienībās "Clippers" un "Knicks", bet aiz okeāna par galveno treneri strādājis četrus gadus Redfordas universitātē.

Saratovas klubs šajā starpsezonā jau paspējis veikt daudz sastāva komplektācijas ziņā. Komandā arī nākamsezon turpinās spēlēt amerikāņu centrs Treviss Pītersons, uzbrūkošais aizsargs Džeremijs Čepels un krievu centrs Artjoms Kļimenko. Tāpat klubs parakstījis līgumus ar ukraiņu saspēles vadītāju Denisu Lukašovu, kurš aizvadītajā sezonā kļuva par Ukrainas līgas vērtīgāko spēlētāju.

Komandā būs arī pēc spēka otrās līgas jeb superlīgas labākais spēka uzbrucējs Aleksejs Ņesterovs, kurš pārstāvēja Vladivostokas "Spartak Primorye". Parakstīts līgums arī ar amerikāņu saspēles vadītāju Malkolmu Armstedu, kurš iepriekšējās divas sezonas spēlēja Slovēnijas klubā "Krka". Zaudējums sastāvā gan ir ukraiņu centra Kirilo Fesenko aiziešana. Fesenko pievienojies Krasnodaras "Lokomotiv Kuban".

Izmantotie resursi:
Брэд Гринберг возглавил «Автодор»