Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jasikēvičs nepalīdzēs Lietuvai, Valančūns būs ierindā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jasikēvičs nepalīdzēs Lietuvai, Valančūns būs ierindā
Šarūns Jasikēvičs vasarā nepalīdzēs Lietuvas valstsvienībai, 12. maijā Londonā paziņoja spēlētājs
Foto: AFP/Scanpix

Četrkārtējais Eirolīgas uzvarētājs Šarūns Jasikēvičs nepiedalīsies 2013. gada Eiropas čempionātā Slovēnijā, jo vēlas vairāk laika veltīt ģimenei, svētdien, 12. maijā, Londonā žurnālistiem pavēstīja pats basketbolists. Zināms, ka Lietuvas valstsvienības rīcībā būs jaunais centra spēlētājs Jons Valančūns.

Jasikēvičs bija viens no trīs lietuviešiem (vēl Martins Pocjus un Martins Gecevičs), kurš nedēļas nogali pavadīja Eirolīgas “Final Four” sacensībās Londonā. Viņa pārstāvētā Spānijas čempionvienība “FC Barcelona Regal” pusfinālā atzina “Real Madrid” pārākumu ar 67:74, savukārt spēlē par trešo vietu zaudēja Maskavas CSKA – 73:74.

Pēc finālturnīra beigām leģendārais aizsargs paziņoja, ka izlēmis šovasar nepievienoties izlasei, jo vēlas pavadīt laiku kopā ar ģimeni. Jasikēvičs pārstāvēja valstsvienību 2011. gada Eiropas čempionātā Lietuvā un palīdzēja izcīnīt komandas vēsturē sesto ceļazīmi uz Olimpiskajām spēlēm. Salīdzinoši neveiksmīgais starts Londonā – lietuvieši pirmo reizi neiekļuva pusfinālā – nozīmēja galvenā trenera maiņu. Ķēstuša Kemzūras vietā pie izlases stūres atgriezās Jons Kazlausks.

Pieredzējušais stratēģis Eiropas čempionātā Slovēnijā var rēķināties ar Jona Valančūna palīdzību. Divdesmit gadus vecais centra spēlētājs šogad aizvadīja debijas sezonu NBA kluba “Toronto Raptors” sastāvā un nesen paziņoja, ka ir gatavs palīdzēt valstsvienībai.

Valančūna plāni ir saskaņoti ar Toronto kluba vadību, 12. maijā apstiprināja “Raptors” viceprezidents, itālietis Mauricio Gerardīni (Maurizio Gherardini). “Debija attaisnoja visas cerības. Žēl, ka Valančūna progresu piebremzēja savainojums, taču ar sezonu esam apmierināti. Viņš attīstījās gan kā spēlētājs, gan personība, labi pielāgojoties jaunam dzīvesveidam un sadarbībām.”

Gerardīni atzinīgi vērtē lietuvieša mācīšanās spējas. “Viņš uzlabojis spēli uzbrukumā, kļuvis izturīgāks. Valančūnam jāpaliek spēcīgākam, taču jau tagad viņš labāk spēlē ar muguru pret grozu un vairojis savu uzbrukuma arsenālu. Jonam ir teicama bumbas izjūta, kas ļauj sekmīgi cīnīties par atlēkušajām bumbām. Viņš ātri mācās un daudz strādā. Vasarā vajadzīgs iegūt pieredzi gan NBA vasaras līgā, gan Eiropas čempionātā.”

Finālturnīrā Lietuva spēlēs vienā grupā ar Latviju, Serbiju, Bosniju, Melnkalni un Maķedoniju. Otrajā kārtā iekļūs trīs spēcīgākās komandas.

Izmantotie resursi:
lrytas.lt / Naujienos

  -1 [+] [-]

, 2013-05-12 22:33, pirms 11 gadiem
ja kas, es arī nepalīdzēšu Lietuvas izlasei.... :-)

     [+] [-]

, 2013-05-12 22:53, pirms 11 gadiem
Bez Jasikeviča jau nu iztiks...

     [+] [-]

, 2013-05-12 22:58, pirms 11 gadiem
Nebūtu slikti:

Strēlnieks-Blūms-Kuksiks-BērzsBiedriņš
Strēlnieks-Blums-Bertāns Dāvis-Bērzs-Biedriņš
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-13 00:03, pirms 11 gadiem
Strēlnieks, Blūms, Dā.Bertāns, Bērzs, Biedriņš
Dairis, Kuksiks, varbūt Kambala, Porzinģis, Peiners, Meiers, un +2 čuiļi. būs ok.

     [+] [-]

, 2013-05-13 00:23, pirms 11 gadiem
fapfap rakstīja: Strēlnieks, Blūms, Dā.Bertāns, Bērzs, Biedriņš
Dairis, Kuksiks, varbūt Kambala, Porzinģis, Peiners, Meiers, un +2 čuiļi. būs ok.
Kambala toč nebūs, Peiners vēl ne tik. Viņu vietā Janičenoks/Freimanis un kāds īsais.