Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" pārtrauc Paņevēžas lāstu un nonāk uzvaras attālumā no titula

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Žalgiris" pārtrauc Paņevēžas lāstu un nonāk uzvaras attālumā no titula
Paņevēžas "Lietkabelis" pret Kauņas "Žalgiris"
Foto: Fotodiena.lt

Šovakar "Tete-a-Tete" Lietuvas Basketbola līgas ceturtajā finālspēlē Kauņas "Žalgiris" ar 72:59 viesos pārspēja Paņevēžas "Lietkabeli", nonākot vienas uzvaras attālumā no kārtējā Lietuvas čempiontitula izcīnīšanas.

Komandas otro reizi šajā finālsērijā tikās Paņēvēžā - otrajā sērijas spēlē šeit dramatisku uzvaru svinēja "Lietkabelis" (86:83). Paņevēžas "Lietkabelim" sērijas izbraukuma spēlēs Kauņā gan nav veicies tik labi - zaudējumi 67:73 un 58:97 - tāpēc šovakar uzvara mājās "Lietkabelim" bija vitāli nepieciešama, lai saglabātu labas izredzes pacīnīties sērijā.

Jau no paša spēles sākuma vadības grožus (3:0, 8:3) ieguva "Lietkabelis''. Mājinieki, spēlējot ļoti apņēmīgi un cenšoties šovakar revanšēties par graujošo neveiksmi sērijas trešajā spēlē, pirmajā ceturtdaļā pastāvīgi atradās vadībā, tomēr nespēja iegūt lielāku pārsvaru par +6 (11:5, 13:7, 18:12, 23:17).

Otrās ceturtdaļas sākumā "Lietkabelis" panāca savu lielāko pārsvaru šajā spēlē - 25:17. Mājinieki lielāku vai mazāku pārsvaru spēja noturēt līdz pat ceturkšņa devītajai minūtei, kad ar tālmetienu Lukass Lekāvičs pirmoreiz spēlē vadībā izvirzīja "Žalgiri" - 35:34. Viesi ar 13:2 izrāvienu lielā mērā lauza spēles gaitu un īsi pirms puslaika noslēguma ieguva četru punktu pārsvaru - 40:36. Pēc visa pirmā puslaika gan +3 (40:37).

Pēc lielā pārtraukuma Kauņas "Žalgiris" basketbolisti bija apņēmības pilni izšķirt spēles un visas sērijas likteni jau trešajā ceturtdaļā - tas viņiem arī izdevās. Ceturksni "Žalgiris" iesāka ar septiņiem bezatbildes punktiem, panākot 58:44. Ceturtdaļas gaitā francūzis Leo Vestermans panāca viesiem +15 (63:48). Mājinieki gan spēja nedaudz atspēlēties un pirms pēdējās ceturtdaļas samazināt rezultāta starpību līdz -12 (52:64), tomēr mājiniekus sagaidīja ļoti sarežģīta atspēlēšanās misija.

Pēdējā spēles nogrieznī septiņpadsmitkārtējā Lietuvas čempione "Žalgiris" spēja prasmīgi noturēt savu handikapu, "Lietkabeli" pielaižot tuvākais līdz -7 (59:66). Nepilnās piecās spēles pēdējās minūtēs "Lietkabelis" komanda nespēja gūt ne punktu, piekāpjoties Kauņas "Žalgirim" ar rezultātu 59:72, kā arī palielinot savu deficītu sērijā ar 1-3. Pa 16 punktiem šovakar guva "Žalgira'' spēlētāji Lukass Lekāvičs un Broks Motums, kā arī "Lietkabelis" spēlētājs Kšištofs Lavrinovičs. Sērijas piektā spēle paredzēta 9. jūnijā, Kauņā.

Līdz ar to Kauņas "Žalgiris" tagad izvirzījies vadībā finālsērijā ar 3-1, kā arī pārtraucis lāstu, kas šosezon bija ieildzis "Žalgiris" komandai spēlējot Paņevēžā - trīs zaudējumi trīs spēlēs.

Izmantotie resursi:
Lietkabelis VS Zalgiris | Lietuvos krepšinio lyga

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-06-06 23:08, pirms 7 gadiem
nabagakungs rakstīja: Kur tad Lietuvas rotas? : p
Zaudēja pusfinālā Lietkabelim

     [+] [-]

, 2017-06-06 23:45, pirms 7 gadiem
3 spēļu sērija jau lāsts ... nja iztēlei nav robežu