Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"EA7 Emporio Armani" nepaturēs galveno treneri Banki

Andrejs Siliņš

"EA7 Emporio Armani" nepaturēs galveno treneri Banki
Luka Banki
Foto: LaPresse/Scanpix

Pēc nesekmīgi aizvadītās sezonas savu amatu nāksies atstāt Itālijas bagātākā basketbola kluba Milānas "EA7 Emporio Armani" galvenajam trenerim Lukam Banki. Tāpat gaidāmas arī citas pārmaiņas, kas skar komandas sastāvu.

49 gadus vecais Banki pie Milānas kluba stūres aizvadīja otro sezonu pēc kārtas un, lai gan pēc pirms gada izcīnītā čempiontitula, pagarināja līgumu, kas ir spēkā uz vēl vienu sezonu, kluba vadība lēmusi šķirties no speciālista. Šajā sezonā "EA7 Emporio Armani" netika tālāk par Top16 kārtu ULEB Eirolīgā, nespēja izcīnīt Itālijas kausu, kā arī A sērijas pusfinālā atzina "Dinamo Sassari" pārākumu.

Starp Banki iespējamajiem aizstājējiem šobrīd tiek minēti divi. Viens no tiem ir Itālijas izlases treneris Simone Pjanidžani, kurš iepriekš ar savas dzimtās pilsētas komandu Sjēnas "Montepaschi" izcīnīja sešus čempiontitulus pēc kārtas un divas reizes spēlēja Eirolīgas "Final Four". Otrs ir Serbijas izlases treneris Saša Džordževičs, kurš "Armani" vienībā strādāja jau 2006./2007. gada sezonā, sākot savu trenera karjeru.

Tā kā klubam ir A licence dalībai Eirolīgā, tas piedalīsies kontinenta prestižākajā turnīrā arī jaunajā sezonā. Tomēr sastāvā solās būt lielas pārmaiņas. Jādomā, ka klubu pametīs neizteiksmīgu sniegumu demonstrējušais lietuviešu spēka uzbrucējs Lins Kleiza. Tāpat iepriekš bija runas par centra Samardo Samuelsa iespējamo došanos uz kādu no Eirolīgas vadošajiem klubiem.

Līgums uz nākamo sezonu ir arī Danielam Haketam, kurš gan vietējā čempionātā diskvalifikācijas dēļ nedrīkstēja spēlēt pirmos trīs sezonas mēnešus. Tiek runāts, ka Hakets arī varētu būt starp tiem, no kuriem klubs šķirsies, un 200 centimetrus garais saspēles vadītājs varētu doties uz ārzemēm, iespējams, pat Ziemeļameriku, kur Dalasas "Mavericks" vēlas pārbaudīt spēlētāju jau vairākus gadus, un arī šī vasara nav izņēmums.

Kluba īpašnieks Džordžo Armani veikšot pārrunas ar bijušo kluba prezidentu Livio Proli par iespējamo atgriešanos amatā, savukārt līdzšinējais prezidents Flavio Portalupi tādā gadījumā kļūtu par ģenerālmenedžeri.

Izmantotie resursi:
La Gazzetta dello Sport