Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA pirmo reizi pieveic Tabaku, "Panathinaikos" pasludina Vatutinu par "persona non-grata"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

CSKA pirmo reizi pieveic Tabaku, "Panathinaikos" pasludina Vatutinu par "persona non-grata"
Žans Tabaks: ceturtdaļfinālos iespējamas piecas spēles, pagaidām esam zaudējuši tikai vienu
Foto: AFP/Scanpix

Trešdien, 10. aprīlī, Eirolīgas ceturtdaļfinālos notiek trīs spēles. Maskavas CSKA "play-off" kampaņu sāka ar uzvaru mājās, pārspējot Vitorijas klubu "Caja Laboral" ar rezultātu 89:78, sērijā līdz trīs uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

CSKA (1-0) 89, Caja Laboral (0-1) 78

Etores Mesinas trenētie maskavieši izslēgšanas spēles sāka pret komandu, kura sezonu sāka ar sešiem zaudējumiem septiņās spēlēs. Pēdējā no tām “Caja Laboral” piedzīvoja sagrāvi Kauņā, zaudējot “Žalgirim” ar 45:82. Tā bija trenera Žana Tabaka debija pie ACB līgas apmeklētākā kluba – spēles vidēji apmeklē 13 000 skatītāju – stūres un tobrīd neviens nenojauta, ka četrus mēnešus vēlāk baski iekļūs Eirolīgas astoņu labāko komandu vidū.

Pirms cīņas pret Maskavas armijniekiem Tabaka bilance jau bija 11-7. Pirms dažām nedēļām “Caja Laboral” izbraukumā Krievijas galvaspilsētā pārspēja “Khimki”, tomēr pirmā CSKA barjera izrādījās par augstu. Mājinieki kontrolēja spēli, ceturtās ceturtdaļas sākumā panākot +22 un nedodot viesiem īstas iespējas atsisties. Spēli tiesāja Oļegs Latiševs.

CSKA: Weems 19, Teodosič 17, Krstič 16, Kauns 16, Micov 9, Hrjapa 7, Erceg 5.
Caja Laboral: Causeur 17, Nocioni 16, Lampe 12, M. Bjelica 10, N. Bjelica 9, Pleiss 6, Heurtel 4, Jelinek 2, San Emeterio 2.

Real Madrid (1-0) 79, Maccabi Electra (0-1) 53

Pārliecinošu uzvaru pirmajā spēlē izcīnīja Spānijas klubs Madrides "Real", kas sakāva Telavivas "Maccabi Electra". Spēles sākuma gan ne par ko tādu neliecināja, jo pirmo ceturtdaļu "Real" zaudēja ar 14:23. Toties nākamajā desmitminūtē spāņi dominēja, ļaujot viesiem iemest tikai četrus punktus (24:4). Pārliecinoši "Real" spēlēja arī otrajā puslaikā, nostiprinot pārsvaru un izcīnot uzvaru.

Real: Fernandez 15, Mirotic 14, Rodriguez 10, Reyes 8, Carroll 8, Llull 8, Slaugther 5, Begic 5, Suarez 4, Hettsheimier 2.
Maccabi: James 9, Hickman 9, Caner 8, Smith 7, Planinic 5, Landesberg 5, Ohayon 4, Logan 2, Eliyahu 2, Roth 1, Pnini 1.

Olympiacos (1-0), 67 Anadolu Efes (0-1) 62

Arī dienas trešajā spēlē pie panākuma tika laukuma saimnieki. "Olympiacos" mačā pret "Anadolu Efes" gan spraiga cīņa noritēja visas spēles garumā un uzvarētājs tika noteikts vien mača izskaņā.

Pirmo ceturtdaļu "Olympiacos" noslēdza ar divu punktu pārsvaru, bet puslaika pārtraukumā devās vien minimālā vadībā - 33:32. Arī otrajā puslaikā pārāk straujas rezultāta svārstības nenotika - mājinieki gan nedaudz palielināja pārsvaru katrā no ceturtdaļām un beigu beigās izcīnīja panākumu ar 67:62.

