Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jurevičus kaldina "Ventspils" uzvaru

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Jurevičus kaldina "Ventspils" uzvaru
Ronalds Zaķis noslēdz uzbrukumu cīņā pret Energa Czarni. Foto: Romualds Vambuts

Uzvaru FIBA Eurochallenge A apakšgrupas spēlē šodien izcīnīja Agra Galvanovska trenētie ''Ventspils'' basketbolisti, kuri savās mājās izcīnīja skaistu uzvaru, ar rezultātu 94:88 pieveicot sava bijušā trenera Gašpera Okorna vadīto Polijas ''Energa Czarni'' vienību.

Sākumsastāvs

Ventspils: Breizeltons, Jurevičus, Vairogs, Veselovs, Zaķis.

Kedzo sagādā problēmas

Spēles sākumā abas komandas uzsvaru lika uz groza apakšu, ļoti bieži iespēlējot bumbu garā gala spēlētājiem. Jāsaka, ka abu komandu garie ar saviem primārajiem uzdevumiem mača iesākumā tika galā visai sekmīgi, īpaši jāuzteic Mateo Kedzo, kurš uzbrukumā ventspilniekiem sagādāja pamatīgas problēmas, gūstot deviņus punktus ceturtdaļā. Pēc pirmā realizētā tālmetiena Jura Umbraško izpildījumā divas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām mājinieki izvirzījās vadībā ar 18:16, tomēr pašu pieļautās kļūdas aizsardzībā neļāva pirmo ceturtdaļu noslēgt uz pozitīvas nots – pēc 10 nospēlētām minūtēm 21:18 par labu viesiem.

Izrāviens nāk tieši laikā

Atšķirībā no pirmās ceturtdaļas, mača otrajā desmitminūtē bumba biežāk ceļoja pa ārējās līnijas spēlētāju rokām. "Ventspils" aizsargi bieži vien centās iet caurgājienos, cenšoties izprovocēt noteikumu pārkāpumus, taču īpašu pienesumu komandas punktu bagāžā tas nedeva. Arī ar tālmetieniem neveicās… Lai vai kā, arī viesi nedemonstrēja savu kvalitatīvāko spēli, līdz ar to rezultāts auga visai līdzīgi. Ceturtdaļas beigās ventspilniekiem izdevās veikt nelielu atrāvienu (par ko jāuzslavē Jānis Strēlnieks, kurš ļoti labi tika galā ar saviem pienākumiem saspēles vadītāja postenī) un pirms lielā pārtraukuma izvirzīties vadībā ar septiņu punktu pārsvaru – 41:34.

Līdzīga spēle turpinās

Trešās ceturtdaļas sākumā sekmīgāk laukumā darbojās viesi, agresīvi dodoties groza virzienā un mūsējo nolaidības dēļ nereti izpildot 2+1 gājienu. Ceturtdaļas vidū rezultāts uz tablo vēstīja 50:50. Ventspilniekiem nevedās spēle abos laukuma galos – arī uzbrukumā punktus bieži vien nācās gūt no sarežģītām un grūtām situācijām. Tomēr īpaši jāuzteic Mareks Jurevičus, kurš vienas ceturtdaļas laikā izprovocēja divus (!) nesportiskus noteikumu pārkāpumus, kas palīdzēja turēties līdzi poļiem. Līdz ar Jāņa Strēlnieka došanos laukumā ventiņi sāka spēlēt labāk, un tam par apliecinājumu kļuva Ronalda Zaķa efektīgais bumbas trieciens grozā pāri pretinieku spēlētājam, panākot 63:54 par labu "Ventspilij". Rezultāts pēc 30 nospēlētām minūtēm 65:58 par labu Galvanovska trenētajai komandai.

Okorns saceļ traci. Jurevičus palīdz uzvarēt

Pēdējās ceturtdaļas sākumā pamatīgu traci laukumā sacēla Gašpers Okorns, aizstāvot poļu kluba spēlētāju un izsakot savu viedokli par mača tiesnešu it kā neprecīzajām darbībām. Par ālēšanos laukuma malā Okorns saņēma tehnisko piezīmi. Nervi neizturēja arī kādam no "Energa Czarni" spēlētājiem, kurš dusmu uzplūdā aizmeta bumbu tālāk no savām acīm un saņēma par to vēl vienu tehnisko piezīmi. Šādu dāvanu izmantoja Mareks Jurevičus, iemetot trīs no četriem soda metieniem, pēc kuriem mājinieku pārsvars sasniedza jau 10 punktus. Jo tuvāk nāca spēles beigas, jo sekmīgāk sāka spēlēt mājinieki, vienu brīdi sasniedzot par 18 punktu pārsvaru. Tomēr kā jau jaunai komandai pieklājas, ventiņi lielo pārsvaru nenosargāja, taču tas nebūt nemazina prieku par kāda Latvijas kluba panākumu uz Eiropas basketbola skatuves - 94:88.

Uzvarētāju labā teicamu spēli aizvadīja Mareks Jurevičus, pretinieku grozā salādējot 29 punktus un izcīnot deviņas bumbas zem groziem. Tāpat sekmīgi laukumā darbojās Ronalds Zaķis, kurš guva 19 punktus un savāca sešas atlēkušās bumbas.

FIBA Eurochallenge apakšgrupu turnīrs. 6. janvāris

Ventspils - Energa Czarni 94:88 (18:21, 23:13, 24:24, 29:30).
Ventspils: Jurevičus 29 (9 atl.b.), Zaķis 19 (6 atl.b.), Strēlnieks 14, Veselovs 13, Breizeltons 5, Vairogs 5, Umbraško 4, Ciakoss 4 (7 atl.b.), Bērziņš 1, Skirmants, Kanbergs, Sokolovs.

Izmantotie resursi:
fibaeurope.com

1 2 3 97 komentāri
Slēpts komentārs: viedoklis

  -3 [+] [-]

, 2009-01-06 20:13, pirms 15 gadiem
MALACHI!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: edzush
Slēpts komentārs: GagLV
Slēpts komentārs: Kriss2007
Slēpts komentārs: WTF!!!

 +49 [+] [-]

, 2009-01-06 20:14, pirms 15 gadiem
smuki, jurevics malacis!
Slēpts komentārs: mxs
Slēpts komentārs: 4aliic
Slēpts komentārs: reinis2408
Slēpts komentārs: eziitis
Slēpts komentārs: Ulmens
Slēpts komentārs: Trakais kāmis
Slēpts komentārs: marex18
Slēpts komentārs: A.Iguodala
Slēpts komentārs: player7
Slēpts komentārs: Vasiil
Slēpts komentārs: Juri$$$
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Jānis_Bērziņš
Slēpts komentārs: Vasiil
Slēpts komentārs: nikijs10
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Vasiil
Slēpts komentārs: Hipotenūza
Slēpts komentārs: Baxter19
Slēpts komentārs: Jānis_Bērziņš
Slēpts komentārs: Linky
Slēpts komentārs: marex18
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: GagLV
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: hellgod24
1 2 3 97 komentāri