Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

papildināts Ļevčanka pievienojas "TTT Rīga" pretiniecēm, "Fenerbahce" atlaiž Taurasi

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ļevčanka pievienojas "TTT Rīga" pretiniecēm, "Fenerbahce" atlaiž Taurasi
Foto: Atlanta Dream

Guntas Baško pārstāvētais Polijas sieviešu basketbola klubs "Wisla Can-Pack Krakow" (bilance 5-3) nedēļu pirms Eirolīgas A grupas izbraukuma spēles ar "TTT Rīga" (1-7) noslēdzis līgumu ar Baltkrievijas valstsvienības centra spēlētāju Jeļenu Levčanku, kura sezonas pirmajā pusē pārstāvēja Polijas komandu "Gorzow".

Svētdien, 2. janvārī, “Wisla” vadība paziņoja par līguma pārtraukšanu ar amerikāņu centra spēlētāju Dženelu Bērsu, kura devusies grūtniecības atvaļinājumā. Viņas vietā klubs meklēja piektās pozīcijas spēlētāju no Eiropas, jo Krakovas komandā jau atradās divas neeiropietes – austrāliešu aizsardze Erina Filipsa un universālā amerikāņu uzbrucēja Nikola Pauela. Meklējumi nebija ilgi un pastiprinājums tika atrasts Polijas rietumos.

Jeļena Ļevčanka ir Baltkrievijas izlases līdere, palīdzot savai komandai izcīnīt sesto vietu Pekinas Olimpiskajās spēlēs un ceturto vietu pasaules čempionātā Čehijā. Pirmajā no minētajiem turnīriem centra spēlētāja kļuva par rezultatīvāko basketbolisti Baltkrievijas valstsvienībā, bet pirms trīs mēnešiem tika iekļauta pasaules čempionāta simboliskajā piecniekā.

Baltkrieviete daudzus gadus spēlējusi ASV, pirms profesionālās karjeras sākuma mācoties “Seminole Junior College”, “Wabash Valley Junior College” un “West Virginia” universitātē. Ļevčanka pārstāvejusi WNBA klubus “Charlotte Sting”, “Washington Mystics” un “Atlanta Dream”, pēdējo sastāva uzvarot līgas Austrumu konferencē un sasniedzot turnīra finālu. Eiropā basketboliste spēlējusi Viļņas “Teo basket”, Madrides “Estudiantes”, Jekaterinburgas UGMK un Stambulas “Galatasaray” sastāvā.

Līgums noslēgts no 10. janvāra līdz sezonas beigām, ar iespēju to nākamajā gadā pagarināt.

“Fenerbahce” lauž līgumu ar Taurasi

Turcijas basketbola klubs “Fenerbahce” ceturtdienas vakarā paziņoja, ka lauž līgumu ar dopinga lietošanā apsūdzēto amerikāņu spēlētāju Daianu Taurasi. Turcijas basketbola federācija 2010. gada 24. decembrī paziņoja, ka basketboliste nav izgājusi dopinga kontroli un viņas organismā atrasts aizliegtais preparāts modafinils. Otrdien, 4. janvārī, pozitīva izrādījās arī B prove un divas dienas vēlāk to apstiprināja Turcijas basketbola federācija, informējot, ka Stambulas klubs nolēmis atteikties no Taurasi pakalpojumiem. Jau iepriekš “Fenerbahce” informēja par līguma noslēgšanu ar amerikāņu uzbrucēju Endželu Makotriju, kura sezonas pirmajā pusē spēlēja Zanes Tamanes pārstāvētajā Ungārijas klubā “MKB Euroleasing”.

Saskaņā ar pasaules antidopinga aģentūras WADA noteikumiem Taurasi draud divu gadu diskvalifikācija, kas nozīmē, ka basketboliste nevarēs piedalīties 2012. gada Olimpiskajās spēlēs Londonā un nevarēs spēlēt klubu turnīros Eiropā. Minimālais diskvalifikācijas termiņš ir seši mēneši.

Taurasi pārstāvošais jurists Hovards Džeikobss uzsver, ka viņa kliente noraidījusi apzinātu aizliegto preparātu lietošanas iespēju un norāda, ka nākamos aizstāvības soļus varēs veikt pēc oficiālā paziņojuma saņemšanas. “Pienāks brīdis, kad saņemšu laboratorijas dokumentus, bet pagaidām tas vēl nav noticis.”

Džeikobss norāda, ka Hačettepes universitātes laboratorija Turcijas galvaspilsētā Ankarā savulaik pēc WADA norādījumiem uz laiku bijusi spiesta pārtraukt darbību. “Viss notiek ļoti nervozi,” teica jurists.

Taurasi treneris Konektikutas Universitātē un ASV valstsvienībā Džīno Oriemma šonedēļ paziņoja, ka runājis ar Taurasi un basketboliste viņam apgalvojusi, ka nekad nav lietojusi modafinilu. Pagaidām nav zināms, vai Taurasi iespējamā diskvalifikācija varētu apdraudēt viņas spēlēšanu WNBA.

Izmantotie resursi:
PLKK - strona g³ówna
The New York Times - Breaking News, World News...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-07 06:44, pirms 13 gadiem
Vai ir kas jauns? rakstīja: tfu, es jau sabijos
Es, lasot virsrakstu, jau nodomāju, ka aizgājusi uz Cēsīm vai LU!

     [+] [-]

, 2011-01-07 09:39, pirms 13 gadiem
He, foto izcils.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-07 12:26, pirms 13 gadiem
Fotogrāfs manāmi sabijies!

     [+] [-]

, 2011-01-07 16:42, pirms 13 gadiem
nu tas jau būtu tikai loģiski, ka diskvalifikācija darbotos arī WNBA ietvaros, jo ja tā nebūs, tad neviena WNBA spēlētāja nedrīkstētu nākotnē spēlēt Eiropas klubos un savās izlasēs FIBA mačos!

     [+] [-]

, 2011-01-07 20:56, pirms 13 gadiem
Liels zaudējums ASV basketbola izlasei. Bet no otras puses jādod vieta izlasē jaunajām ASV basketbolistēm.