Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Blats uz NBA dosies tikai galvenā trenera darba piedāvājuma gadījumā

Andrejs Siliņš

Blats uz NBA dosies tikai galvenā trenera darba piedāvājuma gadījumā
Deivids Blats
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

ULEB Eirolīgas čempionvienības Telavivas "Maccabi" galvenais treneris Deivids Blats paziņojis, ka uz Nacionālo Basketbola Asociāciju (NBA) pārcelsies tikai tad, ja kāds klubs piedāvās galvenā trenera darbu.

Blats bija viens no galvenajiem autoriem lielākajam pārsteigumam Eiropas klubu basketbolā aizvadītajā pavasarī, aizvedot "Maccabi" līdz negaidītam Eirolīgas čempiontitulam. Līgums ar Telavivas klubu amerikāņu speciālistam beidzies un jau laikus sākās runas par Blata iespējamo došanos strādāt citviet. Runās par Blata nākamo darba vietu parādījās gan Maskavas CSKA vārds, gan NBA klubu nosaukumi.

Blats tika minēts kā galvenais kandidāts Stīva Kera asistenta lomai darbā ar Goldensteitas "Warriors", taču treneris noraidījis šādu iespēju. "Nedošos nekur projām, lai būtu asistents. Ja ir nopietns piedāvājums, un tādi arī ir, tad tos apsvēršu." Tāpat Blats noraidīja runas par Etores Mesinas aizvietošanu CSKA klubā: "Nedošos uz Maskavas CSKA. Vai nu parakstīšu jaunu līgumu ar "Maccabi" vai došos uz NBA."

55 gadus vecais Blats, kurš allaž lepojies ar savām saknēm Izraēlā, tieši šajā zemē arī nostrādājis ilgāko karjeras laiku. Kā spēlētājs Blats ieradās Izraēlā 1981. gadā un tajā ar nelielu pārtraukumu spēlēja līdz 1993. gadam. Izraēlā Blats arī uzsāka trenera gaitas un 2004. gadā kļuva par izlases galveno treneri.

Vēlāk Blats strādājis Krievijā, Itālijā, Turcijā un Grieķijā, kā arī sešus gadus vadīja Krievijas izlasi, bet 2010. gadā atgriezās Telavivas "Maccabi".

Izmantotie resursi:
גלי צה"ל
sport5.co.il

  +4 [+] [-]

, 2014-06-12 16:33, pirms 10 gadiem
gluži manas domas! pēdējās piecgades labākais Eiropas treneris un "tikai" kā asistents NBA klubā, pie tam vēl trenerim, kurš par galveno nav strādājis nevienu dienu?! tas drīzāk izklausās pēc apvainojuma, nevis pagodinājuma.

  +3 [+] [-]

, 2014-06-12 17:53, pirms 10 gadiem
Šis treneris varētu LAL izvilkt no bedres ar pareizi piemeklētiem asistentiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-06-12 19:55, pirms 10 gadiem
bbol2 rakstīja: Visdrizak, pievienosies CSKA!
Viņš pats taču apgalvo, ka nedosies turp. Rakstā arī tas minēts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja