Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF leģionārs Kaizers iekļauts Čempionu līgas otrajā simboliskajā izlasē

Rolands Eliņš

VEF leģionārs Kaizers iekļauts Čempionu līgas otrajā simboliskajā izlasē
Maikls Kaizers. Foto: FIBA Champions League

FIBA Čempionu līga izziņojusi vairākas šīs sezonas individuālās balvas un to ieguvējus, un noteiktas arī sezonas simboliskās izlases, kuru vidū ir arī "VEF Rīga" pārstāvis Maikls Kaizers.

FIBA Čempionu līgas sezonā dalību turpina astoņas komandas, kas Ņižņijnovgorodā izspēlēs finālastotnieka turnīru, no šodienas līdz devītajam maijam noskaidrojot turnīra čempioni. Taču sezonas individuālās balvas tiek sadalītas jau pirms fināla. Sezonas MVP tiks nosaukts piektdien, kamēr šodien FIBA ČL organizētāji paziņojuši citu balvu ieguvējus.

Starp tiem neiztika arī bez Latvijas kluba pārstāvja. Otrajā simboliskajā izlasē iekļauts "VEF Rīga" uzbrucējs Maikls Kaizers. Viņš sezonas otrajā pieciniekā ir kopā ar Dariusu Tompsonu ("Happy Casa Brindisi"), Hasielu Rivero ("San Pablo Burgos"), Omāru Previtu ("ERA Nymburk") un Dilanu Enisu ("Zaragoza").

Savukārt sezonas pirmajā simboliskajā pieciniekā ir Sīdžejs Heriss no "Hapoel Holon", Keisijs Šepers no "Nizhny Novgorod", Reimers Morgans no "Pinar Karsiyaka" un Džordži Šermadini no "Tenerife". Simboliskos pieciniekus noteica balsojumā, kurā piedalījās līdzjutēji, mediji un komandu treneri. Katrai no šīm grupām bija vienāda ietekme uz kopējo rezultātu.

Par sezonas labāko jauno spēlētāju pārliecinoši tika atzīts Joans Makondū no "Cholet" vienības, kamēr labākā trenera titulu ieguva Zorans Lukičs, "Nizhny Novgorod" galvenais treneris, kurš gan saņēma tikai nedaudz vairāk balsu kā "Tenerife" treneris Vidoreta.

Kaizers šosezon VEF sastāvā Čempionu līgā piedalījās visās 12 spēlēs, kurās nospēlēja vidēji 31.3 minūtes un guva 10.5 punktus. Interesanti, ka savā komandā viņš bija tikai ceturtais rezultatīvākais spēlētājs (aiz Olmena, Pineiro un Zorika), taču viņam arī vidēji 7.8 atlēkušās bumbas un 2.1 rezultatīva piespēle spēlē, kā arī labākais efektivitātes koeficients komandā (15.3).

Izmantotie resursi:
Star Lineup revealed, Makoundou Best Young...