Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Anadolu Efes" izvirzās vadībā pusfinālā pret "Fenerbahçe", "Barcelona" smaga uzvara

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Anadolu Efes" izvirzās vadībā pusfinālā pret "Fenerbahçe", "Barcelona" smaga uzvara
Stambulas "Anadolu Efes" līderis Vasilije Mičičs ar bumbu. Foto: Anadolu Efes SK

Turcijas basketbola Superlīgas pusfināla grandu duelī sērijā līdz trim uzvarām priekšgalā (2-1) pirmoreiz izvirzījās Stambulas "Anadolu Efes", šovakar pieveicot (97:91) Stambulas "Fenerbahçe".

"Fenerbahçe" mājvietā aizvadītajās pirmajās divās spēlēs fiksēti dažādi rezultāti: pirmajā cīņā ar graujošu 108:66 pārāka bija "Fenerbahçe", savukārt otrajā kaujā "Anadolu Efes" revanšējās ar 92:90.

Izslēgšanas cīņās nav tik svarīgi ar kādu pārsvaru uzvarēt - galvenais ir gūt virsroku. Šo aksiomu turpināja apliecināt Ergina Atamana padotie, kuri spēles noslēdzošajā ceturksnī likvidēja deviņu punktu deficītu (75:84), veicot 15:3 izrāvienu un nonākot uzvaras attālumā no fināla.

Divkārtējās ULEB Eirolīgas čempiones un Turcijas pašreizējās vicečempiones labā 25 punktus un sešas rezultatīvas piespēles nopelnīja serbs Vasilije Mičičs. "Anadolu Efes" pārstāvošajiem amerikāņiem Elaidžam Braientam un Vilam Klaibērnam attiecīgi 21 punkts un septiņas atlēkušās bumbas, kā arī 20 punkti un piecas atlēkušās bumbas.

"Fenerbahçe" rindās 23 punkti Skotijam Vilbekinam un 21 punkts ASV basketbolistam Naidželam Heizam-Deivisam.

Otrajā pusfinālā Ankaras "Türk Telekom" un Izmiras "Pınar Karşıyaka" izcīnījušas pa vienam panākumam.

Spānijas ACB līgas pusfinālu sekmīgi iesāka vicečempione "Barcelona", savā laukumā smagā cīņā tiekot galā (84:81) ar Malagas "Unicaja".

Barseloniešu sastāvā 14 punkti Nikolam Mirotičam. 13 punktus iemeta turks Sertačs Šanli.

"Unicaja" vienību no zaudējuma nepaglāba Jankubas Simas 19 punkti un piecas atlēkušās bumbas, kā arī kanādieša Melvina Edžima 14 punkti un cīņā zem groziem iegūtās deviņas bumbas.

Otrajā pusfināla pārī Badalonas "Joventut" pirmajā spēlē negaidīti uzvarēja (93:83) šīs sezonas Eirolīgas čempioni Madrides "Real".

Izmantotie avoti:
https://www.tblstat.net/game/19754
https://www.acb.com/partido/estadis...