Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Panathinaikos" atbrīvo Pedulaki, pie stūres stājas leģendārais Alvertis

Andrejs Siliņš

"Panathinaikos" atbrīvo Pedulaki, pie stūres stājas leģendārais Alvertis
Argiris Pedulakis neturpinās darbu "Panathinaikos" klubā
Foto: AP/Scanpix

Grieķijas čempionvienības Atēnu "Panathinaikos" basketbola kluba vadība pēc komandas zaudējuma ULEB Eirolīgā Vitorijas "Laboral Kutxa" vienībai no galvenā trenera amata atbrīvojusi Argiri Pedulaki, kurš klubā nostrādāja nedaudz ilgāk par pusotru sezonu.

Pedulakis par "Panathinaikos" galveno treneri kļuva 2012. gada vasarā un savā debijas sezonā pie Atēnu superkluba stūres aizveda to līdz vietējās līgas čempiontitulam un kausam, bet pats saņēma balvu kā Grieķijas čempionāta labākais treneris (trešo reizi karjerā). Šosezon 49 gadus vecais grieķu speciālists aizveda "Panathinaikos" līdz Grieķijas kausam, tomēr Eirolīgā sniegums neatbilst kluba vadības ambīcijām.

Šobrīd "Panathianikos" Top16 turnīra E grupā ar četrām uzvarām deviņās spēlēs ieņem piekto vietu grupā, tāda pati bilance ir arī ceturtajā vietā esošajai "Olympiacos" un sestajā vietā esošajai "Fenerbahce Ulker". Vietējā līgā Atēnu klubs ir vadībā - 19 uzvaras 20 mačos. Piektdien Eirolīgā "Pao" mājās atzina "Laboral Kutxa" pārākumu (61:68), un tas bija pēdējais piliens kluba vadības pacietības mērā.

Klubs uzticējis komandas vadības grožus citam bijušajam kluba spēlētājam Fragiskom Alvertim. 40 gadus vecais Alvertis savulaik "Panathinaikos" rindās nospēlēja 19 gadus (1990-2009), kļūstot par komandas simbolu un leģendu. Alvertis šobrīd būs pagaidu trenera lomā, bet pastāvot iespēja, ka paliks amatā arī pēc šīs sezonas.

Tiek runāts, ka starp kandidātiem uz trenera amatu esot arī bijušais "Bilbao Basket" treneris, savulaik Latvijas valstsvienības trenera kandidāts Fotis Kacikaris, kurš šosezon nav strādājis.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja