Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" pāri darītāja "Maccabi" negaidīti kļūst par Izraēlas čempioni

Andrejs Siliņš

"Ventspils" pāri darītāja "Maccabi" negaidīti kļūst par Izraēlas čempioni
Foto: basket.co.il

Rišonas "Maccabi" komanda pārsteidzoši kļuvusi par Izraēlas čempioni basketbolā, savukārt Serbijas čempionātā otro gadu pēc kārtas triumfējusi Belgradas "Crvena Zvezda".

Izraēlas čempionāts noslēdzies ar lielu pārsteigumu, pirmo reizi vēsturē par čempioni kļūstot Rišonas "Maccabi" vienībai. Tā ir tā pati komanda, kas FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā ar 2-0 sērijā apspēlēja "Ventspili" (ceturtdaļfinālā gan zaudēja Frankfurtes "Skyliners"). Regulāro sezonu "Maccabi" noslēdza sestajā pozīcijā, bet ceturtdaļfinālā apspēlēja Haifas "Maccabi" (2-1).

Pēc trīs gadu pārtraukuma čempione atkal tika noskaidrota "Final Four" turnīra formātā, un Rišonas komanda pusfinālā ar 71:69 apspēlēja galveno favorīti Telavivas "Maccabi", kas regulāro sezonu bija noslēgusi otrajā vietā. Telavivas komandas zaudējums un izgāztā sezona maksāja darba vietu galvenajam trenerim Žanam Tabakam, kurš pārņēma komandas vadību tikai sezonas vidū.

Finālā Rišonas "Maccabi" tikās ar regulārā turnīra labāko komandu un čempiontitula aizstāvētāju Jeruzalemes "Hapoel", ko pārstāvēja bijušais VEF un "Barona" aizsargs Īdžejs Roulends. Lai gan turnīrs norisinājās Jeruzalemē un mājinieki sāka spēli iespaidīgi (pirmajā ceturtdaļā 28:17), jau līdz pirmā puslaika izskaņai viesi samazināja starpību līdz pieciem punktiem (38:43). Uzņemto tempu "Maccabi" nemazināja arī otrajā puslaikā, jau trešajā ceturtdaļā pārņēma vadību un pēdējā ceturksnī to noturēja - 83:77.

Par rezultatīvāko jauno čempionu sastāvā kļuva Derils Monro, kurš guva 29 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pārtvēra trīs bumbas un tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju. Aptuveni tikai divus metrus garais centrs Monro pie MVP balvas tika otro gadu pēc kārtas, jo pagājušajā sezonā to saņēma Itālijas otrajā līgā. Izraēlas izlases vieglais uzbrucējs Šons Dousons finālā pievienoja piecus trīspunktniekus un 21 punktu, ka arī piecas bumbas un trīs piespēles. "Hapoel" rindās Roulends guva 16 punktus un atdeva sešas piespēles.

Šis ir pirmais Rišonas kluba čempiontituls vēsturē. Finālā spēlēts otro reizi, jo 1991. gadā finālā zaudēts tā brīža flagmanim Telavivas "Maccabi". Telavivas klubs pēdējo četru sezonu laikā Izraēlas čempionātā uzvarējis tikai vienu reizi, bet dalību ULEB Eirolīgā arī nākamsezon garantē klubam piederošā A licence.

Serbijas čempionātā otro gadu pēc kārtas un otro reizi vēsturē kļuvusi Belgradas "Crvena Zvezda", kas finālsērijā ar 3-1 uzveica "Partizan". Pēdējā finālspēlē "Zvezda" uzvarēja ar 70:65, pa 15 punktiem gūstot trim spēlētājiem - Terensam Kinsijam, Marko Simonovičam un Maikam Cirbesam. Pēdējam arī septiņas atlēkušās bumbas. "Crvena Zvezda" divus gadus pēc kārtas triumfējusi arī Adrijas līgā, kas garantē dalību ULEB Eirolīgā nākamsezon.

Interesanti, ka par medaļām Serbijā cīnās tikai galvaspilsētas Belgradas komandas. Bronzu savā starpā izspēlē "Mega Leks" un FMP, tur pagaidām sērijā līdz trim uzvarām ar 2-1 vadībā FMP, bet šovakar paredzēta ceturtā spēle.

Izmantotie resursi:
ąśų īšäģś äģéāä, ģéāś Winner ńģ | ģéāś äņģ łģ...
Košarkaška liga Srbije

  +1 [+] [-]

, 2016-06-10 11:14, pirms 8 gadiem
Negaidīti gan jā bet nu tad jau laikam tas Fiba turnīrs nav tāds diži nabadzīgs ja jau šitie uzvar Izreālā