Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Žagara pārstāvētā "Fenerbahce" robu garajā galā aizpilda ar NBA spēlējušo kanādieti Bērču

Agris Suveizda

Žagara pārstāvētā "Fenerbahce" robu garajā galā aizpilda ar NBA spēlējušo kanādieti Bērču
Kems Bērčs. Foto: Audrey MCKIE/SIPA/Scanpix

Turcijas basketbola klubs Stambulas "Fenerbahce" pavēstījis par 31 gadu vecā un 205 centimetrus garā kanādiešu centra Kema Bērča pievienošanos komandai. Vienošanās panākta uz šo sezonu.

Bērčs, pārstāvot Orlando "Magic" un Toronto "Raptors", NBA karjerā sācis 76 no 282 spēlēm un vidēji 17.1 minūtē sakrājis 5.0 punktus un 4.4 atlēkušās bumbas. NBA viņš gan nav spēlējis kopš 2022. gada izskaņas – 2023. gada februārī Bērčs tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs", kas viņu laukumā nesūtīja un oktobrī pirms nākamās sezonas atbrīvoja. Parīzes olimpiskajās spēlēs Bērčs vidēji 6.3 minūtēs guva 3.3 punktus un izcīnīja 2.5 atlēkušās bumbas.

Februārī Bērčs atrada jaunu komandu un sezonu pabeidza Žironā, ACB līgā 12 spēlēs un vidēji 23.2 minūtēs tiekot pie 8.8 punktiem un 5.7 atlēkušajām bumbām. Bērčs savulaik jau ir spēlējis Turcijā, pārstāvot "Usak Sportif", bet uz NBA devās no Pirejas "Olympiacos", Eirolīgā sākot 21 no 37 spēlēm un vidēji 18.1 minūtē atzīmējoties ar 8.7 punktiem un 5.6 atlēkušajām bumbām.

Bērča līgumā ir iekļauts punkts par iespējamu aiziešanu izdevīga piedāvājuma gadījumā. Kanādietis visdrīzāk kļūs par horvātu garā spēlētāja Lūkas Šamaniča aizvietotāju – bijušais Jūtas "Jazz" spēlētājs piektdien personisku iemeslu dēļ atgriezies dzimtenē.

Izmantotie resursi:
https://www.fenerbahce.org/haberler...
https://www.fenerbahce.org/haberler...