Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Holonas "Hapoel" basketbolisti otro reizi izcīna Izraēlas čempionu titulu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Holonas "Hapoel" basketbolisti otro reizi izcīna Izraēlas čempionu titulu
Holonas "Hapoel" basketbolisti svin triumfu Izraēlas meistarsacīkstēs. Foto: Winner League

Izraēlas basketbola meistarsacīkstēs pirmoreiz kopš 2008. gada triumfējusi Holonas "Hapoel" vienība, kas finālsērijā ar 2-0 pārspēja Herzlijas "Bnei".

• Šovakar notikušajā otrajā finālsērijas cīņā Holonas vienība bija pārāka ar rezultātu 90:74. Abu komandu rezultatīvākie basketbolisti bija amerikāņi - Holonas labā 23 punktus guva un septiņas rezultatīvas piespēles atdeva turnīra vērtīgākais basketbolists Džo Reglends, savukārt Herzlijas kluba labā 21 punktu iemeta un piecas atlēkušās bumbas savāca Morīss Kemps.

Zīmīgi, ka abas komandas iepriekš pusfināla sērijās ar 2-1 no tālākas cīņas par titulu izslēdza augstāk izsētos Izraēlas slavenākos un titulētākos klubus - Holonas "Hapoel" tika galā ar Jeruzalemes "Hapoel", savukārt Herzlijas "Bnei" negaidīti apspēlēja Izraēlas meistarsacīkstēs kopumā 55 reizes triumfējušo Telavivas "Maccabi".

Izraēlas meistarsacīkšu titulētākie basketbola klubi

TituliKomanda
55Maccabi Tel Aviv
5Hapoel Tel Aviv
2Hapoel Jerusalem; Hapoel Holon
1Maccabi Haifa; Hapoel Galil Elyon; Maccabi Rishon LeZion; Hapoel Gilboa Galil

Viena panākuma attālumā no sava desmitā Turcijas Superlīgas čempiones titula nonākusi Stambulas "Fenerbahçe", kas otrajā finālspēlē sakāva (93:78) titula pašreizējo īpašnieci un Eirolīgas čempioni Stambulas "Anadolu Efes", būtiski palielinot pārsvaru (2-0) sērijā līdz trim uzvarām.

• "Fenerbahçe" labā pa 18 punktiem iemeta serbs Marko Guduričs un čehs Jans Veselijs, kurš arī izcīnīja astoņas bumbas zem groziem. "Anadolu Efes" vienību neglāba amerikāņa Elaidžas Braienta 19 punkti.

• Finālsērijas trešā cīņa 11. jūnijā norisināsies "Anadolu Efes" laukumā. Zīmīgi, ka pirms fināla "Anadolu Efes" vienība bija uzvarējusi iepriekšējās četrās savstarpējās spēlēs.

Francijas līgas finālu sasniegusi šīs sezonas ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināliste "Monaco", kas pusfināla sērijas ceturtajā cīņā izbraukumā teju pamanījās izsēt 18 punktu pārsvaru, beigās pieveicot (85:83) Po "Élan Béarnais" vienību un sērijā triumfējot ar 3-1.

• Laukuma saimniekus no zaudējuma neglāba amerikāņa Brendona Džefersona iespaidīgā rezultativitāte (gūti 34 punkti). "Monaco" līderis ar iemestu 21 punktu bija Maiks Džeimss.

• Finālā "Monaco" eksaminēs "Lyon-Villeurbanne" basketbolistus, kuri savā pusfināla sērijā ar 3-0 uzveica "Dijon".

Izmantotie avoti:
https://basket.co.il/game-zone.asp?...
https://www.tbf.org.tr/ligler/bsl-2...
https://www.lnb.fr/elite/game-cente...