Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Panathinaikos" oficiāli pauž vēlmi pamest Eirolīgu

Andrejs Siliņš

"Panathinaikos" oficiāli pauž vēlmi pamest Eirolīgu
"Panathinaikos" īpašnieks Dimitriss Jannakopuloss. Foto: mundodeportivo.com

Lielu pārmaiņu starpsezonā esošais Grieķijas basketbola superklubs Atēnu "Panathinaikos" ar atklātu vēstuli oficiāli vērsies pie ULEB Eirolīgas vadītāja Žordi Bertomeu, paužot vēlmi atstāt Eirolīgu.

Vēstules pilnais tulkojums:

"Cienījamais Bertomeu kungs,
Kā zināt, pēdējo pāris mēnešu laikā Panathinaikos klubs komunicējis ar Jums neuzbāzīgi, taču tieši, norādot vēlmi pārtraukt licencētā Eirolīgas kluba līgumu un aicinot šo izšķirošo jautājumu nodot izskatīšanai attiecīgajām [Eirolīgas] nodaļām. Tomēr Jūsu atbilde, ka tāda veida ziņas laikā, kad Eirolīga ved pārrunas ar sponsoriem un kad attīstās pandēmijas krīze, kaitētu Eirolīgai tika ņemtas vērā, tāpēc izvēlējāmies rīkoties pēc laba prāta un apdomīgi. Tāpēc nenosūtījām formālu ziņojumu [par vēlmi pamest Eirolīgu] un neradījām spiedienu, cienot šo brīdi.

Tomēr laiks pagājis un aizvien neesam saņēmuši nekādu atbildi uz mūsu pamatoto un likumisko pieprasījumu. Tā rezultātā, ņemot vērā, ka mūsu kluba dalība sacensībās nedod mums nekādu labumu, nav palielinājušies ienākumi no Eirolīgas piedāvātā produkta, Panathinaikos ar šo rakstiski formāli pauž vēlmi pārtraukt kluba licenci un atteikties no [Eirolīgas] daļām. Oficiāli pieprasām Eirolīgas vadībai nekavējoties un pienācīgi uzsākt šīs lietas izskatīšanu.

Paldies jau iepriekš.

Esam Jūsu rīcībā, lai sniegtu precizējumus.

Ar cieņu
Manoss Papadopuloss"

Iepriekš jau izskanēja, ka "Panathinaikos" īpašnieks Dimitriss Jannakopuloss izlicis klubu pārdošanā par sākuma cenu 25 miljonu eiro apmērā. Paziņojot savu vēlmi atbrīvoties no īpašnieka statusa, Jannakopuloss reizē izteica cerību, ka kluba jaunā vadība darīs visu iespējamo, lai atbrīvotos no "Eirolīgas važām" un pārceltos uz Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) organizēto Čempionu līgu. Ja līdz šim oficiāli bija izskanējušas tikai runas par šādu vēlmi, tagad klubs to apstiprinājis ar oficiālu pieprasījumu.

Pēc tam, kad atklātībā nāca ziņa par Jannakopulosa vēlmi pārdot klubu, vairāki "Panathinaikos" karstasinīgākie līdzjutēji devās uz Jannakopulosa mājvietu un viņam piederošo kafejnīcu, sarīkojot nekārtības.

Tikmēr FIBA pārstāvji pauduši pateicību Jannakopulosam par labajiem vārdiem, ko "Panathinaikos" īpašnieks veltījis Čempionu līgai. FIBA šovasar jau paveikusi daudz cīņā ar ULEB. Uz Čempionu līgu oficiāli pārgājuši jau četri lieli klubi, kas līdz šim spēlēja ULEB Eirokausā: turku "Darussafaka", "Galatasaray" un "Tofas", kā arī lietuviešu "Rytas". Visiem FIBA par pāreju uz Čempionu līgu samaksājusi vienreizēju maksājumu vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā. Turklāt "Rytas" gadījumā FIBA apsolījusi arī ikgadējas prēmijas par Lietuvas čempionātā izcīnītajām vietām (arī tās mērāmas simtos tūkstošos eiro).

