Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Pēc divus ar pusi mēnešu darba ASVEL no trenera amata atlaiž Poceko

Pēc divus ar pusi mēnešu darba ASVEL no trenera amata atlaiž Poceko
Džanmarko Poceko. Foto: LDLC ASVEL

Francijas klubs ASVEL paziņojusi, ka no galvenā trenera amata pienākumiem atlaists itālis Džanmarko Poceko, kurš tajā stājās 25. oktobrī. Viņa vietā iecelts Pjeriks Pupē.

Eirolīgas klubs ASVEL paziņojis, ka otro reizi sezonas laikā mainījis galveno treneri. No saviem pienākumiem atbrīvots itālis Džanmarko Poceko, bet turpmāk trenera darbu pildīs Pjeriks Pupē.

Poceko par ASVEL galveno treneri kļuva oktobra beigās. Ja Francijas čempionātā no septītās vietas izdevās pacelties uz ceturto, tad Eirolīgā pēc divām uzvarām pirmajās četrās spēlēs tika piedzīvoti desmit zaudējumi pēc kārtas. Savā pēdējā spēlē pie kluba stūres Poceko izdevās uzvarēt - ceturtdien savā laukumā ar 93:79 tika apspēlēta Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas ''Žalgiris''. Ar trim uzvarām 19 spēlēs ASVEL ieņem priekšpēdējo vietu Eirolīgā.

Trenera karjeras laikā Poceko vadījis arī tādas komandas kā ''Orlandina'', ''Varese'', ''Fortitudo'', ''Sassari'', kā arī strādājis par Milānas ''Olimpia'' asistentu. Tāpat viņš kopš 2022. gada strādā par Itālijas basketbola izlases galveno treneri.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/LDLCASVEL/statu...


, 2024-01-06 12:56, pirms 4 mēnešiem
Diemžēl diezgan loģiska trenera atbrīvošana, liela vilšanās personiski man, ka komanda tā arī spēles stilu nepamainīja un turpināja tāpat kā pie Pārkera
, 2024-01-06 13:39, pirms 4 mēnešiem
Atlaist ta vajadzēja. Bet kpc pēc beidzot uzvarēta mača to darīt?
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.