Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Barcelona'' pēc sezonas bez tituliem pārtrauc sadarbību ar galveno treneri Grimau

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Barcelona'' pēc sezonas bez tituliem pārtrauc sadarbību ar galveno treneri Grimau
Rikijs Rubio un Rožers Grimau. Foto: SPO/Scanpix

Spānijas basketbola grands ''Barcelona'' pēc sezonas, kurā neizdevās izcīnīt nevienu trofeju, pārtraucis sadarbību ar kluba leģendu un aizvadītās sezonas galveno treneri Rožeru Grimau.

45 gadus vecais spāņu speciālists par ''Barcelona'' galveno treneri kļuva aizvadītajā starpsezonā, noslēdzot līgumu uz divām sezonām. Grimau, kurš kā spēlētājs Barselonas kluba sastāvā 2010. gadā triumfēja Eirolīgā, iepriekš kā treneris bija strādājis ''Barcelona'' sistēmā ar jauniešu komandām, bet pieaugušo basketbolā viņam tā bija pirmā pieredze.

''Barcelona'' Grimau vadībā aizvadīja klubam neveiksmīgu sezonu, neizcīnot nevienu trofeju. Superkausā piedzīvots zaudējums pusfinālā, Karaļa kausā ciesta neveiksme finālā, ACB līgā ar 0-3 pusfinālā kapitulēts pret Madrides ''Real'', bet ULEB Eirolīgā izšķirošajā ceturtdaļfināla spēlē zaudēts pret Pirejas ''Olympiacos''.

Kā viens no potenciālajiem Grimau aizstājējiem tiek minēts cits spāņu speciālists Čavi Paskāls, kurš Katalonijas grandu vadīja no 2008. līdz 2016. gadam. Iepriekšējos četrus gadus spānis ļāvies asiņainās naudas vilinājumam, strādājot okupantu klubā ''Zenit''.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.com/en/bask...