"Panathinaikos" ir viens no 11 klubiem, kam ir Eirolīgas ilgtermiņa licence, kas ir spēkā līdz 2025. gadam. Ja klubs vēlas to pārtraukt un izstāties no Eirolīgas, līgums nosaka soda naudu desmit miljonu eiro apmērā. Tiesa, Jannakopuloss savā uzrunā medijiem, kad paziņoja par kluba pārdošanu, norādīja - klubs varētu vērsties tiesā pret Eirolīgu. Jannakopuloss pauda pārliecību, ka, lietu iztiesājot, beigās Eirolīga būtu parādā naudu klubam, nevis otrādi.

Kamēr "Panathinaikos" sūta vēstuli Bertomeu par vēlmi pamest Eirolīgu, Serbijas leģendārais klubs Belgradas "Partizan", ko šajā sezonā pārstāvēja Latvijas izlases uzbrucējs Žanis Peiners, nosūtījis vēstuli Eirolīgas vadītājam, ka ir gatavs jebkurā brīdī pieņemt izaicinājumu spēlēt Eirolīgā, ja tajā atbrīvotos vieta.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...

  +1 [+] [-]

, 2020-06-11 22:55, pirms 4 gadiem
ja runa būtu par Eirolīgu... varētu saprast... kaut ko nesadalīja...
bet ja pareizi noprotu, arī vietējā čempionātā šamie apbižoti...
moška ar pašu "Panathinaikos" kaut kas nav labi...

  -1 [+] [-]

, 2020-06-12 08:19, pirms 4 gadiem
Gatis rakstīja: ja runa būtu par Eirolīgu... varētu saprast... kaut ko nesadalīja...
bet ja pareizi noprotu, arī vietējā čempionātā šamie apbižoti...
moška ar pašu "Panathinaikos" kaut kas nav labi...
Šamiem katastrofāli sāk naudas trūkt, visi lielie kontrakti praktiski ir nepaceļami. Diezgan dīvaina vēlme irnizystāties no Eirolīgas un tad klubu tirgot, jo Eirolīgā esot, klubam lielāka cena

  +1 [+] [-]

, 2020-06-12 09:45, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Šamiem katastrofāli sāk naudas trūkt, visi lielie kontrakti praktiski ir nepaceļami. Diezgan dīvaina vēlme irnizystāties no Eirolīgas un tad klubu tirgot, jo Eirolīgā esot, klubam lielāka cena
Kluba īpašnieks noteicis, ka pārdod klubu par 25 miljoniem eiro, lai gan kluba tirgus cena novērtētā ar 75 miljoniem eiro.
Par šo taču bija raksts bez maz visos sporta medijos.

Nevis naudas sāk trūkt, bet īpašniekam apnicis spēlēties. Kopš 80.gadu beigām ieguldījies vairāk kā 300 miljonu apmērā personīgi.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-12 09:47, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Šamiem katastrofāli sāk naudas trūkt, visi lielie kontrakti praktiski ir nepaceļami. Diezgan dīvaina vēlme irnizystāties no Eirolīgas un tad klubu tirgot, jo Eirolīgā esot, klubam lielāka cena
Tā dīvaini vispār pateikt par Eirolīgas klubiem terminu "nauda sāk trūkt".
Cik klubi tur ir ar sabalansētu budžetu? Žalgiris? Citi mazākie klubi?
CSKA, Real Madrid, Barcelona, piemēram, ir naudas absolūti dedzinātāji.

     [+] [-]

, 2020-06-12 10:28, pirms 4 gadiem
Gatis rakstīja: bet ja pareizi noprotu, arī vietējā čempionātā šamie apbižoti...
Atteicās spēlēt (un tika izslēgta) ''Olympiacos''.

     [+] [-]

, 2020-06-12 12:51, pirms 4 gadiem
1 rakstīja: Atteicās spēlēt (un tika izslēgta) ''Olympiacos''.
Arī PAO ķēra

     [+] [-]

, 2020-06-12 12:51, pirms 4 gadiem
DaMarcus rakstīja: Kluba īpašnieks noteicis, ka pārdod klubu par 25 miljoniem eiro, lai gan kluba tirgus cena novērtētā ar 75 miljoniem eiro.
Par šo taču bija raksts bez maz visos sporta medijos.

Nevis naudas sāk trūkt, bet īpašniekam apnicis spēlēties. Kopš 80.gadu beigām ieguldījies vairāk kā 300 miljonu apmērā personīgi.
Tāpēc, ka neviens lielais sponsors ilgi tur palikt negrib