Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Anadolu Efes'' basketbolists: ''Centīsimies radīt mājas spēles sajūtu''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Anadolu Efes'' basketbolists: ''Centīsimies radīt mājas spēles sajūtu''
Dariuss Tompsons. Foto: Imago Images/Scanpix

LETA. Turcijas basketbola komanda Stambulas "Anadolu Efes" ULEB Eirolīgas mačā Rīgā centīsies radīt mājas spēles sajūtu, sarunā ar aģentūru LETA atzina vienības aizsargs Dariuss Tompsons.

Stambulas komanda ceturtdien plkst.19.30 "Arēnā Rīga" mājinieku lomā aizvadīs Eirolīgas 26.kārtas maču, uzņemot Telavivas "Maccabi". Tā būs pirmā reize, kad Rīgā notiks Eirolīgas spēle.

"Ir labi, ka Eirolīga ir atradusi veidu, kā rūpēties par visu spēlētāju drošību. Mājas spēles aizvadīt ārpus Stambulas - tas nav tas, ko mēs visu laiku vēlētos, bet es tāpat esmu priecīgs par to, ka Eirolīga palīdzēja," pauda sportists.

Tompsons norādīja, ka mača norise Rīgā ir laba iespēja Latvijai gūt Eirolīgas spēles pieredzi. "Cerams, ka daudz latviešu līdzjutēju nāks un skatīsies," piebilda spēlētājs.

"Mēs centīsimies radīt mājas spēles sajūtu. Varbūt mums nebūs tie paši fani, bet mēs centīsimies rast to pašu enerģiju, sacensties un uzvarēt," atklāja Stambulas vienības aizsargs.

"Anadolu Efes" ar bilanci 16-3 ir Turcijas čempionāta līdervienība, taču Eirolīgā 25 spēlēs gūtas desmit uzvaras, ierindojoties 16.vietā 18 komandu konkurencē.

Tompsons skaidroja, ka šosezon komanda cīnījusies ar daudz traumām, tāpēc nav izdevies Eirolīgā parādīt tikpat labu sniegumu, cik Turcijas čempionātā. "Tas nav attaisnojums, visām komandām ir traumas, bet mūs tās savā veidā ietekmēja. Mums jāturpina cīnīties, sezona ir gara, jāspēlē vēl daudz spēles, tāpēc varbūt vēl varam mainīt sezonas ritējumu," sacīja spēlētājs.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

Izmantotie resursi:
LETA