Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vecvagara pārstāvētais "Žalgiris" šķiras no trenera Štomberga

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vecvagara pārstāvētais "Žalgiris" šķiras no trenera Štomberga
Sauļus Štombergs pie "Žalgira" stūres atradās piecus mēnešus
Foto: www.zalgiris.lt

Kaspara Vecvagara pārstāvētajam Kauņas basketbola klubam "Žalgiris" būs jauns galvenais treneris. Tas kļuva skaidrs otrdien, 8. aprīlī, kad kluba vadība paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar Sauļu Štombergu. Viņa vadībā "Žalgiris" iekļuva Eirolīgas "Top 16" turnīrā un izcīnīja trešo vietu Lietuvas kausa izcīņā, taču nacionālajā čempionātā noslīdēja uz trešo vietu.

2013. gada 28. oktobrī “Žalgiris” informēja par līguma laušanu ar grieķu speciālistu Iliasu Zurosu, kura vadībā komanda negaidīti piekāpās sezonu vāji sākušajai Šauļu vienībai.

Zurosa vietā komandas vadības grožus pārņēma Klaipēdā dzimušais Lietuvas valstsvienības uzbrucējs, Eirolīgas čempions un jauniešu komandu stūrmanis Sauļus Štombergs. Jaunais speciālists lielajā klubā atgriezās 2011. gada 9. novembrī, iepriekš veicot Aleksandra Trifunoviča, Hoana Plazas un Iliasa Zurosa palīga pienākumus.

Pēc spēlētāja karjeras beigām Štombergs trenēja Kauņas “Žalgira” dublieru komandu, bet 2012. gada sezonas sākumā strādāja ar Kaspara Vecvagara tolaik pārstāvēto “Žalgiris – Sabonio Krepšinio centro” vienību, kas sacentās Lietuvas otrajā spēcīgākajā līgā NKL.

Spēlētāja karjeras laikā Štombergs trīs reizes spēlēja “zaļo” sastāvā. Pirms divdesmit gadiem uzbrucējs “Žalgira” rindās sāka profesionāļa karjeru, bet vēlāk pārgāja uz Kauņas klubu “Atletas”. Otro reizi basketbolists daudzkārtējiem Lietuvas čempioniem pievienojās 1997. gadā, divas sezonas vēlāk kopā ar komandu triumfējot Eirolīgā un saņemot darba piedāvājumu no Itālijas basketbola pilsētas Boloņas kluba “Kinder”. Trešo reizi Štombergs Kauņas klubu pārstāvēja 2003. gada sezonā.

Ruandā dzimušais Zuross "Žalgiri" pirmo reizi trenēja 2011. gadā, taču viņu ātri atlaida bijušais kluba īpašnieks Vladimirs Romanovs. 2012. gada vasarā Zuross kopā ar Grieķijas valstsvienību nespēja kvalificēties 30. Olimpiādes spēlēm Londonā, kvalifikācijas turnīra izšķirošajā cīņā zaudējot Nigērijas izlasei.

Štomberga vietā komandu vadīs Gintars Krapiks. Viņa pirmā spēle gaidāma 11. aprīlī, kad Kauņā viesosies Spānijas čempioni "Real Madrid".

Izmantotie resursi:
Žalgiris.lt

     [+] [-]

, 2014-04-08 19:43, pirms 10 gadiem
Neuzskatu ,ka tā ir viņa vaina,Žalgiris ļoti ilgu laiku nav bijis tik vājš sastāvs,man personīgi viņš patika kā treneris.

     [+] [-]

, 2014-04-08 19:45, pirms 10 gadiem
Varu saderet, ka gan Zalgira, gan Lietuvos Rytas blocina ir tads uzvards ka Bagatskis, iespejams ari Muiznieks, bet iet uz klubu kuru sezonas laika
vada 3 galvenie treneri ir neprats. Vienigais pamtojums smuks ieraksts CV.
Tiesi tapec gaidu vienu no siem 2 treneriem VEFa, jau shaja vasara.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-08 19:58, pirms 10 gadiem
Nesūdzētos par sekojošu rotāciju... - Butauts uz L.Rytas (arī bez g.Trenera) Štrombergs uz VEF un Muižnieks uz Žalgiri... Štrombergs vienmēr laukumā bijis kapātājs un prot attīstīt Jaunos.. Šogad Žalgirī, lai arī kāds sastāvs, bet jaunajiem tiek dota iespēja un radīta atmosfēra, ka viņi var, ka viņiem uzticas!

     [+] [-]

, 2014-04-08 20:13, pirms 10 gadiem
Nē nē nekādus leišus vairāk VEFā. Bagiju atpakaļ mājās, moš tad kaut kas sakārtosies, lai gan šis arī ļoti mīl savas aģentūras spēlētājus...
Par Žalgiri runājot, nezinu gan kur ir trenera vaina, komanda ar ļoti jaunu sastāvu atzīstami cīnījās Eirolīgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-09 07:59, pirms 10 gadiem
Sauļus tomēr labi nokapāja pret ACSK