Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Maksvītis kļūst par trešo treneri vienlaicīgi pie Lietuvas izlases un "Žalgiris" stūres

Emils Ozerinskis

Maksvītis kļūst par trešo treneri vienlaicīgi pie Lietuvas izlases un "Žalgiris" stūres
Kazis Maksvītis. Foto: FIBA

Lietuvas basketbola flagmanis Kauņas "Žalgirs" šodien komandas galvenā trenera amatā apstiprinājis Lietuvas izlases vadītāju Kazi Maksvīti, kurš pievienojies Jonam Kazlauskam un Antanam Sireikam, kā trešais treneris, kurš vienlaicīgi ieņēmis amatus abās Lietuvas galvenajās basketbola komandās.

Latvijas basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" otro reizi sezonā veikusi pārmaiņas galvenā trenera postenī. Kauņas vienība pārtraukusi sadarbību ar slovēņu speciālistu Jure Zdovcu, kurš uz komandtiltiņa stājās oktobrī. Eurolīgas čempionātā "Žalgiris" palika pēdējā vietā turnīra tabulā un pārmaiņas treneru štābā par pārsteigumu nav uzskatāmas.

Par jauno Kauņas "Žalgiris" treneri oficiāli kļuvis 44 gadus vecais lietuviešu speciālists Kazis Maksvītis, kurš pēc Krievijas armijas iebrukuma neatkarīgās Ukrainas teritorijā un kara darbības uzsākšanas, pameta darbu Krievijas komandā "Perm".

"Pirmkārt vēlos pateikties trenerim Zdovcam par mērķtiecību un ieguldīto darbu. Jure pievienojās komandai ļoti grūtā brīdī un centās palīdzēt komandai, par ko godam nopelnītas uzslavas," izteicās "Žalgiris" sporta direktors Pauļus Motejūns. "Tomēr mēs esam nolēmuši ielikt pamatus ne tikai sezonas noslēgumam, bet jau veikt pārmaiņas tagad nākotnes vārdā. Tas nav noslēpums, ka trenerim Maksvītim vasara būs jāvelta darbam ar Lietuvas izlasi, tādēļ šīs seoznas noslēdzošos mēnešus varēs izmantot, lai iepazītu mūsu spēlētājus un trenerus, kā arī iepazīstinātu ar savu spēles filozofiju tos, kuri paliks komandā arī nākamgad, lai varētu jaunajai sezonai gatavoties ar skaidru plānu," par Maksvīša pievienošanos teica Motejūns.

Maksvītis noslēdzis līgumu ar "Žalgiri" uz trīs gadiem pēc sistēmas 2+1. Iepriekš speciālists strādājis ar Lietuvas jauniešu izlasēm kā arī Lietuvas čempionāta komandā Paņevežas "Lietkabelis" un Klaipēdas "Neptunas", kuru lietuviešu speciālists ieveda Eirolīgā.

Nupat kā Kauņas komanda pagarināja līgumus ar diviem lietuviešu basketbolistiem. 30 gadus vecais uzbrucējs Edgars Ulanovs zaļibalto rindās turpinās spēlēt līdz 2024. gada vasarai, bet 28 gadus vecais saspēles vadītājs Luks Lekavičs pagarinājis līgumu līdz 2025. gada vasarai.

Izmantotie resursi:
https://zalgiris.lt/en/news/bc-zalg...
https://zalgiris.lt/en/news/bc-zalg...

     [+] [-]

, 2022-04-12 16:34, pirms 3 gadiem
Kā viņš varēs savienot to tajos ciklos kas sezonas laikā vai arī Eirolīga speciāli veidos tādu kalendāru lai spēlētāji būtu pieejami