Olympiacos: Printezis 26, Spanoulis 9, Law 7, Hines 6, Powell 5, Perperoglou 5, Papanikolau 4, Katsivelis 3, Shremadini 2.
Anadolu Efes: Gonlum 17, Lukas 10, Erden 9, Farmar 8, Savanovic 6, Barac 6, Vujacic 4, Shipp 2.

Jāatgādina, ka dienu iepriekš "Barcelona Regal" sīvā cīņā tikai pagarinājumā spēja salauzt "Panathinaikos" pretestību, uzvarot ar 72:70.

"Panathinaikos" pasludina Vatutinu par "persona non-grata"

Tikmēr Atēnu "Panathinaikos" kluba vadība pasludinājusi CSKA priekšnieku Andreju Vatutinu par pilsētā nevēlamu personu (persona non-grata).

Konflikts sākās “Top 16” turnīra pēdējā spēlē 4. aprīlī, kad CSKA izbraukumā “O.A.K.A” zālē pārspēja “Panathinaikos” ar rezultātu 69:63. Cīņas pēdējās minūtēs kāds CSKA pārstāvis no komandas soliņa sāka filmēt pūli. Fani sāka apmētāt soliņu ar dažādiem priekšmetiem, sekoja vairāki spļāvieni komandas virzienā. Pēc spēles “Panathinaikos” nosūtīja sūdzību Eirolīgai, salīdzinot norīkoto tiesnešu – spēli tiesāja itāliešu, spāņu un serbu arbitri – darbību ar bijušā Rumānijas diktatora Nikolajes Čausesku atbalstītā futbola kluba “Steaua” atklātu vilkšanu.

Jaunu pavērsienu situācija ieguva 9. aprīlī, kad “Panathinaikos” izbraukumā zaudēja pret “FC Barcelona” ar rezultātu 70:72. Viesu klubs piedraudēja neierasties sērijas otrajā spēlē, bet 10. aprīļa rītā “Panathinaikos” prezidentam piederošais laikraksts “Prasini” nosauca Eirolīgu par “padauzu” un aicināja pārbaudīt Eirolīgas tiesnešu direktora bankas rēķinu.

CSKA reaģēja, nosūtot vēstuli Eirolīgai, kurā lūdza atļauju visas nākamās spēlēs OAKA zālē aizvadīt aiz slēgtām durvīm. Trešdienas vakarā “Panathinaikos” izplatīja atbildes vēstuli ar sekojošu tekstu:

“Līdz šim uzskatījām, ka basketbolu spēlē laukumā un piekritām, ka basketbolu spēlē divas komandas ar pieciem spēlētājiem katrā, un nevis 5 pret 8.
Mēs domājām, ka sacensības baudīja neatkarību, taču Maskavas CSKA veic tiesisku iejaukšanos oficiāli lūdzot ierosināt sankcijas pret mūsu mājas zāli un prasot visas viņu izbraukuma spēles OAKA zālē aizvadīt aiz slēgtām durvīm.

Vai vēlaties, lai mēs vienkārši atstātu turnīru? Jums par nožēlu, mēs vienmēr būsim jūsu ceļā. Viss, ko prasām, ir pārskatāmība, godīgums un visiem vienādi kritēriji. Mūs neuztrauc, kādā krāsā ir nauda...balta, dzeltena vai melna, vai, no kurienes tā nāk. Mēs tikai pieprasām RESPEKTU pret izcilu klubu, kas sešas reizes uzvarējis Eirolīgā.

Papildus, un pēc nepieredzētajām darbībām, kuras uzsācis Krievijas klubs un tā prezidents Andrejs Vatutins, viņa “Panathinaikos” kolēģis Demetris Janakopulos vēlas paziņot, ka, ja Vatutinam te nepatīk, viņš var nekad vairs te neierasties, īpaši tāpēc, ka Atēnās viņš ir nevēlama persona (persona non-grata).

P.S. Neizjūtam neko citu kā respektu pret “Barcelona” un jebkuru citu komandu, kas likumīgi darbojas laukumā un vēlamies precizēt, ka mums nav nekādu domstarpību ar Spānijas klubu.”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-10 23:11, pirms 11 gadiem
stulbums