Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lietuviešu snaiperis Milaknis pievienojas "Unics"

Andrejs Siliņš

Lietuviešu snaiperis Milaknis pievienojas "Unics"
Artūrs Milaknis
Foto: zalgiris.lt

Lietuvas basketbola izlases kandidāts Artūrs Milaknis, kurš iepriekš bija viens no Kauņas "Žalgira" līderiem, oficiāli parakstījis līgumu ar Krievijas klubu Kazaņas "Unics".

Arvīda Saboņa sporta skolas audzēknis Milaknis iepriekš pārstāvējis dažādas Kauņas komandas, lielākoties - "Žalgiri". Ar to piecas reizes izcīnīts Lietuvas čempiontituls, piecas reizes izcīnīts Lietuvas kaus, trīs reizes kļūts par Baltijas čempionu, bet aizvadītajā sezonā pirmo reizi spēlēts Lietuvas Zvaigžņu spēlē, kā arī saņemta Lietuvas finālsērijas vērtīgākā spēlētāja atzinība.

Aizvadītajā sezonā 195 centimetrus garais Milaknis ULEB Eirolīgā vidēji nepilnās 26 minūtēs guva 10,0 punktus, izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas un atdeva 1,4 rezultatīvas piespēles. Grozam no tālās distances Milaknis uzbruka ar apskaužamu 46,2% precizitāti. Lietuvas čempionātā uzbrucējs vidēji 22 minūtēs guva 10,8 punktus, izcīnīja 1,9 bumbas un atdeva 1,4 piespēles. Precizitāte trīspunktniekos - 45,5%.

Sezonas vidū Milaknis nomainīja aģentu, un tagad 29 gadus vecais basketbolists mēģinās savu meistarību apliecināt arī ārzemēs. Par pirmo Milakņa pieturvietu kļūs Kazaņas "Unics" komanda, ar ko noslēgts līgums uz divām sezonām. Iepriekšējā sezonā Milaknis "Žalgira" rindās saņēma 8000 eiro mēnesī. Jādomā, ka tagad basketbolista alga piedzīvos ievērojamu kāpumu.

Šovasar Milaknis piedalījās Dalasas "Mavericks" mini-nometnē, bet vasaras turpinājumā cīnīsies par vietu Lietuvas izlasē dalībai Eiropas čempionātā, kur lietuviešiem Rīgā būs jāspēlē arī pret Latviju.

Krievijas čempione Maskavas CSKA tikmēr veic pārrunas par līguma noslēgšanu ar krievu aizsargu Dmitriju Kulaginu, kurš pagājušajā sezonā bija viens no Sanktpēterburgas "Zenit" līderiem. Savukārt Atēnu "Panathinaikos" jau esot vienojusies par līguma nosacījumiem ar melnkalniešu uzbrūkošo aizsargu Sašu Pavloviču, kurš savulaik desmit sezonas nospēlēja Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA), bet pēdējo sezonu pavadīja Belgradas "Partizan".

  +5 [+] [-]

, 2015-07-09 12:37, pirms 9 gadiem
Vispār tas ir Artūrs Šenhofs

  -1 [+] [-]

, 2015-07-09 17:01, pirms 9 gadiem
Atceros, ka šis cīnījās pa Zalgiris 2 komandu un jau tika norakstīts. Tagad džeks 8000€ Vieta pelnis vismaz 40000€ mēnesi.
Labs spēlētājs

  -1 [+] [-]

, 2015-07-09 17:41, pirms 9 gadiem
martins.kreslins rakstīja: Atceros, ka šis cīnījās pa Zalgiris 2 komandu un jau tika norakstīts. Tagad džeks 8000€ Vieta pelnis vismaz 40000€ mēnesi.
Labs spēlētājs
40k pidiņ neviens eiropā mēnesī neplena!